Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

De aanbidder.

U leest om dit moment het verhaal De aanbidder gepost door Celine. Dit verhaal is gepost in de categorie liefdes verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar liefdes verhalen?
Categorie: liefdes verhalen
Gepost door: Celine
Gepost op: 2007-12-23

Verhaal:

De aanbidder
De Aanbidder

Hoofdstuk 1

Lisa is een heel gewoon meisje ze gaat naar school zoals ieder ander kind. Maar één ding is anders bij haar… Ze schrijft gedichten alsof ze een volwassen schrijver is. Zo mooi vindt iedereen haar gedichten. Daarom is taal nu dus haar beste vak. Maar na de vakantie gaat ze naar de brugklas, dan wordt het dus knokken voor haar punten. Het ziet er goed voor haar uit. Haar vader kon vroeger heel goed leren. Zo goed dat hij na de brugklas HAVO naar Gymnasium kon. Daar behaalde hij dan ook zijn diploma. Nu is hij dokter en kan heel veel ziektes behandelen. Haar moeder werkt bij een kledingzaak. Dat is best wel handig, want haar moeder weet precies wat er nu in de mode is. Verder heeft ze nog een broertje,Jasper, van 9 bijna 10 jaar. En een zus,Fesiia, die pas 14 is geworden. Ochja, genoeg gepraat over Lisa’s gezin.

Lisa zit in de klas naast haar beste vriendin Marlou. De meester is aan het uitleggen dat na de CITO alles heel snel zal gaan. En dat ze nu dus een oefen CITO gaan maken. ‘Ga maar in de rijen zitten en pak een goede potlood met gum op je tafel het liefst ook een slijper’, zei meester Onke. Lisa pakte haar spullen op tafel en ging nog even haar potlood slijpen. Ze liep terug naar haar plaats en ging zitten. Ze zag dat er een briefje op haar tafel lag. Ze maakte het open en begon te lezen:

Ik doe misschien wel wreed, maar ik wil wel dat je dit weet. Ik hou van jou, net zoals de maan van de sterren houden zou.
XxX Je aanbidder.

Stond er met kliederig handschrift op. Ze was heel benieuwt van wie het was. ‘Lisa, help je even mee met de A3 vellen uitdelen ? ’. ‘Is goed meester.’ En ze stond op om naar de kast te lopen. Van wie zou dat briefje toch zijn ? Dacht ze. Ze was zo in haar gedachten verdronken dat ze bijna pardoes tegen juffrouw Marije opbotste. ‘Doe je voorzichtig Lisa?’vroeg ze vriendelijk. ‘Ja, sorry juffrouw Marije.’ Lisa pakte de blaadjes en deelde ze uit. Hopelijk zou de CITO goed gaan. ‘Maak jullie boekjes maar open op de eerste bladzijde.’zei meester Onke. ‘Voor deze taak hebben jullie 45 minuten en begin : NU !’ Lisa begon te lezen bij het eerste verhaal. Ze ging er zo in op dat ze de tijd vergat ze keek op en keek recht in de klok. O Nee ! Nog maar een kwartier en nog niks gemaakt ik moet opschieten. Ze keek naar de vragen eigenlijk heel makkelijk ze had op 5 minuten alweer 7 vragen af. Ze moest wel op gaan schieten. Ze was aan ’t kijken hoeveel ze nog moest. Nog één lang verhaal en dan nog vijftien vragen over dat verhaal. Want inmiddels had ze alweer dertien vragen afgemaakt. De meester vroeg wie er nog niet klaar was. Lisa moest nog tien vragen, dus ze stak haar vinger op. ‘Nog 10 minuten’ zei de meester. Dit kon ze halen. Ja eindelijk ze was klaar. ‘Iedereen die klaar is die mag naar buiten.’ Lisa liep de klas uit naar buiten.
Ze mochten vandaag naar beneden want het is dinsdag. Ze zag hoe de jongens waren aan het voetballen. Wat wilde ze graag meedoen. Toen kwam Anne aan rennen en schreeuwde: ‘Mag Lisa ook meedoen ?’ Peter antwoordde: ‘Natuurlijk, als ze wil’. Anne duwde Lisa het veld op. ‘Bij wie zit ze in het team?’ ‘Nou het is 7 tegen 8 dus zij zit bij groep 8 natuurlijk!’ zei Jochem. Lisa liep het veld op en meteen kreeg ze de bal bij haar voeten. Ze trapte zo hard tegen de bal dat hij langs iedereen van groep 7 ging en pardoes in de goal belandde. ‘Jeh, goedzo Lisa !’ ‘1-0 jullie worden afgemaakt door een meisje’ riep Martin spottend. ‘Toeval’ probeerde Rudy van groep 7. Daarna ging Lisa er helemaal voor. Ze blokte groep 7 af en gaf hele goede voorzetten. Toen de zoemer ging was iedereen van groep 8 aan het juichen want ze hadden met 4-0 gewonnen van groep 7 door Lisa! Iedereen van groep 8 kwam op haar af en vroeg of ze de volgende keer weer meedeed. Ze zei dat ze misschien de volgende keer meedeed. Ze liepen naar binnen.
Eenmaal binnengekomen vond Lisa weer een briefje op haar tafel. Ditmaal met een naamgedicht:

Lief
Is heel erg mooi
Super goed in voetbal!
Aardig

‘Hee, wat heb je daar?’ vroeg Sanne die zojuist langs haar tafeltje liep.’O, niks dat zeg ik nog wel… Kom maar na schooltijd naar mijn huis dan laat ik het je zien zolang je het maar aan niemand vertelt.’
‘Oké, fietsen we dan samen?’ ‘Oké is goed tot straks.’ Sanne ging ook zitten. Sanne is een hele goede vriendin van Lisa zij kan hartstikke goed geheimen bewaren. Maar helaas kan Marlou dat niet dus Lisa zegt het liever niet tegen Marlou, de kans is dan groot dat ze nooit komt te weten wie het is. ‘Nou, we zijn wat later maar we stoppen vandaag met de CITO, we gaan nu gymmen wie heeft zijn gymspullen niet bij zich?’ vroeg de Meester. Er gingen een paar vingers de lucht in van Maaike, Ronald en Esmee. ‘Kom maar mee we gaan, Maaike, Ronald en Esmee jullie moeten hier blijven en mogen verder gaan aan jullie opstel over het verleden, omdat dit voor jullie alle drie de eerste keer is dat jullie je gymspullen vergeten.’
In het kleedlokaal aangekomen begon meteen al het gekibbel van Famke en Lili. Lisa trok zich er niks van aan en kleedde zich om. Ze liep de zaal in en ging meehelpen opbouwen. Ze hadden slagbal met toestellen. Iedereen was binnen en gingen in een lange rij op de gele lijn staan. ‘Bart en Elmo kiezen partijen’ zei de meester. Lisa zat bij Elmo en Sanne. De rest vond ze niet belangrijk om te noemen. Want de rest was: Famke, Jochem, Peter, Elsbeth, Ruud, Stijn, Larko, Kim en Quinta. Hun waren als eerste aan slag. Marlou zat bij de Veldpartij. Eerst ging Elmo slaan en daarna was Lisa al. Ze hoopte dat het goed ging. Elmo sloeg en rende over de bank, over de kast sprong op de mat, rende vlug door sprong over de bok en op de mat bleef hij staan. ‘In!’ schreeuwde Bart die brander was. Nu was Lisa aan de beurt ze sloeg hard tegen het balletje. En begon te rennen. De bal kletste tegen de muur, zo hard dat iedereen het kon horen. Iedereen van Lisa’s partij was aan het klappen. Lisa rende over de bank, over de kast sprong op de mat, rende door, sprong over de bok op de mat rende door over de banken heen en dan nog een sprint trekken was de opdracht dus dat deed ze maar en op het einde kreeg ze van de meester een high-five.
Weer in het kleedlokaal aangekomen ging het kibbelen verder. Sanne liep er naar toe en vroeg: ‘Waar gaat het nou eigenlijk over ?’
