Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Verhaaltje mailen naar iemand.

Spreek een verhaal u aan, vind je een verhaal om te lachen? En wilt u het verhaaltje laten lezen door n van uw vrienden? Dan kan je via dit formulier het verhaaltje verzenden naar u vriend(in).

Naam ontvanger:
E-mail ontvanger:
 
Naam afzender:
E-mail afzender:
   
Verhaal:

Metekind
Toen ik werd geboren was ik maar een klein wicht, ik woog amper 2.800 gram en mijn moeder die 24 had afgezien want in die tijd moest je, je kinderen nog baren in smart en pijn en je werd geassisteerd door nonnen die het leuk en eerlijk vonden dat je na al dat plezier dat je bij het maken van het kind had gehad er gerust wat kon voor boeten. Want eigenlijk was genieten op deze manier toch zonde ! Over het uitzicht van haar dochter was mijn moeder wel tevreden maar het eten werd een nachtmerrie. Eindeloos werd er gevarieerd met allerlei soorten van poeders maar niets gaf resultaat. Langs het mondje erin en direct het kontje eruit. Mijn moeder haar moeder , mijn meter besloot het roer in eigen handen te nemen en nam de zes weken oude baby mee naar haar boerderij om haar te voeden met gesneden koemelk zoals zij het had gedaan met haar eigen kinderen. Wonder bij wonder lukte het en na enkele dagen kwam er kleur op mijn wangetjes.
Daar begonnen mijn prille kinderjaren op de boerderij van meme en pepe.
Een grote boerderij was het niet maar een grote verscheidenheid aan dieren zoals dat vroeger de gewoonte was.Ik groeide erop als een blij en vrijgevochten kind. Spelen en fantaseren, bommen klimmen in de grachten lopen en sprinten met de jongens van de buurt waren mijn grootste tijdverdrijf. De liefde die ik voor mijn meme voelde was die van moeder en kind. Ze leerde me zingen en wiegde me op haar schoot. S'avonds toen het begon te schemeren zaten we naast en rond de roodgloeiende Leuvense kachel. De poezen lagen te spinnen en in de uiterste hoek van de huiskamer zat pepe op een stoel zijn pijp te roken, steeds in stilte peinzend over zijn werk in de stal, de dieren, het weer en nog zoveel andere dingen. Van pepe had ik bang, hij zei niet veel, was steeds nors en ik wist niet goed wat ik eraan had, meme daarentegen was mijn beschermengel onder haar rokken was ik veilig en ik bleef dan ook steeds in haar nabijheid.
Meme was reeds 60 jaar oud toen ze begon aan haar taak me op te voeden, iets wat ik nu ik zelf reeds 53 jaar ben geworden nog steeds bewonder. De kracht en de liefde die ik kreeg van haar heeft me nog jaren nabij gestaan. Vooral in de moeilijke tijden die me na een depressie en scheiding volgden.
Nu nog als ik bepaalde geuren ruik,liedjes hoor of gewoon haar tederheid voel weet ik dat ze me nog steeds in de gaten houdt. Ik weet nu ten volle wat ze voor mij heeft gedaan, nooit zal ik nog maar één tiende kunnen teruggeven want ze is gestorven aan 82 jaar iets na de geboorte van mijn tweede kind. Meme misschien reikt deze brief misschien via internet tot in jouw nabijheid en zeg ik je duizendmaal dank voor al die liefde, opoffering al die jaren voor al dat kindergeluk zeg ik je dank.

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 17 bezoekers online