Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

De gevangenis.

U leest om dit moment het verhaal De gevangenis gepost door Kimberly Kappel. Dit verhaal is gepost in de categorie spannende verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar spannende verhalen?
Categorie: spannende verhalen
Gepost door: Kimberly Kappel
Gepost op: 2011-2-26

Verhaal:

De gevangenis
nicolay12866 = gevangene = nicolay
Proteres = gevangene = pepijn
dymphie1999 = gevangene = kimberly
mowgly = gevangenisdirecteur = max
pindasaus = gevangene = mourad
-,Jonathan-, = bewaker = jonathan
jennej9 = mongolische gevangene = josé


Het was een kille en donkere dag in de zwaarste bewaakte gevangenis van Spanje nee van de hele wereld trouwens. Midden op een eiland, waar echt niemand kan ontsnappen. Althans, dat dachten ze. Maar elke gevangene zou toch wel proberen om te ontsnappen?

Max zat rustig op zijn kantoor toen Jonathan kwam aanrennen.' Meneer! De gevangenen uit cel 2 zijn alweer zo vervelend bezig!' Max keek even chagrijnig en liep daarna mee. Nicolay en Mourad waren celgenoten, maar er was 1 probleem ze waren het nooit eens met elkaar. Max riep:' Als jullie zo vervelend blijven doen, dan mogen jullie de isoleercel in!'. Nicolay en Mourad keken elkaar aan en waren stil. Max en Jonathan liepen weg.

'Kimberly psst, is Pepijn wakker?' fluisterde Nicolay vanuit cel 2 naar cel 1. Pepijn riep terug:' Ik ben wakker ja, Kimberly is hier degene die slaapt'. Nicolay voelde dat hij rood werd en riep toen:' Oh, maar ik had jou namelijk nodig!'. Toen schrok Kimberly wakker. 'Eey hou je bek is, ik ben kapotmoe', riep Kimberly naar Nicolay. ' Kijk maar uit ik stamp jou' riep Nicolay. Pepijn en Mourad gingen meeschreeuwen en ja hoor daar kwam Jonathan de bewaker weer aan. 'Is het nu afgelopen! Hou op me ruziemaken of jullie gaan allemaal de isoleercel in!'. Ze waren stil en Jonathan liep weg. Het was bijna pauze en Nicolay wou vechten met Kimberly. 'Als die Nicolay 1 keer aan jou komt dan stamp ik hem', zei Pepijn stoer en begon te lachen. 'Ik kan het ook wel zelf aan en trouwens ik ben in de pauze vaak bij José die helpt me ook wel', zei Kimberly en ze ging op haar bed zitten. De celdeuren gingen open.

