Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

De Circusdood.

U leest om dit moment het verhaal De Circusdood gepost door Bassei ©. Dit verhaal is gepost in de categorie spannende verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar spannende verhalen?
Categorie: spannende verhalen
Gepost door: Bassei ©
Gepost op: 2007-4-19

Verhaal:

De Circusdood
De Circusdood

Eindelijk, het wereldberoemde circus Quickclaw, van de bijna even beroemde circusbaas Jordan Mechner, kwam eindelijk naar het kleine, niet beroemde dorpje, Turok toe.
“Het is waar, het is waar!� schreeuwde de winkelier die uit het gemeentehuis kwam.
Iedereen op het dorpsplein keek Gerrit, de winkelier, verbaasd aan. “Het is waar!� schreeuwde hij weer. “Wat is waar?� vroeg Mathijs, één van de meest nieuwsgierigste jongens van het dorp. “Het circus, het circus van Jordan Mechner komt naar het dorp!� antwoordde Gerrit daarop. Iedereen op het plein begon door elkaar te praten, vragen te stellen en rond te rennen. Iedereen, behalve Mathijs. Hij wist niet wat hij moest doen. Hij was blij, verbaasd en boos tegelijk. Boos, omdat hij niet de eerste was die dit nieuws wist. Blij, omdat het circus naar het dorp kwam. En verbaasd, omdat hij niet wist waarom het wereldberoemde circus Quickclaw hier heen kwam. Hier, in Turok. Waarom niet naar Grimsby, de hoofdstad van Diangland? Waarom niet daarheen, maar naar het misschien wel meest onbekendste plaatsje op de wereld? Hij wist het niet. Hij wist ook geen enkele reden daarvoor.
Daarom besloot hij maar naar huis te gaan om het nieuws aan zijn vader te vertellen.
Mathijs’ vader was bezig met het middageten.
Veel meer deed hij ook niet meer sinds zijn vrouw was overleden. Eten koken en de was doen, meer deed hij niet. Als er nog iets anders moest gebeuren, gebeurde dat gewoon niet. Mathijs deed het dan maar, want het moest gebeuren. Toen Mathijs binnen kwam lopen, keek zijn vader helemaal niet op. Mathijs liep naar hem toe. Zijn vader bleef doorgaan met het snijden van groente. “Het circus komt naar het dorp� zei Mathijs. “Welk circus?� vroeg Mathijs’ vader zonder enige emotie. “Het Quickclaw-circus van Jordan Mechner� , antwoordde Mathijs, terwijl hij één van de raar uitziende groenten bekeek. Pok! Mathijs’ vader liet het mes vallen. Mathijs keek zijn vader verbaasd aan en zei: “Je weet wel, Jordan Mechner, die man met die rare, lange haren en die altijd op blote voeten loopt…� Het leek alsof Mathijs’ vader wakker werd uit een droom. Hij draaide zijn hoofd langzaam naar Mathijs. “Is dat echt waar?� vroeg hij met open ogen. “Ja, geweldig hè?� antwoordde Mathijs.
Opeens pakte Mathijs’ vader de klink van een keukenkastje, pakte alles eruit, deed het volgende kastje open, pakte daar alles uit, en ging zo verder. Mathijs schrok ontzettend en keek zijn vader aan die ondertussen bij het laatste kastje was. “Haal twee koffers van zolder� beveelde Mathijs’ vader tegen Mathijs. “Maar…� “Niks maar! Haal op zeg ik je!� brulde Mathijs’ vader terug. Mathijs rende naar boven, pakte twee koffers en rende zo snel als hij kon weer naar beneden. Toen hij in de keuken kwam, zag hij zijn vader nergens. “Hier ben ik!� schreeuwde Mathijs’ vader vanuit de woonkamer. Mathijs rende erheen. “Ik heb de koffers,� zie hij “maar ik snap niet…� “We gaan weg!� schreeuwde Mathijs’ vader, terwijl hij de kostbaarste spullen in de koffer deed. “Meer leg ik je straks wel uit, pak eerst je koffer in met spullen die je denkt nodig te hebben.� Mathijs rende naar zijn kamer en pakte zijn koffer in.
