Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Bloemetjespannenkoeken.

U leest om dit moment het verhaal Bloemetjespannenkoeken gepost door Hilde Keuning. Dit verhaal is gepost in de categorie kinderverhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar kinderverhalen?
Categorie: kinderverhalen
Gepost door: Hilde Keuning
Gepost op: 2009-9-24

Verhaal:

Bloemetjespannenkoeken
Bloemetjespannenkoeken

Vandaag, dacht de prinses, ga ik pannenkoeken bakken. Ze wist precies hoe dat moest. Eerst moest je beslag maken van eieren, bloem en melk. Dat moet je heel goed door elkaar roeren en dan moet je dat bakken in een pannenkoekenpan.
De prinses pakte een kom om het beslag in te maken. Ze maakte alle keukenkastjes open op zoek naar een geschikte kom. Daar zag ze hem, een gouden schaal waar haar hoofd wel twee keer in paste. Die moest groot genoeg zijn.

Ze zette de schaal op het aanrecht, pakte twee eieren en deed ze in de schaal. Met een gouden garde sloeg ze ze kapot en roerde ze in stukken. Nu liep ze met de schaal naar de hofkoe en vroeg haar melk in de schaal te doen. De koe was echter niet zo hoffelijk als zij hoorde te zijn en keek de prinses al herkauwend aan. Achter de koe zag de prinses wel een melkbus staan. Daarin zat de melk. Ze maakte van haar handen een kommetje en schepte melk van de bus in haar schaal. Nu nog bloem.

De prinses liep naar de bloementuin en plukte alle bloemetjes af. Dat was dat. Het zag er fleurig uit. Waarom waren de pannenkoeken van de hofkok altijd alleen maar gelig-bruingevlekt? De prinses zocht een pannenkoekenpan en goot er een dikke laag beslag in. En nu bakken maar!

Al snel begon het naar roosjes, tulpjes en madeliefjes te ruiken in de keuken. De koningin rook het ook en was benieuwd wie daar zo lekker stond te koken. Ze gooide de keukendeur open. Net op dat moment gooide de prinses een pannenkoek in de lucht, precies zoals ze de hofkok had zien doen. Maar haar pannenkoek bleef een beetje plakken. Een deel van de koek schoot los en kwam precies in het gezicht van de koningin. Die zag er nu kleurrijk uit en rook heerlijk. Mmmm zei de koningin ‘bloemetjeskoeken’.

Nee! riep de prinses dat zijn geen bloemetjeskoeken maar pannenkoeken. ‘Wat een rare pannenkoeken!’ vond de koningin ‘Nee, hoor. Dat zijn echt bloemetjeskoeken.’ ‘Nietes.’ zei de prinses. ‘Welles.’ zei de koningin. ‘Nietes!’ ‘Welles!’ ‘Niet!’ ‘Zullen we er eentje opeten?’ stelde toen de koningin voor. Dat was een goed plan. Ze pakten twee borden en de bus met poedersuiker.

De prinses bakte twee..en toen bedacht ze dat het bloemetjespannenkoeken waren. Deze keer lukte het omhoog gooien heel goed. De koningin ving ze beide met een bord op. Ze gingen tegenover elkaar aan de keukentafel zitten en schudden zo hard met de poedersuiker, dat ze elkaar al snel niet meer konden zien. Al hoestend en proestend wapperden ze de poedersuiker aan de kant. Toen ze eindelijk weer wat zagen barsten ze in lachen uit. De koningin was helemaal wit! Net als de prinses trouwens. Alleen rond de ogen was nog wat huid te zien. De neusgaten zagen eruit als donkere diepe holten.

Op de bloemetjespannenkoeken lag bij beiden een bergje poedersuiker. Dat duwden ze plat en rolden de pannenkoek op. Met beide handen pakten ze de pannenkoek vervolgens op en brachten die naar het grote zwarte gat, dat hun mond geworden was.

In de pannenkoek zaten wel wat harde stukjes, maar met poedersuiker smaakten ze best lekker…Tot de hofkok binnen kwam, en de hoftuinman en de hofboer…’Wie heeft er , uche uche, aan de poedersuiker gezeten?’ begon de hofkok. ‘Wie heeft er alle bloemetjes geplukt?’ vervolgde de hoftuinman. ‘En wie heeft er met zijn vieze handen in de melkbus gezeten?’ eindigde de hofboer.

‘Eh, nou, de poedersuiker moest op de panne..’ ‘Bloemetjeskoeken’ onderbrak de koningin de prinses. ‘.. op de bloemetjespannenkoeken.’ ging de prinses verder. ‘En de bloem en de melk had ik nodig om ze te bakken. En ik heb trouwens ook nog eieren gebruikt. Willen jullie ook een bloemetjespannenkoek?’ eindigde ze. Het rook er zo fleurig en zoet en ze waren zo nieuwsgierig dat alles was vergeven en ze zich aan tafel zetten voor een bloemetjespannenkoek. De prinses sloeg aan het bakken en de koningin dook de kelder in om twee extra bussen poedersuiker te halen.

In een mistige keuken zaten vervolgens vijf witte gestalten bloemetjespannenkoeken in zwarte gaten te stoppen. Niemand wist meer wie wie was en na vijf bloemetjespannenkoeken en minstens tien poedersuikerbussen zaten er vijf witte ronde tonnetjes. De koningin plofte op haar zachte hemelbed, de prinses viel in de hangmat in de tuin en de hofwerkers zochten een plekje in de hooiberg, een bloembed en de keukentafel om even te slapen.

Snel kwamen de hofkabouters alles opruimen en toen iedereen weer bijgekomen was hoefde er alleen nog maar nieuwe poedersuiker worden gehaald.


Aantal keer bekeken: 3667
Waardering: 3.15 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 9 bezoekers online