Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Verhaaltje mailen naar iemand.

Spreek een verhaal u aan, vind je een verhaal om te lachen? En wilt u het verhaaltje laten lezen door ÚÚn van uw vrienden? Dan kan je via dit formulier het verhaaltje verzenden naar u vriend(in).

Naam ontvanger:
E-mail ontvanger:
 
Naam afzender:
E-mail afzender:
   
Verhaal:

hindoestaanse dorp Matta (verzonnen verhaal)
Hier vervandaan is er een kleine elandje.Het word:Matta genoemd.Dus eilandje Matta.Aantal meters van de oceaan is het dorpje Matta.Een klein hindoestaans dorpje waar:Kewal en gezin woonde,Mahinder en gezin,Lali en gezin en Doenna en gezin.Kewal had 2kinderen genaamd:Loesieta en Heman(zijn vrouw:Mala en man:Soender)
Mahinder had 4kinderen genaamd:jongens:Jendel en Luuk en meisjes Farama en Dersie(vrouw:Jaria en man:heraal)
Lali had 1kind genaamd Merwatie(vrouw:daria en man keso)
Doenna had 3kinderen genaamd:jongens:Malew en Dew en meisje:Ansha(vrouw:Soemitra en man shekar)

De familie kon niet veel verdienen om hun zelf te verzorgen.Gelukkig dat ze kinderen hebben die het leven op bedwang kunnen houden.Eten en zelfs drinken was moeilijk te vinden.Daria en keso had het niet zo breed om Merwatie hun kind te verzorgen.Maar om het hongersnoot te stillen aten ze veel vruchten,vissoorten en groentensoorten z.a bosananas of bospapaja.Ze kunnen het nauwelijks overleven.

Op een dag:
De kinderen waren bezig buiten te spelen of ze hoorden geritsel.Iedereen was bang want ze hoorden dat er in hun dorp ooit een graf was.Maar omdat iedereen die graf eens wilt zien zien ze het nooit want die graf is al eeuwen daar.Iedereen rende toen naar binnen en ze maakten alles dicht.van kiertjes piepten ze naar buiten en zagen een vrouw met de naam Matta.
Merwatie was niet bang want in haar gedachten is de eigenaar van dit eilandje gestorven en dit moet die eigenaar zijn.Merwatie dacht:als niemand haar gaat bedanken dat we hier mogen verblijven word ze boos want zij heeft zoveel stoffen die ons leven zult verpesten.

Merwatie liep de deur uit.
merwatie huilde Daria en Keso.Maar merwatie luisterde niet.Ze liep gewoon naar vrouw Matta en zij:Hallo lieve vrouw Matta ik ben Merwatie Lali en ik woon reeks in deze eilandje.Ik wil u hartelijk bedanken dat we hier mogen verblijven en dat we niet worden lastiggevallen door andere dieren en mensen.Ik danku

Vrouw Matta begon te praten:ik had jaren en eeuwen hier gewoond alleen totdat ik stierf.En toen ontdekten jullie dit.Ik wou eerst lastigvallen maar ik gaf een kans.Het kansje was dat jullie het eiland moest onderhouden hoe dan ook.Ik zag dat jullie het onderhouden en hield me rustig.Ik wou een bezoek brengen en dat heb ik gedaan.Nu kunnen jullie veel genieten hier.Overal waar je gaat om eten te zoeken vind je eten.Elke week kom ik ook een babbeltje maken als er iets dwars zit zal ik jullie helpen.Dankjewel

Alle vrees van de mensen waren weg en iedereen heeft Matta bedankt.

Overal waar ze gaan krijgen ze wat en nooit heerste er hongersnoot meer.En wanneer Matta een babbeltje kwam maken was het geen dunne babeltjes maar hele vette.

xxxjesMatta.Hahahahahah dat bestaat niet joh

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl
´╗┐

Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit ├ę├ęn van de onderstaande categorie├źn? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorie├źn: 10
Totaal 14 bezoekers online