Toen Mathijs en zijn vader eindelijk de bagage in de kofferbak hadden gekregen, stapten ze in de auto en reden weg. De eerste paar meter zeiden ze beiden geen woord. Na 400 meter vroeg Mathijs: “Waarom gaan we weg? En waarom zo snel?� Het was stil. “Het moet..� antwoordde Mathijs’ vader na een tijdje. “Het moet gewoon.�
“Ik werkte tien jaar geleden bij Circus Quickclaw,� zei Mathijs’ vader. “Maar daar weet ik helemaal niets van!� antwoordde Mathijs verbaasd. “Jij was nog te jong,� antwoordde zijn vader “jij was nog maar 3, en trouwens, ik werkte er maar een jaar, toen nam ik ontslag. Je vraagt je vast af, waarom? Maar ik moest wel, na wat ik over Jordan ontdekt had.� “Wat had je ontdekt dan?� vroeg Mathijs nieuwsgierig. “Drugs,� antwoordde Mathijs’ vader. “Drugs, kilo’s. Dat dealden ze. Elke plaats waar ze naar toe gingen was gepland. Hoe meer drugs een plaats wilde, hoe eerder ze er naar toe gingen. De werknemers deden hun kunsten in de circustent, terwijl Jordan de drugs dealde.� “En die werknemers wisten dat niet?� vroeg Mathijs. “Natuurlijk wel! Maar die zeiden niks, want Jordan wist je te vinden. Je kon wel vluchten, maar hij vindt je toch, daar ben ik nu wel achter gekomen!� Mathijs schrok en begon te trillen. “Ben…. ben jij gevlucht voor Jordan? En mama dan?� “Mama ook,� antwoordde Mathijs’ vader. “jij, je moeder en ik zijn gevlucht, naar Turok. Maar ik wist dat Jordan me ooit zou vinden. Maar je moeder zei dat hij ons hier nooit zou zoeken, dus toen heb ik er niet meer aangedacht. Totdat jij er net over begon.� Opeens trapte Mathijs’ vader op de rem. Er stond een kist midden op de weg. “Ik haal die kist wel even weg,� zei Mathijs’ vader. Maar voor hij de autodeur kon openen, sprong er een man op de kist. De man droeg een zwarte broek, zwart shirt en een zwarte hoed. Zijn hoofd was gebogen. Langzaam ging de man met zijn hoofd omhoog. De man had lang haar. Raar, lang haar. “Jordan!� schreeuwde Mathijs’ vader en trapte het gas in. “Te laat, Peter� zei de man, en de auto vulde zich met rook. Mathijs begon te schreeuwen. Steeds zachter.
Mathijs werd wakker. Hij zat vastgebonden aan een paal. Zijn ogen moesten wennen aan het felle licht. Nadat hij daaraan gewend was, zag hij dat zijn vader vastgebonden zat aan een stoel. Verder stonden er twee clowns en een man in de ruimte. De man was Jordan.
“Ik heb medelijden met je, Peter,� zei Jordan tegen Mathijs’ vader. Zo heette zijn vader dus, Peter! “Eerst kom je erachter dat ik drugs deal, dan vlucht je en denk je dat je van me af bent en dan vind ik je toch!� schreeuwde Jordan nu. “Niemand komt van mij af, Peter. Niemand! Natuurlijk vond ik je. Je weet half niet wat mensen allemaal vertellen door een beetje dreiging. En als dat niet helpt, moet je iets verder gaan. Nou, iets? Laat ik het zo zeggen, als je iets wil bereiken, moet je dingen laten gaan. Je angsten overwinnen.�
“Jij,� zei Mathijs. “Jij hebt mijn moeder vermoord!� “Dat kan niet, Mathijs,� zei Mathijs’ vader. “Je moeder is omgekomen bij een brand in haar bakkerij…waar voor de brand twee clowns zijn gezien! Dus toch!� Jordan lachte. “Ben je daar nu pas achter, Peter? Ik had je toch wat slimmer ingeschat.� De twee clowns grinnikten. “Ja, Peter. Ik heb je bakkerij in brand laten steken. Alleen om je te laten boeten omdat je mij had verlaten. Ik wou je vrouw niet doden.� Die laatste zin klonk erg sarcastisch. “Vuile moordenaar!� schreeuwde Mathijs. “Dat laat ik me niet zeggen!� schreeuwde Jordan en gooide een raar uitziende bol naar hem. Er kwam allemaal stank in Mathijs’ gezicht. Hij moest overgeven. “Zo, ik moet even met mijn mensen overleggen wat we met jullie gaan doen. Ondertussen kunnen jullie wat bijkletsen. Toedeloe!� Jordan liep de trap op en werd gevolgd door de clowns. “O, ja, � zei Jordan. “Ik zou maar niet proberen los te komen, Peter. Want als je dat probeert, krijg je een klein schokje.� Lachend wandelde hij verder de trap op. De deur werd dichtgegooid. Daar zaten ze dan. Vastgebonden. Niets konden ze doen. Helemaal niks.
