Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Assepoester Modern.

U leest om dit moment het verhaal Assepoester Modern gepost door Annecharlotte. Dit verhaal is gepost in de categorie sprookjes. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar sprookjes?
Categorie: sprookjes
Gepost door: Annecharlotte
Gepost op: 2009-1-18

Verhaal:

Assepoester Modern
De Moderne Assepoester

Er was eens in een land hier ver vandaan een rijke man wiens vrouw omkwam tijdens de terroristische aanslag 11 september in de drukke staat Eenlandhiervervandaan. De man had nu alleen nog zijn dochtertje Catharina over, en samen woonden ze in de enorme burcht die nu akelig kil en somber leek na de dood van de moeder.
Zo leefden de graaf en zijn dochter nog een paar jaar verder, maar niet op de plezierige en zorgeloze manier waarop ze voorheen hadden geleefd. Integendeel; de vader was zo van slag door de dood van zijn vrouw, dat hij al spoedig naar de drank greep, ze moesten op een geven moment verhuizen omdat de huur veel te hoog werd en de kluis al bijna volledig leeg was. Het enige wat er nog lag was een dooie, rottende kip en in een hoek was nog een zakje met vijfenzestig cent overgebleven. De vader stopte alles in een knapzak en samen gingen ze op zoek naar een nieuwe woonplaats die niet al te duur zou zijn.
Na lang zoeken vonden ze uiteindelijk een klein huisje in Eenlandhiervervandaan dat de bewoners van de stad ookwel ‘het stinkende varkens- krot’ noemden, en kochtten het voor vijfenzestig cent en een dooie, rottende kip. De vloer kraakte, het plafond lekte en uit de kieren en spleten van de houten muren drong de kille wind tijdens de winter, en de broeierige hitte in de zomer binnen.
Op het moment dat Catharina haast gek werd van het stinkende krot en haar door het Unicef gedoneerde kleren, keerde plots het tij. Ze ontdekten namenlijk smartegeld.
Doordat de dood van hun moeder misschien wel wat emotionele schade had aangericht, en ze door het verlies van een kostwinner misschien financieel wat krap zaten, kreeg de vader vijfhonderdduizend euro op zijn bankrekening. (En een nieuwe creditcard aangezien hij de vorige voor vijftig cent had verkocht aan een langs lopend vijfjarig kind dat om een onderzettertje vroeg voor zijn slush puppy)
Nu de twee weer stinkend rijk waren, ging het leven eindelijk weer verder. Maar niet helemaal volgens het plan van Catherina, want haar vader was alweer hertrouwd. Met een zekere Rita Verdonk. (Komt die naam je bekend voor?) Ze hadden elkaar ontmoet op een dating- site, en de arme vader was nu dus het slachtoffer van een geld- zuchtige vrouw. Hij vond haar beeldschoon en lieflijk, en Catharina dacht meelijdend dat hij door al die alcohol en heroïne misschien zijn verstand een beetje heel erg had verpest.
Rita bekommerde zich niet om de inmiddels psychisch gestoorde, kwijlende vent die door het kasteel heen waggelde. Ze gaf meer om haar twee dochters Petronella en Hendrika, twee afzichtelijke tieners die bijna even onaardig waren als hun moeder. Even vroeg Catharina zich af of geld nou echt wel zo belangrijk was, maar aangezien ze net met een nieuwe ipod nano 2000 uit de winkel liep en twee tassen vol nieuwe designer jurken en een gloednieuw paar Prada pumps liep, was die gedachte snel verdwenen. Haar grootste probleem waren Rita, Petronella en Hendrika die haar behandelden als een paar merkloze bergschoenen.
En toen ze thuis kwam van het shoppen, gebeurde het gene dat ze het meest vreesde: haar creditcards en designer kleren werden afgepakt! Huilend zakte Catharina neer op haar bed, krijsend om haar ‘papa’. Maar ze wist dat hij weg was, anders had de smerige geur van marihuana wel in de gangen gehangen. Vanaf nu moest de arme Catharina van haar stiefmoeder door het leven gaan als Assepoester, en ze moest kleding dragen van Zeeman en Hans- textiel, terwijl haar kledingkast werd leeggekaapt door Petronella en Hendrika.

