Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Verhaaltje mailen naar iemand.

Spreek een verhaal u aan, vind je een verhaal om te lachen? En wilt u het verhaaltje laten lezen door één van uw vrienden? Dan kan je via dit formulier het verhaaltje verzenden naar u vriend(in).

Naam ontvanger:
E-mail ontvanger:
 
Naam afzender:
E-mail afzender:
   
Verhaal:

waar komen die witte dingen vandaan?
Het begon allemaal in Zambia, een klein landje in Zuid-Afrika... Het was een mooie winternacht want in Zambia was het in elk seizoen mooi weer!

Yanou, een meisje uit de stad werd wakker. Toen ze eens door de gordijnen keek, was alles wit! Niemand wist wat het was want in Zambia had niemand al van de sneeuw gehoord!

Yanou nam in paniek de telefoon en belde de burgemeester. Toen hij hoorde dat hij zijn stad wit was werd hij hysterisch. Hij had zijn kleren nog niet aangetrokken, dus liep hij als een gek in zijn pyjama door de straten. ,,Onze stad is ziek, onze stad heeft de witte ziekte, bel de wereld-dokters!" riep hij.

Yanou was zo aan de stad gehecht dat ze het telefoonboek nam, en ze zocht op: werelddokters. Toen ze eentje aan de lijn had zei ze vlug: ,,onze stad is in gevaar, hij is helemaal wit!" En de dokter zei simpelweg: ,,Dat gaat wel over!" En hij hing op!

Maar het ging niet over zoals de dokter had gezegd. eeuwen gingen voorbij in de witte stad in Zambia. En niemand wist nog iets van de droogte!

Toen op een dag een achter-achter-achter-achter kleindochter van Yanou wakker werd zag zei nu de droogte! Hetzelfde gebeurde weer, het meisje belde naar de burgemeester.

Nu liep hij door de straten: ,, Onze stad is ziek! Onze stad is niet meer wit!

Maar niemand vond dat raar, want niemand had over de droogte gehehoord!

Alle rechten voorbehouden 2005-2024 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 22 bezoekers online