Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Verhaaltje mailen naar iemand.

Spreek een verhaal u aan, vind je een verhaal om te lachen? En wilt u het verhaaltje laten lezen door n van uw vrienden? Dan kan je via dit formulier het verhaaltje verzenden naar u vriend(in).

Naam ontvanger:
E-mail ontvanger:
 
Naam afzender:
E-mail afzender:
   
Verhaal:

Horse Town 2
Horse Town 2

'Nee!' gilde Amy. Haar hart leek een moment stil te staan. De auto kwam slippend tot stilstand en raakte nét Chapito's been. Amy zuchte opgelucht. Haar hart bonkte als een gek. Even dacht ze dat de arabier zou worden aangereden. Sylvia keek weer. Ze had haar handen voor haar ogen geslagen. Het laatste wat ze wilde zien, was een aangereden paard. Ze had zich voorbereid op een kreet, maar gelukkig had ze die niet gehoord. Chapito gooide geschrokken zijn hoffd in de lucht. Hij bokte en raakte perongeluk met zijn hoef de bumper van de auto. Snel vluchte hij weg. 'Chapito!' schreeuwde Amy. Ze rende achter hem aan. De man stapte uit en zwaaide met zijn vuist, terwijl hij schreeuwde: 'Stommelingen! Idioten! Mijn auto. Hier zullen jullie voor boeten!' Chapito galoppeerde het bos in. Wanneer kan deze achtervolging afgelopen zijn? dacht Amy wanhopig. Ze renden en renden. Steeds verder en verder. Tot Chapito niet verder kon. Hij stond voor een paar doornstruiken, zo hoog dat hij er niet overheen kon springen. Met wijdopen neusgaten stond hij daar. 'Brááf. Chapito is braaf,' fluisterde Amy. Ze liep langzaam naar hem toe. Chapito deinsde achteruit. Amy haalde uit haar bodywarmer een schijfje wortel en reikte het aan. Chapito durfde haar niet aan te kijken. Amy legde het voor hem neer op de grond en draaide zich om. Aarzelend pakte Chapito het op. 'Brááf.' Amy draaide zich om. Weer pakte ze een schijfje en reikte het aan. Chapito durfde het niet te pakken. Amy legde er drie neer en draaide zich om. Toen Chapito zich voorover boog, greep ze bliksemsnel zijn halster. Chapito hinnikte schel en gooide zijn hoofd op. Hij liep zo ver mogelijk van Amy vandaan. Ze liepen het bos uit. 'Mijn Chapito!' De man rende op hen af. Chapito gooide zijn hoofd in de lucht. 'Ssst, u moet stil en rustig zijn, anders voelt-ie zich bedreigt,' vertelde Amy. De man bleef staan. Toen liepen ze weer terug naar Horse Town. Zuchtend zette Amy Chapito op stal toen ze aankwamen. 'Wat moet ik met je aan, Chapito?' vroeg ze. Sylvia stond met de eigenaar te praten. Haar blik was even naar Amy gericht. Toen zuchte ze en probeerde de man om te praten. Hij knikte en reed weg. Amy keek toe. Haar moeder kwam naar haar. 'Amy,' begon ze. 'Ik weet dat je Chapito beter kan maken, en dat zal je doen.' Ze glimlachte. 'Ik weet dat het een succes zal worden. Ik vertrouw je.' Amy keek haar aan. 'Dankje, mam, ik zal je niet teleurstellen. Dat beloof ik.' Sylvia glimlachte. 'Mij zal je niet teleurstellen, want voor mij kan je álles. Ik geloof in je.' Amy glimlachte ook. 'Ik zal hem beter maken.'

Tegen de avond liep Amy naar de paarden. Ze waren allemaal nog buiten. Amy zou ze snel binnen zetten. Chapito dolde ook buiten. Ze deed het hek open. Chapito galoppeerde gelijk weg. Hij bleef maar rondjes rennen. Amy stond in het midden van de wei. Ze keek omlaag en bleef doodstil staan. Na een paar rondjes begon Chapito te draven en daarna te stappen. Toen stond hij stil. Verbaasd keek hij Amy aan. Dat was de eerste keer dat hij haar aankeek.

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 9 bezoekers online