Op een zonnige dag wandelde Assepoester door het park met de opdracht om vloeibare stikstof te kopen voor de wratten op Petronella’s voeten en gezicht. Ze droomde weg, denkend aan een leven zonder Rita, toen ze met een harde knal tegen een lantaarnpaal aanknalde. Met een klap viel ze op de grond, en een beetje suffig staarde ze naar het obstakel waar tegen ze aan was gelopen. Op de lantaarnpaal zat een affishe geplakt:
Dolblij rende Assepoester naar de villa terug met de affishe in haar handen, en hijgend kwam ze aan in de kleedkamer waar Hendrika zich met haar vetkwabben in een van Assepoesters Yves Saint Laurant jurkjes probeerde te proppen. Petronella was op dat moment bezig een van haar brede riemen om haar magere ribbenkast strak te trekken. Assepoester negeerde haar stiefzusters en kamde haar haren alvast een beetje door voor het feest vanavond. Misschien zou ze de èchte Dj Alliance ontmoeten! Dromerig staarde ze naar de folder, en Petronella gritste het onder haar neus weg. “Jíj? Naar een feest met mensen? Daar hoort een varken zoals jij niet thuis en.. hé!” Hendrika las over haar schouder mee. “Wow! Dj Alliance komt ook! Mammieee!” Gillend renden de twee naar Rita die hen toestemming gaf om te gaan. Assepoester zou hen moeten opmaken en aankleden. “Maar ik moet mezelf ook nog klaarmaken, kunnen ze niet zelf..” De boze stiefmoeder lachtte honend. “Jíj? Naar een feest met mènsen? Daar hoort een varken als jij niet thuis!” Na lang zeuren mocht Assepoester dan toch gaan, maar dan moest ze eerst de nieuwe monstertruck van Rita schoonmaken. Zuchtend hielp Assepoester haar stiefzussen dan maar, ze zou nooit voor het aanbreken van de ochtend klaar zijn met die truck! Toen Rita, Petronella en Hendrika gesoigneerd de ferrari instapten, kwam Assepoester opeens op een idee. Ze herinnerde zich de plek waar ze toen er een lekkerding langsliep per ongeluk de pot met het as van haar moeder liet vallen, en waar nu een grote treurwilg was gegroeid. Daar zou een cadeau op haar liggen wachten, had haar vader haar gezegd voor hij compleet kierewiet werd.

Onder de boom hoorde ze een schurend geluid, het deed haar denken aan het geluid dat ontstond wanneer ze haar pinpasje door de pinautomaat deed. Plots verschenen daar voor haar ogen twee glanzende, gouden creditcards met klapperende, beveerde vleugeltjes. Assepoester waagde het erop en vroeg om een paar zilveren oorbellen die twee tellen later met een klikkend geluid voor haar op de gond vielen. Toen bedacht ze zich dat ze alles kon wensen wat ze maar wilde, en ze dacht erover om iets te wensen dat de truck zou schoonkrijgen. Maar ze ging toch maar voor een zijden avondjurkje van Chanel en een met diamanten bezette, bijpassende paar pumps. En een vette hamburger met frietjes; ze had weken moeten leven op de restjes tofu en selderij aangezien Hendrika op haar lijn moest letten. Wat niemand wist was dat Hendrika een berg snoep en chips bewaarde onder haar bed, dus het hielp toch niet echt.
Toen Assepoester thuis in de spiegel keek was ze toch niet helemaal tevreden, haar haar en gezicht waren nog niet bewerkt voor het feest. Haar creditcards maakten weer zo’n schurend geluid en daar stond een heel visagisten- team in de kamer met spul en al.

Op het moment dat ze de drukke discozaal binnenstapte met haar Chanel pumps, werd het even stil, iedereen staarde met open mond naar dat prachtige meisje dat zojuist was binnengekomen. Dj Alliance viel bijna van het podium en de muziek haperde. Petronella en Hendrika zagen niks, zij waren te druk bezig met het indruk maken op de Dj. Maar hij zette snel een van zijn favoriete nummers op: Infinity 2008 van Guru Josh Project (Toevallig zijn neef) en vroeg of Assepoester met hem wilde dansen. Aangezien ze geen woord uit kon brengen glimlachte ze maar en begon te dansen, wat hij zag als een ja. Ze dansten de hele nacht, tot haar dure Dior Horloge begon te piepen: het teken dat ze naar huis moest voor dat Rita zou uitvinden dat ze er niet was. Op het moment dat ze zich vlug omdraaide om weg te gaan, dwarrelde de grote schuimvlokken neer op het publiek. De schuimparty was begonnen, en Alliance kon het meisje van zijn dromen nergens meer vinden. Alleen een kleine Chanel schoentje glinsterde op de dansvloer.

