Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

De Reizende ster groep 1, deel 2..

U leest om dit moment het verhaal De Reizende ster groep 1, deel 2. gepost door Rivka Venema. Dit verhaal is gepost in de categorie kinderverhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar kinderverhalen?
Categorie: kinderverhalen
Gepost door: Rivka Venema
Gepost op: 2006-6-15

Verhaal:

De Reizende ster groep 1, deel 2.
Dan gaat de bel en Danny is er nog niet. “Jasses!’’ roept Thomas. “Ik wil dat stuk kauwgom!’’
Als ze in de klas zijn moeten ze meteen zitten van de juf. Dan vraagt ze of iemand weet waar Danny is. Thomas steekt zijn vinger op. “Thomas?’’ vraagt de juf.
“Gister moest hij alleen in de regen naar huis lopen weet u. Van zijn vader. Die was niet thuis en zijn moeder is op vakantie. Hij was zonder jas want gister ochtend was het lekker weer. Ik denk dat hij kou gevat heeft.’’ De juf knikt. “Arm joch’’ zegt ze. Dan verdeelt ze iedereen over taken. De club is weer samen ingedeeld en mag gaan kleien.
Thomas bakt een klomp klei uit de bak en begint te kneden. Lisa pakt een klein stukje en begint een hartje te vromen. “Lukt het?’’ vraagt Marieke aan Lisa. Lisa knikt. Het gaat prima.
Thomas is een stuk kauwgom aan het kleien. Met het mesje schrijft hij: Kouwgum.
Hij kan nog niet zo goed schrijven maar het lukt redelijk. Joosje is een voetbal aan het maken, en Marieke en Daan maken samen een auto. Het kleien gaat makkelijk en na een half uurtje gaan ze wisselen van taak. Joosje mag een computer spelletje doen en de rest moet gaan puzzelen. “Het is niet eerlijk, ik wil op de computer!’’ roept Arnoud een andere jongen uit de klas. De juf pakt hem bij zijn schouder. “Dat gaat nu niet, jij mag de volgende keer’’ zegt ze. De puzzel wil niet lukken bij Marieke.
“Juf, het lukt mij niet!’’ roept ze huilend. De juf komt naar haar toe.
“Hé meisje, het lukt jouw wel! Niet zo gauw opgeven! Gewoon goed kijken’’ zegt juf Annabel.
Thomas is boos want dan is opeens Marieke eerder klaar dan hij. Hij wil ook hulp van de juf.
Hij begint te huilen. “Oh nee Thomas jij ook al? Wat is er met jullie? IK zal je helpen oké?’’ zegt de juf. Thomas knikt en een grijns vormt zich om zijn mond.


Marieke mag al eten, omdat ze eerder klaar is. Dan is iedereen klaar en smullen ze van hun pakketje. Dan zegt de juf dat ze een verrassing heeft. Een grote. Eerst krijgen ze allemaal een klein snoepje. “Daar word je fit van, en dat heb je wel nodig straks!’’ zegt de juf. Ze gaat de kring rond tot dat iedereen een snoepje heeft.
“Juf mag ik er nog een?’’ vraagt Thomas. Juf schudt haar hooft. “Als je er twee neemt, word je er niet meer fit van!’’ lacht ze. Thomas kijkt teleurgesteld. Dan zegt de juf dat ze allemaal een plastic tas krijgen. Ze gaan naar de gymzaal die staat een eindje van school vandaan. Ze gaan gymmen! Ze deelt de zakken uit. Daar kan je je kleren in doen.
“Juf moet alles uit?’’ vraagt Daan. “Nee, je hemt en je onderbroek moet je aanhouden!’’ zegt ze. Dan moet iedereen de jassen aan en ze moeten allemaal twee aan twee lopen.
Joosje loopt met Lisa, dat is besloten. Als ze allemaal klaar staan lopen ze eindelijk twee aan twee naar de gymzaal. In de ene hand de tas en met je andere hand hield je de hand vast van degene met wie je liep.3: Aapje spelen!Als ze er zijn moeten ze in een kleedkamer. Lisa trekt snel haar broek en shirt uit. Ze doet ze in de tas en gaat dan op de bank in de kamer zitten. Als iedereen klaar is dan mogen ze de gymzaal in. Hij is enorm! De juf heeft rekken en banken neer gezet. Matten en hoepels liggen op de grond en de ringen en touwen hangen.
“We gaan apenkooien’’ zegt de juf. Ze legt het uit. “Je begint op een plek van de vloer. Een iemand is de tikker. Als ik ja zeg mag die iemand gaan tikken. Als je op de vloer komt ben je af. Als je getikt word ook. Maar in de hoepel ben je niet af. Nou snapt iedereen het?’’
Iedereen knikt. “Dan is Daan tikker!’’ roept ze. “Jaa!’’ gilt Thomas. “We gaan aapje spelen!’’ en hij lacht hard. De juf lacht en roept: Ja!
Daan rent meteen naar Thomas toe, die van schrik op de grond gaat staan.
“Jasses!’’ roept hij en hij geeft de mat een schop. “Hé! Thomas ga jij maar snel op de bank zitten!’’ roept juf. Zo gaat het spel een eindje door en later mag Thomas ook weer meedoen.
Dan valt Lisa languit op de grond. Haar kaak komt met een klap neer. Ze begint te krijsen alsof de school in brand staat. Snel rent de juf naar haar toe. Lisa’s kaak is rood en haar gezicht zit onder schrammen en het bloed een beetje. De juf doet er een natte doek om. Dan zegt ze dat iedereen weer moet aankleden. Lisa blijft nog even bij de juf maar daarna gaat ze zich ook omkleden. Ze weet niet wat ze ziet als ze de kleedkamer binnenkomt.
Thomas, Arnoud en Daan staan op de banken te springen als apen. Ze maken de geluiden van een aap. Iedereen lacht en gaat ook op de bank staan gek doen.
“Aapje spelen!’’ roept Joosje. Meteen de hele kleedkamer maakt rare geluiden. Helaas is de pret maar van korte duur. Na een aantal minuutjes komt de juf binnen stormen.
Groep acht is aan het gymmen en ze wijzen naar de kleine kinderen waarvan sommige in hun blote borst staan. De juf trekt de deur dicht. “En nu gaan jullie onmiddellijk aankleden!’’
roept ze. Iedereen trekt onmiddellijk hun kleren aan. Binnen vijf minuten is iedereen klaar.
Dan gaan ze terug naar school lopen. Iedereen loopt maar stil naast elkaar.
Nog een keer maakt Thomas een aap geluid. Maar de juf kijkt hem streng aan, en dan is het aap gedoe afgelopen. Lisa fluistert in Joosjes oor: “Dat was geinig, aapje spelen.’’


Aantal keer bekeken: 5367
Waardering: 1.82 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 8 bezoekers online