Het was pauze en alle gevangenen liepen naar de buitenplaats. Kimberly rende snel naar José, want ze wou Nicolay ontwijken. 'Hee José', zei Kimberly. José vroeg: ' Wow wat is er met jou aan de hand? Zit er een geest achter je aan ofzo?'. Kimberly vertelde het verhaal over Nicolay. Even later kwam Pepijn naar José en Kimberly toe.'Nicolay zoekt je he', zei Pepijn en pakte Kimberly's hand vast. 'Wat is er?', vroeg Kimberly verbaasd. Pepijn trok Kimberly mee naar Nicolay. José werd boos en ging hun ook achterna. Kimberly wou Nicolay slaan, maar hij greep haar arm en draaide die op haar rug. 'Wow doe maar stoer ja *****', zei Kimberly. Nicolay zei:' Denk je nu echt dat je me aankan, stom wîjf'. José werd boos en sprong op Nicolay en beet hem. Hij begon te schreeuwen. Kimberly trapte hem, maar daar kwam Max aan. ' Oke Kimberly, José NU HIERKOMEN!'. Ze liepen allebei naar Max. 'Jullie mogen mooi een paar uur de isoleercel in en de rest terug naar jullie cel!' Zei Max en hij nam Kimberly en José mee. Pepijn zei: ' Fijn hoor nu ben ik mijn celmaat kwijt'. Nicolay lachte en Mourad lachte mee. Terwijl Pepijn, Mourad en Nicolay naar hun cel liepen, werden José en Kimberly de isoleercel ingegooid. Het was er erg donker en er stond niks in. Pepijn die in zijn cel zat, zag iets onder Kimberly's kussen liggen. Hij pakte het. Het was haar dagboek. Hij ging er in bladeren en zag hoe ze in de gevangenis was gekomen en ook iets erg grappigs. Ze was verliefd op Nicolay. Pepijn riep naar Nicolay:' Hey, dit is echt leuk om te weten'. Nicolay luisterde en zei:'Vertel maar...'. Pepijn las voor:' Ook als zit ik nu bijna 2 jaar in de gevangenis samen met mijn bff José, ik vind Nicolay echt leuk, maar dat laat ik natuurlijk aan niemand merken...''. Mourad en Pepijn begonnen te lachen, maar Nicolay vond het niet zo grappig. Nicolay en Mourad gingen een potje pokeren. Pepijn hoorde opeens allerlei geluiden. Het was raar dat de cel tegenover hem was schoongemaakt. Dat betekende dat er een nieuwe gevangene kwam. Ja hoor het was Matthieu. Een van de gevaarlijkste criminelen van de wereld. Hij had in zijn leven wel ongeveer alle wetten overtreden. Matthieu werd in de cel gedumpt en hij kreeg nog een preek van de bewaker. Nadat de toestand voorbij was mochten Kimberly en José weer terug naar hun cel. 'Kimberly, je dagboek is geweldig ik heb...', Pepijn werd onderbroken 'Je hebt wat ?!'. Kimberly werd echt boos en begon Pepijn te trappen. 'Auw stop..ik...het spijt me', zei Pepijn en hij pakte Kimberly's armen vast.'Sorry ik vond je dagboek en heb dat over Nicolay hardop voorgelezen'. Matthieu genoot van de show bij cel 1. Nicolay zei tegen Kimberly:' Volgende pauze wil ik je spreken'. En toen was iedereen stil op de celafdeling. Pepijn keek naar Matthieu. Het leek wel of die iets aan het uitvogelen was.

Het was eetpauze en alle gevangenen liepen naar de kantine. Na het eten hebben gekregen gingen Nicolay, Mourad, Kimberly, Pepijn en José bij elkaar zitten. Opeens kwam Matthieu ook aan en ging erbij zitten. 'Dus... nooit verwacht dat er zulke schattige meisjes als jullie hier konden zitten', zei Matthieu en keek José en Kimberly aan. 'Wat is je probleem?', zei Mourad opeens. 'Nou jullie zouden vast wel weg willen hier... toch?' Zei Matthieu bijna onverstaanbaar. 'Ja natuurlijk, maar dat gaat nooit lukken', zei Mourad. Matthieu begon te lachen. 'Ik heb al een heel plan gemaakt en dit gaat zeker lukken'. Iedereen keek elkaar verwarrend aan. Straks tijdens de buitenpauze kwam iedereen bij elkaar. Nicolay keek Kimberly even aan en keek toen naar Matthieu. Zou ze nog wel iets voor Nicolay voelen? 'Kimberly ik wou je nog spreken kom je even?' zei Nicolay. Kimberly liep mee.'Dat wat in jou dagboek staat, is dat waar?'. Kimberly knikte en draaide haar hoofd naar José die de hele tijd aan het kijken was.'Want je stampt me altijd, we hebben vaak ruzie en toch vind je me leuk?', zei Nicolay hardop. Kimberly zei:' Nouja ik vind het gewoon grappig dat je zo reageerd, maar eigenlijk vind ik een nieuw iemand ook leuk'. Nicolay keek naar de blik van Kimberly die gericht was naar Matthieu. 'Dan kun je mij maar beter vergeten'. Kimberly liep terug en Mourad ging naar Nicolay. Over 5 minuten moest iedereen weer naar de cel. Ze hadden straks nog 1 pauze en om 10 uur moest het helemaal stil zijn.
Terwijl iedereen naar de cellen liepen waren Matthieu en Nicolay nog wat aan het onderhandelen. Over 2 dagen willen ze ontsnappen.