Thuis wenste Assepoester haar jurk en schoenen weer weg en vroeg haar creditcards om een ploeg om de truck snel schoon te maken. Zelfs toen er vijf kopiën van Leonardo Di Caprio uit zijn jongere jaren (shirt- loos) de truck begonnen af te zepen en verleidelijk naar Assepoester knipoogden, besteedde ze er geen aandacht aan. Ze kon alleen nog maar denken aan die leuke Dj die haar met zijn stralend witte tanden zo lief had aangekeken.
De deur knalde open en de schoonmakende Leonardo’s verdwenen met een ploffend geluid. De truck was inmiddels brandschoon, en Rita keek er even verbijsterd naar maar ging toen weer verder met het luisteren naar Petronella’s en Hendrika’s verhaal over ‘een of andere snob die alle aandacht van de Dj van hen had afgepakt’.
De volgende dag, terwijl Assepoester de jacuzzi aan het schrobben was, klopten er twee gespierde mannen gekleed in het zwart met zonnebrillen die hun ogen verborgen aan. Het waren de bodyguards van Dj Alliance. De twee lelijke stiefzusters slaakten hoge gilletjes toen de bodyguards de Dj uit zijn limosine begeleidden naar de woonkamer.
“Lorenzo Balkenende, oftewel Dj Alliance, wil de drie jongedames des huize spreken.” Dreunde de ene bodyguard op, terwijl de Dj verveeld uit het raam staarde met de Chanel schoen in zijn handen. Petronella en Hendrika sprongen gelijk naar voren.
“Moeten we de schoen passen?” Vroegen ze met zoete stemmetjes aan de Dj die blijkbaar Lorenzo heette èn de zoon was van de meest invloedrijke man van Eenlandhiervervandaan.
“Kom op man, we leven toch niet in zo’n fokking sprookje, jij bent het niet. Waar is die derde chick hier?” Zijn ogen glansden hoopvol en zochten de woonkamer af.
“Oh ik weet niet wat u bedoeld, er woont hier geen derde.. eh.. tjik, hier.” Stamelde Rita Verdonk, en ze drukte snel op een knop aan de muur waarmee ze de badkamer afsloot met een automatisch slot. Assepoester zat gevangen.
“Dat is helaas onmogelijk, dit is het laatste huis van Eenlandhiervervandaan! Er moet wel..” Begon Lorenzo, maar zijn zin werd afgebroken door een luide muziek die van boven kwam.
Assepoester had het nummer infinity 2008 van Guru Josh project hard aangezet, in de hoop dat haar droomDj haar beneden zou herkennen. En dat deed hij. Hij beval de bodyguards boven te zoeken naar de bron van zijn lievelings nummer, en zij kwamen beneden met een in Zeeman’s kleren gekleed meisje wiens blonde haren aan haar hoofd plakten van het zeepsop.
Toch herkende Lorenzo Balkenende onder die goedkope kleren het bijzondere meisje van zijn feest en de eigenares van de schoen.
“Dus je heet eigenlijk Lorenzo?” Vroeg ze aan hem, nog een beetje verlegen. Dj Alliance knikte verbaasd en vroeg op zijn beurt hoe zij heette.
“Assepoester!” Krijste Hendrika gelijk, en glimlachte zelfvoldaan. De zoon van de koning zou nooit uitgaan met een meisje genaamd Assepoester. Maar Lorenzo grinnikte.
“Nee, je èchte naam?”
“Catharina.” Terwijl de ongelooflijk knappe Dj haar beetpakte om haar te kussen, stak ze snel nog even haar middelvinger op naar Rita en haar stiefzussen en omhelsde haar prins toen om hem dan verliefd aan te kijken. De bodyguards grinnikten achter hun hand, en namen Assepoester en Lorenzo weer mee naar H.W.H.S. (Het Witte Huis der Sprookjes)
Een jaar later ontdekte de politie dat Rita Verdonk in de kelder een wietplantage had en valse identiteispasjes in haar ondergoed lade bewaarde. Zo werd bekend dat Rita eigenlijk een uit Irak ontsnapte moslima was die hier deed alsof ze een echte Eenlandhiervervandaan- er was.
De vader was compleet vergeten en zijn geest zweeft waarschijnlijk nog kwijlend en mompelend door de gangen van de inmiddel verlaten villa.
Catherina ft. Assepoester leefde inderdaad lang en gelukkig, maar alleen niet met Lorenzo Balkenende.
Ze ontdekte George Obama, die nòg meer geld en badkamers had...
Tja, de 21e eeuw hè.

Aantal keer bekeken: 7622
Waardering: 7.51 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2023 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 12 bezoekers online