Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Abel.

U leest om dit moment het verhaal Abel gepost door Mark doorstreep. Dit verhaal is gepost in de categorie sprookjes. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar sprookjes?
Categorie: sprookjes
Gepost door: Mark doorstreep
Gepost op: 2006-5-6

Verhaal:

Abel
Hier hebben we Abel ,wandelend,lichtjes transpirerend,ademend.
Hij behoort zoals de meeste onder jullie bij de dominerende,beschaafde blanke middeklasse.
zie ook hoe de mensen rondom hem,
de toevallige passante met het zwarte haar en het blauwe kleedje.
De ongeschoren muzikant in het witte hemdje
en zelfs de zwaar denkende jonge tekenaar .
Ook deze mensen behoren tot die klasse.

Abel Bart Christine david eva en Zoë.
Geenéén van allen beseffen ze de ware rede van hun bestaan.Daarom hebben ze de filosfie .
afkomstig van het griekse woord filosofia.

Hij probeert om elke avond op tijd thuis te zijn om te kunnen eten samen met zijn vrouw en kinderen.Meestal lukt dit hem wel.Hij houd van kleiduifschuiten en een gezellige babbel met zijn maten op café.
heeft nooit de Nobelprijs gewonnen, heeft nooit een stap op de maan gezet( al droomde hij daar als kind wel van),en heeft nog nooit voor de rechtbank moeten verschijnen.

Abel Bart Christine Eva en Zoë(al heeft bart al wel één keer wegens dronkenschap moeten overnachte in de cel ,meer uit zijn studentenleven herinnert hij niet echt)

Hij moet net als iedereen 3 maal per jaar gaan stemmen,gemeentelijk provincie en gewest, en is vorig jaar voor 14 dagen met zijn familie naar Italië geweest.
Vroeger konden ze dat niet betalen maar sinds Abel zijn promotie van assistent to manager kunnen ze al een keer vaker wat luxe permitteren.
Nog 11 jaar en hij heeft zijn huis afbetaald.

Abel Bart Christine Eva en Zoë(al weten we van Bart dat hij nog steeds een appartement huurt en nog niet weet waar hij zich wil vestigen.)

De les die hij van zijn ouders geleerd heeft is is dat iedereen gelijk is en er geen rede is om iemand te pesten of te doden.
Zelf probeert hij ook die waarden mee te geven aan zijn kinderen.
En net zoals ze vroeger bij hem thuis een hond hadden heeft hij er nu ook één.
Het spijt hem nog steeds dat hij de dagen voor de dood van zijn vader er niet meer contact met heeft gehad en probeert die spijt te verwerken door meer met zijn moeder op te trekken.
Hij probeert vaak te stoppen met roken ,vooral omdat zijn moeder altijd over zijn “afschuwelijke hoest� klaagt,maar dit heeft hij nog nooit langer dan 2maanden uitgehouden.Al rookt hij al wel light sigaretten.

Abel Bart Christine Eva en Zoë (Christine loopt nu al wel tweemaanden met nicotine plaasters op haar schouder)

Hij heeft depressieve tijden en tijden waarin hij goedgehumeurd rondwandelt.
Zes maanden geleden heeft hij voor de eerste (en laatste)keer zijn vrouw bedrogen.Wat begon als een dronke flirt op een personeelsfeestje eindigde al gouw in een advuntuurtje in de vestaire.Van die avond durft hij te zeggen geen spijt te hebben maar hij is er steenvast van verovertuigd dat zijn vrouw er niets van moet weten.
Hij haalde zijn rijbewijs op 20jarige leeftijd en heeft lange tijd in een verslete tweedehandswagen rondgereden.Pas toen het eerste kind op komst was hebben ze samen een nieuwe wagen gekocht.Hij probeert wel zo veel mogelijk met de fiets of zelfs te voet te doen dit omwille van de steeds stijgende benzine prijzen.

Abel Bart Christine Eva en Zoë (Eva de vrouw waarvan het rijbewijs voor 6 maanden is ingetrokken wegens overdreve snelheid)

In zijn vrije tijd loopt Abel rond in een jeansbroek en tshirt maar momenteel is hij op weg naar een belangrijke vergadering.Te voet ,transpirerend,ademend,Abel.
Zijn vrouw had momenteel de auto nodig om hun jongste zoon naar de dokter te brengen.
Die had last van hoge koorst en keelpijn.
Zelf heeft hij ondanks zijn hevige rook buien een gezond lichaam en probeert zo weinig mogelijk op te lossen door pilletjes of drankjes te pakken.
Een aphoteker m.a.w. probeert hij zo veel mogelijk te ontwijken.

Abel Bart Christine Eva en Zoë (Christine daar in tegen is al vanaf haar 17 zwaar verslaafd aan pijnstillers)

Zijn volledige gedachten gaan naar zijn zoontje en let daardoor niet goed op wat er rond hem gebeurt.Hij ziet niet hoe een jonge moeder op een bankje bezig is borstvoeding te geven aan haar baby,hoe een fietser door een spijker rijd .Hij ziet niet hoe een agent bezig is een parkeerboete is aan het schrijven .
Heb je al eens geprobeer je adem zo alng in te houden tot je zou sterven,heb je toen ondervonden dat het niet gaat.Denk je ook niet dat het te gemakelijk zou zijn moest je zo snel een uitweg van het leven zou hebben.Aantal keer bekeken: 5005
Waardering: 4.38 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2022 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 13 bezoekers online