Daar zaten ze. Nog steeds. Ze zaten daar nu wel een uur. Mathijs zat te denken.
Zijn moeder was niet per ongeluk gestorven, ze was vermoord! Door de oude baas van zijn vader. Zijn vader, die blijkbaar Peter heette. Ook dat wist hij niet. Hij begreep het ook wel. Als zijn vader had verteld hoe hij heette, had Jordan hem nog eerder gevonden.
Hij kon het allemaal niet goed plaatsen.
En ook nog die pijn. Die pijn in zijn handen. Het touw… Het touw zat los! Hij woelde en woelde. Los, zijn handen waren los. Mathijs’ vader keek op. Hij zag dat zijn zoon daar stond. Niet vastgebonden. Mathijs liep naar een muur waar een raam was. “En ik dan?� vroeg Mathijs’ vader. “Laat je me hier achter?� Mathijs bukte en trok een stekker uit een stopcontact. Hij liep naar Peter en maakte hem los. Nu die stekker eruit was, kon Peter geen schok krijgen. Nadat Peter los was, liepen ze naar het raam en Peter hielp Mathijs door het raam te komen. Nadat ze beiden buiten stonden, renden ze naar hun auto die daar nog stond. Ze gingen erin zitten en Peter startte de auto. Hij sloeg af. Peter startte de auto opnieuw. De auto sloeg weer af. “Hij doet het niet, hij doet het niet!� schreeuwde Peter. “Rustig, pap. Probeer het opnieuw!� Peter probeerde opnieuw. Deze keer startte hij. “Hij doet het!� zei Peter. “En nu, wegwezen!� Onmiddellijk kwamen Jordan en de twee clowns naar buiten, ze zagen de auto wegrijden. “Haal de auto!� schreeuwde Jordan. “Snel, we pakken ze!�
Mathijs en Peter reden richting het oosten. “In het oosten is altijd iets� had Peter gezegd. Opeens kwam vanuit een zijweg een rode auto aanrijden. Het was Jordan’s auto. Onmiddellijk stuurde Peter naar links. Jordan volgde ze. Peter begon harder te rijden. Jordan begon harder te rijden. Ze reden en reden, tot opeens uit het niets een waterval opdook.
Ze zaten als ratten in de val. Jordan stapte uit zijn auto. Hij liep naar Peter’s auto. Peter stapte ook uit. “Zo, daar staan we dan,� zei Jordan. “Ik en jij, het moment van de waarheid�
Stiekem kroop Mathijs uit de auto vanaf de andere kant en kroop naar achter de auto.
Als hij omkeek, zag hij de rug van Jordan. Hij moest iets doen. Maar wat?
“Je weet wat er nu gaat gebeuren,� ging Jordan verder. “Jij valt mij aan, ik vecht terug, ik win, jij smeekt om je leven en dan…duw ik jou van de waterval af.� “Dat gaat je niet lukken, Jordan,� zei Peter. “Ik was altijd al sterker dan jij.� “Misschien,� zei Jordan. “maar ik ken de trucs en…waar is je zoon eigenlijk?� Op dat moment rende Mathijs achter de auto vandaan,
recht op Jordan af. Jordan keek om, en schrok. Mathijs duwde Jordan van de waterval af. Maar Jordan trok Mathijs mee! Samen vielen ze van de waterval af. Op het laatste moment kon Mathijs zich echter nog net vastpakken aan de rand van de afgrond, met Jordan, bungelend aan zijn been. Hij hing daar, aan de rand van de afgrond. Wat moest hij doen? De rand van de afgrond opklimmen en zien hoe zijn vader werd vermoord door Jordan, of loslaten en zelf sterven? Peter rende vervolgens naar de rand van de afgrond. Hij zag Mathijs hangen. “Rustig, Mathijs. Ik kom eraan!� schreeuwde hij. “Ik krijg je toch wel!� schreeuwde Jordan tegen Peter.
Peter probeerde Mathijs’ hand te pakken. “Laat maar…� zei Mathijs.
Mathijs liet toen de rand van de afgrond los…..

Einde


Aantal keer bekeken: 3612
Waardering: 7.97 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 3 bezoekers online