Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Verhaaltje mailen naar iemand.

Spreek een verhaal u aan, vind je een verhaal om te lachen? En wilt u het verhaaltje laten lezen door n van uw vrienden? Dan kan je via dit formulier het verhaaltje verzenden naar u vriend(in).

Naam ontvanger:
E-mail ontvanger:
 
Naam afzender:
E-mail afzender:
   
Verhaal:

Stoere Piraten
Kapitein Bokkenpoot keek door zijn verrekijker naar de horizon. In de verte zag hij nog een stip van het schip dat zij achtervolgde.
Kapitein Bokkenpoot was een streng en gevaarlijke kapitein van de grote driemaster De zwarte dood. Met zijn 56 kanonnen en de tot de tanden bewapende bemanning was het een van meest gevreesde schepen van de oceaan. De kapitein had zijn naam te dank aan zijn houten been die hij kreeg nadat hij tijdens een van zijn enteringen zijn been verloor. Een gevreesde zeerover allertijde.

De kapitein kwam zelden aan dek. De meeste tijd zat hij in zijn kajuit. Geen van de piraten durfde heb te storen. Behalve zijn bootsman Bottle. Bottle was de piraat die de grote driemaster op koers moest houden. Koersen die Bokkenpoot bulderde vanuit de kajuit.
Wanneer er problemen waren was de verschrikkelijke taak van Bottle om het slechte nieuws te gaan vertellen. De plaats van Bottle was achter het roer. Een enorm wiel dat alleen hij mocht besturen. Vanaf hier had hij een goed overzicht over het schip. Recht voor hem de hoofdmast met het kraaiennest waarin Dompie zijn taak volbracht.

SCHIP IN ZICHT, OK, STELLETJE SLAPEN ZEEWIEREN OVER TOT ACTIE. HIJS DE ZIELEN , KOERST 45 GRADEN STUURBOORD, BEMAN DE KANONNEN. HEY DOMPIE, SMERIGE SCHIMMEL HANDEN UIT DE MOUWEN.

De zwarte dood loopt in op de vijand. Hevig stort het schip tegen de golven in. Nog tientallen meters voordat de bemanning van de zwarte dood dit schip zal enteren en het zal laten verdwijnen in de zee. Het is enorm druk op het dek. Iedereen rent heen en weer. De afstand is niet groot meer. De piraten kunnen de angst in de ogen van de vijand zien.

ENTERHAKEN KLAAR!! BULDERT DE KAPITEIN DOOR DE CHAOS.

De piraten staan te schreeuwen en roepen op de zwarte dood. Op het andere schip is het stil. De matrozen proberen uit alle macht weg te komen van het enorme piratenschip. De laatste minuten lijken als seconden voorbij te schieten tot het moment daar is.

ENTEREN!!roept de kapitein OF WIL JE STERVEN AAN SCHEURBUIK.
He enorme lawaai van het afvuren van de kannonen komt boven al het geschreeuw uit. De eerste enterhaken vliegen door de lucht en vlot daar achteraan gaan de eerste piraten aan boord. Het geluid van de kanon heeft plaats gemaakt voor het geklink van de zwaarden en het geschreeuw van bemanning.
Het schip van de matrozen is op meerdere plaatsen door de kanonnen geraakt. Hier en daar stroomt het water naar binnen. Ook de eens zo grote mast staat in vuur en vlam.
Kapitein Bokkenpoot is de gene die zich als laatste aansluit bij de vechtende massa.

Er is niemand die beter overweg kan met zijn zwaard dan de kapitein. De een na de andere matroos moet het begeven. Hij baant zich een weg richting kapitein Zeeschuim GEEF JE OVER SCHUIMKRAAG! Een hevig gevecht vormt zicht op de reling van het schip. Beide kapiteins halen alles uit de kast en zijn erg aan elkaar gewaagd. Wanneer na een lang gevecht Bokkenpoot zo vernietigend uithaalt dat Zeeschuim op de grond valt is het bijna gebeurt maar dan slaat Zeeschuim vanaf de grond in het been van Bokkenpoot en hij schreeuwt het uit. Iedereen aan boord draait zich om naar de kapitein en ziet dat het zwaard van Zeeschuim vast zit in het houtenbeen van Bokkenpoot. Ik dacht even dat ik er geweest was. Geef het nu maar op verzetten is zinloos. Geef me één reden waarom ik je niet moet laten kielhalen Zeeschuim.
Vermoord me alsjeblieft niet. Ik kan je erg rijk maken ik ken een schat van oneindige waarde. Wie deze schat vindt is voor zijn leven voorzien.
Kapitein Bokkenpoot is wel zo benieuwd naar die schat dat hij Zeeschuim laat leven in ruil voor de schatkaart. Dit zou de grootste vergissing in zijn leven blijken.

Kapitein Bokkenpoot heeft jaren en jaren van zijn leven vergooid naar het zoeken van de schat. Ondanks al die moeite is hij er nooit in geslaagd om de schat te vinden. Dit heeft hem erg chagrijnig gemaakt. Hij was zo boos dat hij de kaart in stukken had gescheurd en die op verschillende eilanden heeft verstopt. Hij wil namelijk niet dat iemand die schat vindt terwijl hij daar nooit in is geslaagd. Dit was ook het laatste wat van kapitein Bokkenpoot hebben gehoord. Hij is weg gevaren en nooit meer teruggekomen. De verhalen doen de ronde dat hij naar het einde van de aarde is gevaren en daar naar beneden is gevallen.
Wie zal het zeggen. Wat zou er met de schat zijn gebeurt?Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 5 bezoekers online