Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

De laatste bus..

U leest om dit moment het verhaal De laatste bus. gepost door Sandra van Anrooy. Dit verhaal is gepost in de categorie griezel verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar griezel verhalen?
Categorie: griezel verhalen
Gepost door: Sandra van Anrooy
Gepost op: 2009-1-1

Verhaal:

De laatste bus.
Stilletjes staarde de jongen voor zich uit. Hij was de enige andere papagier in deze bus, viel Sandy op. Geen wonder, het was al over twaalven 's nachts. Dit was de laatste bus tot zes uur 's ochtends. Wat ze wel vreemd vond was dat de buschauffeur hem niet om zijn busabonnement had gevraagd. Hij had de jongen niet eens aangekeken.
'Ken je de buschauffeur?' vroeg ze plotseling. Hij was zelf tegenover haar gaan zitten, als hij geen gesprek wilde had hij maar ergens anders moeten gaan zitten, vond ze.
Een beetje verbaast keek hij haar aan. Zijn gezicht was knap, maar ook opvallend bleek. 'Ja, ik... ken hem, ja,' mompelde hij vaag.
'Ben je autoziek? Je ziet zo bleek,' praatte Sandy door. Anderhalf uur lang in stilte doorbrengen, zo lang zou het duren voor ze thuis was, leek haar niets.
'Nou...' Hij zuchtte. 'Eigenlijk ben ik gewoon gestrest.'
'Hoezo?' vroeg ze nieuwsgierig.
'Slechte herinneringen.'
'Oh.' Sandy wist niet zeker of het wel slim was om door te vragen.
Dat hoefde ze ook niet. Kennelijk had hij er behoefte aan om te praten, want hij vertelde uit zichzelf verder. 'We waren thuis met z'n vijven. Drie broers en twee ouders. Meestal was het wel leuk, weet je. Maar soms... Een van de broers... Was anders. Niet zoals de meeste mensen. Hij vond het leuk om andere mensen pijn te zien hebben. Ging ook vaak 's nachts uit om... Tja. Daar kwam men pas later achter. Toen ze de lijken vonden. Iedereen wist het daarna, maar niemand durfde er ooit iets aan te doen.'
'Shit,' zuchtte Sandy, niet wetend of hij serieus was of niet. Zijn grote, diepgrijze ogen zeiden niet dat hij loog.
'De andere broers hadden er ook onder te lijden, maar nooit zo erg. Tot hij op een dag compleet doorsloeg. Hij was niet naar school gegaan die dag. Tegen de tijd dat zijn broers thuiskwamen was hun moeder al vermoord. De broers werden ook vermoord. Later kwam de vader thuis. Hij stierf ook, door toedoen van zijn zoon.'
'Dat kan niet waar zijn,' besefte Sandy. 'Alle broers waren dood, dat zei je zelf, dus hoe kan jij het dan weten?'
Een onaangenaam lachje verscheen op zijn witte gezicht. 'Alle broers. Op één na.' Met een felle blik keek hij haar aan, sadistisch grijnzend. 'Hij nam de bus. Kwam een aardig meisje tegen die hij alles vertelde.' Hij haalde een vleesmes tevoorschijn vanonder zijn stoel. Het snijvlak was besmeurd met bloed. 'De buschauffeur was, zoals altijd, te bang om iets te doen. Kun je raden hoe dit afloopt?'
Als verstijfd zag Sandy hoe hij het vleesmes steviger vastgreep. Pas toen hij haar bij haar haren greep en haar hoofd naar achteren trok zodat haar keel bloot kwam te liggen, begon ze te schreeuwen.


The end...?
Door Sandra van Anrooy

Aantal keer bekeken: 4800
Waardering: 7.43 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 10 bezoekers online