‘Nou’, begon Famke,’zij zegt dat ik niet in de mode ben en er daarvoor dom ben omdat ik iets aanheb wat ik lekker vind zitten.’ ‘Is dat zo Lili?’vroeg Sanne. ‘Het is zo!,zei Lili,’ze ziet er niet uit!’ ‘Dat is toch niet jouw probleem? Of wel soms, Famke vindt dat dat lekker zit als de mode niet voor haar is weggelegd nou dan is het haar keuze niet jouw keuze’ zei Sanne. ‘Maar,maar’ stamelde Lili en liep weg. ‘Dankjewel,Sanne’ zei Famke op duidelijk hoorbaardere dankbare toon. Lisa liep naar Sanne met haar spullen in haar hand. ‘Boh, jij kan dat zeg!’ ‘Dankjewel, maar ik doe gewoon wat ik denk dat ik moet doen’ ‘Dat zou dan maar iedereen moeten doen’ zei Lisa. ‘Ja, maar daarmee zijn de oorlogen niet opgelost…’ ‘Kom we gaan want het is half 3 zometeen weten we niet hoeveel fouten we hebben.’zei Lisa. ‘Óké’ bevestigde Sanne. Ze rende de gangen door en kwamen toen terug in de klas.
‘Hé, hé we waren al bang dat jullie vermist waren’,grapte de meester,’ga maar gauw zitten want we wilden net gaan beginnen met de fouten.’ ‘Lisa Aalbeek’,begon de meester,’wat heb jij uitgespookt? 0 fouten! Goedzo blijf zo doorgaan’ Lisa dacht heel even dat ze veel fouten zou hebben maar gelukkig was dat niet zo…
Ze had er dan wel een hekel aan dat haar achternaam met een ‘A’ begon maarja zo is het leven nu eenmaal. Ze kon er niet voor kiezen.
De zoemer ging en iedereen liep naar buiten. Sanne kwam al op Lisa af vliegen. ‘Goedzo joh, ik had 6 fouten ram veel.’ ‘Oja, kom je mee we moeten snel naar huis dat heb ik mijn moeder beloofd.’ ‘Oké, maar wat waren die briefjes nou ?’vroeg Sanne. Lisa keek eerst in het rond of niemand anders er was.‘Van een aanbidder, ik wil weten wie het is.’ ‘Boh vet, echt leuk mag ik helpen zoeken wie het is?’ ‘Ja, graag als je wil tenminste.’ Bij het huis van Lisa aangekomen.
Lisa maakte de deur open, en meteen kwamen de hond en kat al aan gerend op Sanne af. ‘Hee Angel en Pfoef lang niet meer gezien zeg.’ ‘Hoi mam, ik ben terug Sanne is hier we zijn boven !’ schreeuwde Lisa. ‘Ís goed’ antwoordde haar moeder. Lisa holde naar boven haar kamer in. Sanne kwam achter haar aan. Lisa keerde haar tas ondersteboven.‘O, nee! De briefjes liggen nog op school.’ ‘Kom we gaan ze halen dan !’ Sanne rende al naar beneden en trok haar jas aan. Lisa rende ook naar beneden en riep: ‘Huiswerk vergeten op school ben zo terug!’ Voordat haar moeder iets kon zeggen had ze de deur al dicht getrokken. Sanne zat al op haar fiets. Lisa spurtte ook naar haar fiets. Ze fietste samen terug naar school. ‘Zou de school dicht zijn?’ vroeg Lisa. ‘Ik denk het niet, want de meester zou tot half 5 een ouder gesprek hebben.’ Lisa en Sanne stapte van hun fietsen en zette ze neer.‘Gelukkig.’ Lisa stond voor de deur en trok hem open. Ze rende door de school naar de klas. Sanne trok de deur open. De meester was weg en er was niemand. Lisa liep naar haar tafeltje en trok haar laatje open. Yes het lag er. Ze zag dat er nog een papiertje dubbelgevouwen op haar tafeltje lag. Dat nam ze ook mee. Ze rende naar de deur waar Sanne op haar stond te wachten. ‘Ik heb nog een briefje’ zei Lisa. ‘Oow, hoeveel heb je er inmiddels?’vroeg Sanne. ‘3 hopelijk komen er nog meer, want dan kunnen we gaan kijken wie het is.’ ‘Misschien kunnen we een keer gaan kijken in de schrijfschriften voor alle handschriften van jongens. Natuurlijk hoeft hij niet in deze klas te zitten maar proberen kunnen we altijd’ zei Sanne. ‘Goed, maar nu naar huis voordat we moeten uitleggen wat we hier doen.’ ‘Goed..’
