Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Verhaaltje mailen naar iemand.

Spreek een verhaal u aan, vind je een verhaal om te lachen? En wilt u het verhaaltje laten lezen door één van uw vrienden? Dan kan je via dit formulier het verhaaltje verzenden naar u vriend(in).

Naam ontvanger:
E-mail ontvanger:
 
Naam afzender:
E-mail afzender:
   
Verhaal:

Zak eens lekker door
Dit is de titel van een bekend carnavalslied. Het is ook het credo van schaatsminnend Nederland. Er is heel wat doorgezakt de afgelopen tijd. Wij, Nederlanders, zijn gewend om onder de zeespiegel te leven dus waarom ook niet onder het ijs? Gezien het hoge aantal analfabeten hebben de bordjes gevaarlijk ijs nog niet tot de gewenste resultaten geleid. Net zomin als dat het nut had de bordjes te plaatsen bij ijskramen waar de vliegen geen brood van lusten.
De brandweer is eens commercieel gaan denken en wil nu alle onverlaten, die de wakken voor de eenden hebben bevuild door er in te vallen, een gepeperde rekening gaan sturen. Tevens worden er kosten in rekening gebracht voor het veroorzaken van dierenleed. Elke keer als er weer iemand onder water verdwijnt, staan de eenden luid te snateren van schrik en boosheid. Om nog niet te spreken van de vissen die geheel in paniek raken van zo’n haai met schaatsen aan. De dierenbescherming juicht het plan toe. Zij willen geld zien van alle schaatsers want het gebonk op het ijs is niet goed voor de vissen en de microben in de ijslaag hebben zwaar te lijden van de diepe sneden.

Nu zijn Nederlanders niet voor een gat te vangen, en zeker niet als het om geld gaat. Op kosten van de staat neemt men graag een risico. Om te laten zien hoe leuk het kan zijn onder het ijs en dat het helemaal niet gevaarlijk is, is een aantal duikers heerlijk gaan ijszwemmen. De mensen bovenop het ijs konden zwaaien naar de duiker eronder en andersom. Hoe spannend kan het leven toch zijn. Je zou spontaan zin krijgen in een wak te springen. Ondertussen maakt de brandweer overuren. Sommige mensen zijn al meerdere malen uit het ijs getrokken, die hebben echt de smaak te pakken. Want de brandweer is er toch als het mis gaat? Wat het kost om zo’n auto met bemanning te laten uitrukken is niet belangrijk, als je maar even lekker hebt kunnen wakken, toch? Want met de klimaatverandering zal lekker doorzakken tot het verleden behoren als we de weerkundigen moeten geloven. Tot die tijd blijft het (k)wakkelen geblazen.


Alle rechten voorbehouden 2005-2024 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 11 bezoekers online