Het was erg rustig in de gevangenis. Mourad en Nicolay waren aan het fluisteren. Nu wist Mourad het plan ook. Ze wisten niet of ze het tegen Pepijn, Kimberly en José mochten vertellen, maar die wouden ze liever ook meenemen. Pepijn was een brief aan het lezen en Kimberly was Matthieu aan het observeren. José was aan het tikken op tafel, want ja niemand had op dit moment iets zinnigs te doen. De bewaker Jonathan maakte weer z'n ronde langs de cellen en vond het wel erg rustig.
De laatste pauze was over een paar minuten. Nicolay en Matthieu maakten steeds oogcontact. Nicolay moest weten of de rest ook mee mocht. De deuren gingen open. Toen ze naar de buitenplaats liepen was het al schemerig. Kimberly en José gingen samen Matthieu observeren. Nicolay ging met Matthieu en Mourad praten. 'Dus ik had een vraag, kunnen Kimberly José en Pepijn ook mee?'. Vroeg Nicolay bijna smekend. 'Het is een groot risico, want hoe meer mensen hoe langer het duurt', zei Matthieu en keek Kimberly even aan.'1 van de 3 kunnen we meenemen, en dat is Kimberly', zei Matthieu. Mourad vond het wel rot voor José en Pepijn.'Haal die Kimberly', beval Matthieu. Nicolay ging naar Kimberly en zei dat ze mee moest komen. 'Kimberly, ik moet je iets vertellen', zei Matthieu. Hij nam haar mee, zodat niemand anders hun kon verstaan. Hij vertelde over het ontsnappingsplan.'Maar José moet ook mee, ze is me beste vriendin', zei Kimberly. 'Dat gaat niet 4 mensen is al teveel,maar jij mag mee, omdat ik weet dat je me leuk vind', zei Matthieu en hij knipoogde. Kimberly viel bijna om zo verliefd was ze. Kimberly vroeg:'Hoe weet je dat ik je leuk vind'. 'Nou je kijkt echt continue naar me en Nicolay vertelde het'. Kimberly wou weglopen, maar Matthieu pakte haar arm vast. 'Maar niks van het plan vertellen he!'. Kimberly lachte en knikte nee en ze liep naar José.'Wat was er nou allemaal?', zei José verbaasd. 'Oh uhh... Matthieu weet dat ik hem leuk vind' zei Kimberly. Opeens ging Pepijn vechten met Mourad.'Hey môngool, wat doe je?!' zei Mourad en ze gingen elkaar trappen. Nicolay ging meedoen en niet veel later stond iedereen mee te vechten. José werd zo hard getrapt dat ze neerviel. Kimberly die ging José helpen en riep om hulp. Het leek wel of José doodging. Er kwamen keiveel bewakers en zelfs Max de directeur ging meehelpen. De rel was gestopt en iedereen werd hardhandig naar de cellen gebracht, behalve José.
Kimberly was steeds aan het huilen en Pepijn troostte haar. 'Stil maar, ze gaat niet dood hoor', zei Pepijn. Niet veel later kwam Max aan en hij nam Kimberly mee. Ze gingen naar zijn kantoor. Ze werd eerst geboeid.'Kimberly tot mijn spijt is José overleden', zei Max en hij keek omlaag. Kimberly moest huilen. Nu kan haar bff niet mee ontsnappen... Ze werd terug naar de cel gebracht. Matthieu zag dat ze huilde en vroeg wat er was. Kimberly zei niks en ging slapen.