Thuisgekomen zitten Sanne en Lisa meteen boven op bed. ‘Poeh, poeh zullen we maar eens gaan kijken?’ vroeg Sanne hoopvol. ‘Goed, kijk dit is het eerste gedicht.’ Sanne keek naar het eerste gedicht. ‘Een jongen? Boh, dan kan hij goed rijmen zeg.’ ‘Ja, geweldig hopelijk is het Elmo, maar kijk eens naar het tweede gedicht.’ Sanne keek er goed naar en draaide het blaadje om daar stond een letter. De letter ‘E’ met het zelfde handschrift. ‘Kijk ’,zei ze,’hier staat een letter misschien op die eerste ook en dan vormen ze de naam van je aanbidder.’ ‘Kan, ik kijk wel even op die andere.’ Lisa keek op het eerste briefje daar stond de letter ‘D’. ‘Nu vormt het al het woord ‘DE’ dus ik denk niet dat het een naam is’ zei Sanne. ‘Maar ik moet nu gaan, Doei’ en Sanne liep naar beneden. Voordat Lisa nog kon zeggen dat ze nog een briefje had, was ze alweer de deur uit. Lisa liep naar beneden en vroeg :’Wat eten we?’ ‘Lasagne, is Sanne nu alweer weg?’ ‘Lekker, ja ze zei dat ze weg moest en toen ging ze meteen.’ ‘Oow, jammer ik had gerekend op een extra gast. Kom je aan tafel, dan kunnen we eten.’ Lisa liep naar de tafel waar haar broertje al zat. Haar moeder kwam aanlopen met de lasagne. ‘Waar is Fesiia?’ ‘Bij een vriendin eten en daarna gingen ze naar de film.’
‘Smakelijk’ zeiden ze alle drie tegelijk. Lisa hielp Nog even met afwassen en liep toen naar boven. Ze bekeek het derde briefje. Daar stond op:

Schoonheid,
Hopelijk wordt je mijn meid.
Je kan hartstikke goed voetballen,
Blijf lekker doorknallen.
XxX

Lisa keek op de andere kant maar daar stonden drie letters op in plaats van één letter. De letters ‘P,L,E’. Nou vormde het al: ‘DE PLE’. Dat konden dus verschillende woorden worden. Ik ga nou slapen dacht Lisa. Ze deed haar pyjama aan en riep naar beneden dat ze ging slapen. Ze bestudeerde de drie briefjes nog eens goed. Ze keek dit keer extra goed. Ze zag al snel dat dit serieus begon te worden. Ze dacht dat ze maar beter kon gaan slapen. Die nacht kon Lisa niet slapen er spookte allemaal vragen door haar hoofd. ‘’Van wie zou het zijn? Wat vormden de letters? Waarom moest Sanne zo vroeg weg? Zou ze te weten komen wie het is voordat ze naar de brugklas gaat? Zou Marlou erachter komen? ’ Lisa kon nog meer vragen bedenken dan dat ze op het moment allemaal dacht.Aantal keer bekeken: 4435
Waardering: 6.92 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 9 bezoekers online