Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Verhaaltje mailen naar iemand.

Spreek een verhaal u aan, vind je een verhaal om te lachen? En wilt u het verhaaltje laten lezen door één van uw vrienden? Dan kan je via dit formulier het verhaaltje verzenden naar u vriend(in).

Naam ontvanger:
E-mail ontvanger:
 
Naam afzender:
E-mail afzender:
   
Verhaal:

Dood doro de vlammenzee
‘Sneller, sneller!’ hoor ik achter me. Ik sla mijn handen voor mijn ogen. Het enige wat ik hoor is herrie, knallen, en de schreeuwende stemmen. Wat ik ruik is enkel rook en dood. Dood, dat is wat ik wil. Ik wil niet meer verder leven met deze beelden op mijn ogen. Ik wil sneller, sneller. Laat deze auto sneller gaan. Laat mij eruit vallen. Sneller, dood. Naast mij zitten nog meer kinderen. Wat zouden zij denken, wat zouden zijn doen? Ik wil het niet weten, ik houd mijn handen voor mijn ogen. Ik kan die woorden maar niet uit mijn hoofd krijgen, sneller, dood.

Het begon allemaal vanmorgen. We waren onderweg naar school, we hadden al onze spullen gepakt en via de veilige weg naar school gelopen. Het is oorlog in ons land. Overal hangt er een geur van dood en verderf. Behalve op de veilige weg, deze weg wordt speciaal voor schoolkinderen schoongehouden door de meesters en juffen. Toen we op school aankwamen was er niets aan de hand. Ik hoefde mij alleen maar zorgen te maken over het feit dat mijn schooluniform nodig gewassen moest worden. Ik kwam daar mijn vriendinnen tegen en we gingen spelletjes doen op het terrein rond de school. Toen de bel ging, gingen we naar ons lokaal. Ons lokaal is heel erg oud en vervallen, eigenlijk mogen we hier niet meer komen omdat het heel erg onveilig is, maar op een andere manier kunnen wij geen les krijgen, daarom zetten de juffen en meesters met gevaar voor zichzelf de lessen voort.

Om ongeveer elf uur begonnen we met onze taalles. Nadat de juf een paar nieuwe woorden had geleerd werd er op de deur geklopt. Er kwamen drie mannen binnen.
Wat er toen gebeurde weet ik niet meer, ik kreeg een steen tegen mijn hoofd en viel op de grond. In de verte hoorde ik mijn naam roepen: ‘Noemí, Noemí’ En ik hoorde schoten, veel schoten.

Toen ik bijkwam lag ik buiten, onder de stralende, brandende zon. Ik was vastgebonden, vastgebonden aan mijn klasgenoten. Ik was bang, heel erg bang.
Mijn been bloedde, en ik was duizelig. De jongen die naast mij zat vertelde mij wat er gebeurde: ‘die mannen zitten in het verzet’ zei hij, en hij vertelde dat onze juf een vijand was van de drie mannen. Daarom kwamen de mannen wraak nemen op onze juf. Ik vroeg aan de jongen waar mijn broertjes en zusjes zijn. De jongen gaf geen antwoord. Ik vroeg waar de juf is, de jongen gaf weer geen antwoord.
Ik kon het antwoord al raden. Dood. Allemaal dood.

Pas toen ik het besefte, realiseerde ik me dat ík nog leefde. Ik was er nog wel, maar wat moest ik doen. Ik was vastgebonden. Ik was aan het eind van mijn kracht. Ik móest iets doen. Ik kon hier toch niet zomaar blijven zitten en meegenomen worden, ik moest vrij zien te komen, weg vluchten. Toen herinnerde ik me de woorden van mijn moeder: ‘Ook al zie je geen weg, er ís er wel een!’

De touwen die om mijn handen zaten maakte ik los met mijn gesp. Hierdoor kwamen de andere vier kinderen die aan mij vast zaten ook los. En we vluchtten. We renden langs alles heen, alsof we automatisch bestuurd werden. Er reed een auto langs ons heen, we smeekten of we mee mochten. Weg van hier, weg van deze plaats.
Met zijn allen werden we in de kofferbak van de auto gedaan. Wat er toen gebeurde was verschrikkelijk, niet te bevatten. De school explodeerde, en het enige wat restte was een vlammenzee, met dood en verderf. Pijn en verdriet. Mijn broertjes en zusjes.


Alle rechten voorbehouden 2005-2021 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 14 bezoekers online