Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Begin van het verhaal..

U leest om dit moment het verhaal Begin van het verhaal. gepost door kiki. Dit verhaal is gepost in de categorie liefdes verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar liefdes verhalen?
Categorie: liefdes verhalen
Gepost door: kiki
Gepost op: 2009-5-21

Verhaal:

Begin van het verhaal.
1

"Henk, let op verdomme!", bulderde de leerkracht wiskunde. "Kijk, ik wil je vanalles opnieuw uitleggen, maar luister dan toch. Of doe dan toch tenminste alsof!"
Ik ontwaakte uit mijn dagdroom, en terwijl ik in mijn schrift zocht waar we zaten, werd ik aangestaard door mijn overige klasgenoten. Natuurlijk ging dit ook deze keer gepaard met bloedrood worden. Maar echt, ik kan er gewoon niets aan doen. Volwassenen zouden dat eigenlijk ook moeten weten. Zoiets kan je niet wegstoppen, noch uit het hoofd zetten tijdens een les wiskunde.
Inderdaad. Ik was verliefd. Smoorverliefd. Als ik geen 68 kilo zwaar lijf had, werd ik nu waarschijnlijk in de lucht gehouden door vlinders. Hoeveel dat er zijn kan ik niet zeggen, maar dat zijn er heel veel.
Het is al een tijdje dat ik smoor ben op haar. Alleen, ik durfde het niet te vertellen. Nog niet. Die tijd moest nog komen.
Omdat dit het laatste uur van de dag is, draai ik mijn hoofd nog eens kortstondig om. Ik wilde Een laatste blik van haar opvangen, zodat ik de avond zou kunnen doorkomen.
Ze glimlachte. Niets speciaals, doordat ze altijd naar iedereen glimlacht. Ja, zo'n superkarakter bestaat dus toch.
Ik kijk op mijn horloge en die toont mij dat er slechts vijf minuten resten. Ik begon reeds mijn materiaal op te bergen zodat ik direct kon vertrekken na het belsignaal.
Na dat ik iedereen een goed weekend gewenst had, stapte ik kordaat op de fietsenstalling af. Na wat te friemelen aan het slot, was ik klaar om te vertrekken. Zij kwam aangehuppeld, heel vrolijk. En ze kwam naar mij toe.
"ik hoorde dat je verhuist bent?", zei ze op een zeer vriendelijke toon.
"Euh, ja,...", stamelde ik.
Mijn ouders zouden scheiden. Dit is al een tiental dagen. Ach, het is weekend en ik moet vrolijk zijn, dus moet ik er niet te veel aan denken.
"Jij woont dan dicht bij mij! Vind je het erg als ik met je meerijd? Alleen fietsen is ook maar niets."
Meteen knikte ik goedkeurend, en ik wachtte totdat ze haar fiets van het slot haalde en klaar was om mee te fietsen.
De tijd vloog voorbij op de fiets en voor ik het wist stonden we aan haar deur. Ik voelde me ongemakkelijk. Hoe zou je zelf zijn? Ze kwam voor me staan. We gaven elkander een afscheidszoen. Op de wang, sober dus. Maar dit was gewoon zowat de Zevende hemel voor mij. Ik werd weggeslingerd in een reusachtig gat, zonder tijdsbesef. Samen met haar. Vereeuwigd in elkaars armen. Omhelsd. Kussend.
"tot maandag", zei ze nog, maar dat hoorde ik maar half.
Op weg naar mijn 'huis' voelde ik nog altijd haar zachte wang tegen de mijne aan. De geur van haar parfum bleef in mijn neus hangen.
Een zoete geur, die ik niet meteen kon thuisbrengen, dit mede doordat ik allesbehalve een parfumkenner was. Cosmetica interesseerde mij niet. Naturel. Zo moest men zijn. Uiterlijk is mooi meegenomen, maar het karakter, dat is wat telt. Een rotkarakter kan je niet verdoezelen of mooier maken met mascara of eyeliner...
Een luide claxon haalde me uit de virtuele wereld. Ik was zowaar door het rood gereden van het kruispunt. Met alle gevolgen vandien; boze chauffeurs die hun woede uitten door uitbundige gebaren te maken achter hun stuur. Ik trek het me niet aan, niets kan deze dag nog verpesten. Maar dit vergat ik al gauw, doordat mijn moeder telkens mijn agenda vraagt om de resultaten van deze week te bekijken. Een onvoldoende voor Frans. Ja, een echte talenknobbel ben ik niet, en als je er niet voor werkt...
Na het avondmaal sloop ik stilletjes naar boven. Een traan. Er rolde een grote traan over mijn rechterwang. Dit was niet voor die toets van Frans. Ik huilde zachtjes doordat ik wist dat die zoen van daarjuist waarschijnlijk het meeste is dat ik kan krijgen van haar. De ene traan volgde de andere op. Verdorie, zeg. Een kerel van zeventien die alleen op zijn kamer zit te huilen? Justine, zo noemde mijn prinses, zou mij moeten zien.
Gepieker haalt niets uit, en ik maak er alleen mijzelf maar kapot mee. Ik kroop deze avond vroeg onder de wol. En neen, ik droomde niet van mijn blonde prinses die op een sneeuwwit paard zat, maar een moeilijke toets Frans maakte zijn opwachting in een nare droom. Ik gniffelde even, met de stomme gedachte dat het niets tussen ons kon worden doordat ik totaal geen Frans kan en dat zij Franstalig is opgevoed. Met deze dwaze gedachte viel ik in slaap.

De geur van koffie drong mijn slaapkamer binnen, toen mijn radiowekker aangaf dat het 9u34 was. Hoog tijd om op te staan, tijdens het weekend in bed blijven is zonde van de tijd.
Ik repte mij naar de badkamer, waar ik mijn gezicht nat maakte met het ijskoude water. Gelukkig heb ik geen ochtendhumeur, want dit ging er niet veel goed aan gedaan hebben. Toen ik beneden kwam stond er een mok met dampende koffie op mijn plaats. Ik was in een soort vakantiesfeer, ookal had ik een hoop schoolwerk te doen...


2

"Er moet iets aan jouw Frans gedaan worden. Een herexamen is toch het laatste wat je wil?", mijn moeder was dus ook al wakker en de nachtrust had haar mijn punten niet doen vergeten.
"Mama, ik...", probeerde ik. Maar daar ging ze verder.
"Je kan bijles volgen? Er zijn genoeg gepensioneerde leerkrachten die jou graag zouden helpen?"
Een paar uur per week extra Frans volgen bij zo'n oude grijsaard?>>Graag reacties op stijl, inhoud, woordgebruik. Wil je graag verder lezen? Mail me: peerpol@gmail.com

Aantal keer bekeken: 1975
Waardering: 5.00 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 5 bezoekers online