Het was eindelijk zo ver. De dag van de ontsnapping. De ochtendpauze was begonnen. Matthieu, Mourad Nicolay en Kimberly kwamen bij elkaar. 'Dus het plan nog een keer: Vanuit mijn cel kunnen we via de ondergrondse tunnel naar de buitenplaats. Een stuk over het hek klimmen om precies 23:37 en 23:40. Dan schijnen er 3 minuten geen lampen. Dan moeten we door het ijskoude water. Daar staat een boot. Zodra we de kans krijgen om erin te gaan zijn we veilig en het is nog ongeveer 3 á 4 kilometer naar de kust met de boot', zei Matthieu. 'Snachts gingen ze echt te werk.

Het was 's nachts 22:30. Kimberly die haar cel stiekem op een kier had staan sloop naar Matthieu. Die liet haar binnen. Mourad en Nicolay volgde ook. Matthieu kroop als eerste de tunnel in. De rest volgde. Het was een erg lange tunnel. om 23:00 waren ze aan het einde van de tunnel. Eruit klimmen was erg moeilijk,omdat je bijna geen grip had en je moest uitkijken voor de lampen en bewakers. Matthieu en Nicolay waren al uit de tunnel. Kimberly kwam maar niet omhoog en ze zei:' Ik kan er echt niet uit, ik ga terug!'. Maar Mourad gaf haar een zetje en kwam eruit. Mourad klom er gemakkelijk uit. Ze gingen achter een container zitten. Het was 23:15. Het duurde nog wel even voordat ze over het hek konden. Ze waren erg bang, als een bewaker ze zag... Ze waren erg stil en Matthieu keek keek op z'n horloge. Het was 23:37. Opeens rende ze alle 4 heel stil en snel naar het hek. Matthieu ging er eerst over, dan Nicolay en Mourad en Kmberly uiteindelijk ook. Noh 30 seconden en ze waren gezien. Ze moesten nu zo snel mogelijk het water in. Het water was erg koud, maar ze zwommen goed door. Opeens kreeg Nicolay kramp. 'Help ik hou het niet meer', schreeuwde Nicolay. Matthieu zei dat die stil moest zijn en ging hem helpen. Kimberly en Mourad zwommen naar de boot en klommen omhoog. Ze hadden niet in de gaten dat er iemand op de boot sliep. Kimberly schrok zicht rot. Ze liep naar Mourad en zag het ook. Wat moesten ze nu doen? Matthieu en Nicolay kwamen hijgend aan, daar werd de slapende man wakker van. Hij wou schreeuwen maar Kimberly sprong op hem en hield zijn keel dicht. Mourad pakte een wâpen en schoot op de man. Maar wat een dom idee de bewakers van de gevangenis hoorden het. Matthieu startte de boot en reed weg. 'Je bent echt dom he!', zei Kimberly tegen Mourad. Nicolay zei:'Als we nu worden gepakt is het jou schuld!'. Mourad richtte het wâpen op Nicolay. 'Ik kan jou nu ook neerschieten', zei Mourad. Nicolay sloeg het uit zijn handen. Matthieu riep:' hou nu op als jullie zo doorgaan ontsnappen we dadelijk helemaal niet meer!'. Kimberly zag in de verte een speedboot op hun afkomen. 'Sneller Matthieu ze zitten ons achterna!'. Ze begonnen allemaal te flippen. Ze kwamen eindelijk aan op het land ergens in Spanje na 3 kwartier. Ze waren te moe om te rennen, maar het moest toch. Ze schoten een steegje in en daar bleven ze zitten tot de herrie over was. Wat moesten ze nu? De politie zocht ze natuurlijk overal! Ze hadden niet nagedacht over wat ze in Spanje zou kunnen gebeuren. Zullen ze het overleven?
EINDE

Aantal keer bekeken: 3974
Waardering: 7.06 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2021 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 9 bezoekers online