Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Verhaaltje mailen naar iemand.

Spreek een verhaal u aan, vind je een verhaal om te lachen? En wilt u het verhaaltje laten lezen door n van uw vrienden? Dan kan je via dit formulier het verhaaltje verzenden naar u vriend(in).

Naam ontvanger:
E-mail ontvanger:
 
Naam afzender:
E-mail afzender:
   
Verhaal:

De Prins en de Boze Koning
De Prins en de Boze Koning
Er waren eens lang, lang geleden eind vorige eeuw een Koningin en een Koning. Het gebeurde om precies te zijn op maandag eind van de middag een week voor kerstmis. De koningin schonk het leven aan een mooie prins, deze prins werd geen Swen hoewel dit toch een mooie naam is maar de Koning vond dat deze prins een echte Tim was. De koningin en de koning waren de koning te rijk en ook hun ouders en vrienden van het stel konden hun geluk niet op. Het leek er zelfs op dat de vroege voorvaderen er blij mee waren want dat jaar werd het een witte kerst. Het geluk was alleen niet van lange duur, de Prins was niet zo gezond, steeds verkouden en we kwamen in het ziekenhuis terecht daar waar hij ook geboren was! Bijna twee weken moest de Prins daar blijven en de Koningin en de Koning waren erg bang en verdrietig. De Koningin en de Koning hadden het er erg moeilijk mee en begrepen elkaar niet meer zo goed. De Koningin hield vol en de Koning deed zijn best maar niets wat hij zei of deed was goed genoeg. Zij groeiden uit elkaar, dat krijg je er van als je niet meer zo goed met elkaar kan praten. De Koning besloot dat hij ergens anders moest gaan wonen. Niet omdat hij dit leuk vond maar meer omdat het niet anders meer kon. Dit ging de Koning niet in zijn koude kleren zitten, hij had alles achtergelaten, zijn kasteel, zijn spullen en niet te vergeten de Prins, zijn zoon. De Koningin stapte naar de rechter met het verhaal dat de Koning slecht was, heel slecht, zo slecht dat hij het niet verdiende om zijn zoon ooit nog te zien. Dit kwam door restaurant de Gouden bogen, immers ging de Koning niet koken op een zondag middag. Nee de Koning ging graag met zijn prins naar dat restaurant omdat de Prins vond dat de Koning niet zo lekker kon koken maar een happy meal, ja dat lustte de prins dan nog wel. Dat lijkt wel een beetje op dat sprookje van Violinde. De rechter vond dit een beetje raar van de Koningin en ging er verder niet op in. De Koning en de Prins deden vanaf toen alleen nog maar leuke dingen en ze beleefden vele avonturen, van draken kijken in de Efteling , banjeren door de dierentuin tot Violinde uit het sprookjesbos. Met echte klimschoenen liepen we er op los. Naar de zee, de bergen en de olifantencamping aan toe, wij werden echt niet moe, pannenkoeken en kasteel, het werd ons nooit teveel.
Maar de Koningin zag dit niet zitten,”zij hebben het veel te leuk”dacht zij toen en bedacht een plan, nee een toverspreuk. ” SIMSALABIM DE KONING ZIET NOOIT MEER MIJN TIM” . Er ging sinds die dag geen dag meer voorbij zonder dat de Koning aan zijn zoon dacht en zijn best er voor deed om zijn zoon weer te kunnen zien. De Koning probeerde en probeerde maar niets mocht baten. Vijf jaar lang zocht de Koning in alle hoeken en gaten, niks…. Zelfs op school is de Koning geweest, hier hoorde hij dat zijn Prins hele goede cijfers haalt en moeilijke boeken leest zonder probleem. Maar de Koning hoorde ook minder leuk nieuws, zijn zoon woonde nu in een ander land, heel erg ver weg van hier.
Nu leeft de Koning weer met een Koningin en heeft naast zijn prins nog twee kinderen, ja je leest het goed, hij heeft een broer en een zus en een hele lieve stiefmoeder, zij wonen niet in een kasteel maar in een paleis. In dit paleis is een kamer, niet te groot maar zeker niet te klein en de deur van die kamer staat altijd open. Je kan er makkelijk komen, het is niet zo moeilijk als de bibelebonse berg. Dus mocht jij mijn prins groot en sterk zijn, bescheiden als je bent, probeer het dan eens de deur staat altijd open….
De Koning leefde in ieder geval nog lang maar zeker niet zo gelukkig…………..
Gelukkig is het sprookje nog niet voorbij….
klimklokje@hotmail.com


Alle rechten voorbehouden 2005-2022 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 8 bezoekers online