Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

De heks, de duivel en Niezel.

U leest om dit moment het verhaal De heks, de duivel en Niezel gepost door Miranda. Dit verhaal is gepost in de categorie sprookjes. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar sprookjes?
Categorie: sprookjes
Gepost door: Miranda
Gepost op: 2011-5-26

Verhaal:

De heks, de duivel en Niezel
Lang geleden in heksenland woondde er de gruwelijkste heks van de eeuw.
Ze heette Vannessa.
Iedere avond nodigde ze de duivel uit voor het avond eten. Alle heksen waren jaloers op haar, want zij was de mooiste heks van allemaal. Best logisch! Want ze is nog maar 16!
Ze heeft lange golvende blonde haren en een zachte gezicht. Rode lippen en hemelsblauwe ogen. Vaak droeg ze een gouden lange jurk en ze vloog met gouden schoenen.
Geen man of kind kan haar schoonheid achterlaten! Iedereen dacht dat zei de liefste vrouw van de wereld was! Nou, ja¡­ Bijna iedereen dan!
De vrouwen vonden haar afschuwelijk!

Het verhaal

Het is een stille ochtend in heksen land. Mensen zijn blij als ze de zon zien opkomen. De gruwelijke avond was voorbij, ookal had de heks 3 kinderen te pakken voor de duivel.
Niezel is een slimme ondeugende kindje. Altijd trekt hij aan de staartjes van de meisjes, altijd schopt hij de jongens, maar uiteindelijk haalt hij de beste cijfers van de klas.
Op een ochtend zegt mama tegen Niezel: ¡® Vanavond moet jij oppassen jongeman! De heks van de eeuw komt vanavond 10 kinderen halen voor de duivel. Ik wil niet dat jij daar 1 van bent, dus jij blijft binnen!¡¯
Niezel die altijd ondeugend is luisterde niet naar zijn moeder en deed net of hij niets hoorde.
Die avond blaast er een gruwelijke wind door de straten van Heksenland. Niezel kroop zachtjes uit bed en sloop naar buiten. Mopperent zei hij: ¡® wat zeurt mijn moeder nou? Er is helemaal geen heksen hier!¡¯ Op dat moment komt er uit het niets een heks aangevlogen met een kooi, pakte Niezel en stopte hem daarin. ¡®HAHAHA! Nu heb ik er precies 10 kinderen voor de duivel!¡¯ Zei de heks vals. Niezel kijkt verbaast naar het gezicht van de heks. ¡® Ze lijkt helemaal niet op een heks zoals oma het beschreven heeft!¡¯ dacht Niezel hardop.
BOEM! Niezel wordt met een klap in de kooi naar beneden gegooit. Dan ziet hij ineens 9 huilende kindern ook in een kooi opgesloten. Niezel wordt vastgebonden aan een boom. De heks zei vals: ¡® Jij wordt de toetje voor de duivel!¡¯ Algauw komt de duivel aan en kijkt de kinderen aan. Hij zegt: ¡®Ik wil graag dat dikke ventje die vastgebonden is aan de boom!¡¯ ¡®Maar dat is uw toetje¡¯ riep de heks. ¡® Ik wil hem als eerste!¡¯ snauwt de duivel. Zuchtend liet de heks hem los, maar gauw zegt Niezel: ¡®Volgens mij hebben jullie een vergroot pil dat ons groter maakt!¡¯ ¡®Ja en?!!¡¯ riep de duivel kwaad. ¡®Misschien kunnen jullie me daarme vergroten en hebben jullie meer vlees om te eten!¡¯ riep hij. ¡®Dat joch heeft gelijk!¡¯ zei de duivel opgewonden ¡® We geven hem tien ervan zodat hij tien keer groter wordt!¡¯ De heks liep naar de keuken en pakte een vergroot pil, stopte er tien in de mond van Niezel, liet dan de pot vallen en gilde:¡®O, heer de duivel! We hebben een foute keuze gemaakt! Nog even en dan¡­¡¯ verder kon ze haar zin niet afmaken want Niezel groeide en groeide en groeide als een reus. ¡®STOP! STOP! STOP!¡¯ riep de heks. ¡®GROEI! GROEI! GROEI!¡¯ riep de duivel. Wanneer Niezel tot aan de wolken bereikte riep hij: ¡®Jullie hebben foute keuze gemaakt!¡¯ en hij hief zijn been omhoog om de duivel te pletten. ¡®Nee, nee!¡¯ riep de duivel ¡®Ik zal weggaan en nooit meer op de aarde komen!¡¯ en hij ging in een rode wolk ervandoor. Niezel hield daarna zijn been omhoog bij de heks. ¡®Nee, nee!¡¯ riep de heks ¡®Ik zal weggaan en nooit meer kinderen vangen!¡¯ en ze vloog weg. Algauw krimpte Niezel tot hij zo groot was als normaal. HIj bevreidde de kinderen en verbrandde alles wat de heks had. Zo was het dorp gered en leefde iedereen nog lang en gelukkig.


Aantal keer bekeken: 3713
Waardering: 5.91 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2022 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 10 bezoekers online