Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Verhaaltje mailen naar iemand.

Spreek een verhaal u aan, vind je een verhaal om te lachen? En wilt u het verhaaltje laten lezen door ÚÚn van uw vrienden? Dan kan je via dit formulier het verhaaltje verzenden naar u vriend(in).

Naam ontvanger:
E-mail ontvanger:
 
Naam afzender:
E-mail afzender:
   
Verhaal:

De getreurde muziekboom
Ik heet eigenlijk Tim Klok. Ik heb m'n naam er niet bij geschreven, want ik weet niet wat het naam-balkje is. En omdat ik nog 2 leuke sprookjes heb bedacht schreef ik die hier op.

DE GETREURDE MUZIEKBOOM
In alle sprookjesbossen zijn er wel wonderlijke dingen, en het mooiste van een sprookjesbos is... muziek. De Efteling... de paddestoelen, de dansende schoentjes, de Indische waterlelies... Sprookjeswonderland... Pinocio, de liedjes van de kabouters, Violinde die zo mooi zingt... Al die wonderbare muziek komt van een muziekboom in een donker bos... En omdat daar niemand durft te komen, word de muziekboom erg treurig en denkt dat iedereen hem gebruikt, en stopt met muziek maken. Er is geen melodie of lied meer te bekennen in de Efteling en Sprookjeswonderland. Afschuwlijk! Nou, in het sprookjesbos van Sprookjeswonderland woonde een kabouter, Dorus genaamd, die niks kon doen, zo dom was hij. Maar muziek maken kon hij als de beste... Hij kon zo mooi blokfluit spelen, dat de Chinese keizer alles zou doen, zodat Dorus bij hem fluit zou komen spelen, zelfs de Chinese Nachtegaal dood knijpen!
Op een dag ging Dorus naar de muziekboom. "He, hallo muziekboom!" riep hij. "Waarom ben je gestopt met muziek maken? Ik kon zo mooi blokfluit spelen, en door jou komt er geen muzieknoot meer uit!" Dit ergerde de muziekboom en bulderde: "Iedereen gebruikt me! En ik wed dat jij helemaal geen blokfluit kan spelen. Je denkt dat ik dan meelij met je krijg en alles weer normaal maak en dan is er weer muziek in het sprookjesbos, huh?" Nu begon Dorus een beetje te huilen en zei: "Nee, echt! Geef me een kans!" De boom dacht na. "Oke, fluit maar eens tussen mijn wortels. Daar kan altijd muziek worden gemaakt." Opeens verscheen er een trappetje naar beneden en Dorus kwam in een grot waar hij alleen maar struiken en paddestoelen zag. Hij begon te fluiten. De muziekboom kreeg het idee, dat iedereen hem toch niet gebruikte. De struiken en de paddestoelen begonnen te zwingen. Toen, opeens zat Dorus weer thuis en de muziek in het sprookjesbos keerde terug. En iedereen leefde nog lang en gelukkig.
MEER OVER DE GETREURDE MUZIEKBOOM
Ik zag een kabouter, Dorus genaamd, in het begin van het kabouterdorp van Sprookjeswonderland en heb 2 weken geleden dit sprookje bedacht.

DE ZOLDERRAAMMONSTERS
Er was eens een man, die niet in monsters geloofde en nooit bang was. Hij was nooit bang als hij een spookhuis in was.
Er waren 3 monsters: vader monster en zijn 2 zonen. Ze waren erg griezelig en hielden niet van mensen die nooit bang waren en gingen naar de man, die nooit bang was. "Oh, het is nog geen Carneval of Halloween, oke," gaapte hij en trok aan de gezichten van die monsters. "WIJ ZIJN GEEN KINDEREN!" gromde de monsters en deden de deur dicht. Ze joegen de man het huis door, tot ze bij de zolder waren. In de zolder waren alleen zij, verder niemand. Ze keken uit het zolderraam. Was hij naar buiten gesprongen? Toen stond de man plots bij de deur en deed de deur dicht. De monsters zaten vast, altijd. En na een paar jaar later zitten ze daar nog steeds en komen nooit meer op de grond.
MEER OVER DE ZOLDERRAAMMONSTERS
In Spookslot, wat in de Efteling zitten de 3 rechters, die de heks Visculamia hebben veroordeeld, in het zolderraam. Gisteren heb ik daar een sprookje van bedacht.

P.S. Ik hoop dat jullie de verhalen leuk vinden en ik hoop dat het op deze site komt.

Alle rechten voorbehouden 2005-2022 - www.verhalenlezen.nl
´╗┐

Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit ├ę├ęn van de onderstaande categorie├źn? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorie├źn: 10
Totaal 6 bezoekers online