Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

De leraar geschiedenis (1).

U leest om dit moment het verhaal De leraar geschiedenis (1) gepost door Michelle. Dit verhaal is gepost in de categorie liefdes verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar liefdes verhalen?
Categorie: liefdes verhalen
Gepost door: Michelle
Gepost op: 2010-12-28

Verhaal:

De leraar geschiedenis (1)
proloog
oke, ten allereerst: hoi!
uhm... ik ben de laatste tijd druk bezig met een verhaal te schrijven voor Nederlands en het onderwerp is Liefde. Ik post hier een klein stukje en als de beoordelingen goed zijn/blijven, dan ga ik door met de rest, en drop ik steeds een deel op de site. <3 veel leesplezier <3

verhaal:

1. Mandy is verliefd
Het was een vrij warme zomerochtend, en Mandy werd wakker van de vogels die buiten zo irritant hard floten. Ze stond op en zag toen dat het pas 6 uur was. Ze liep naar haar bureau en startte de laptop op. Toen deze eenmaal was opgestart ging ze naar Hyves, en meteen door naar zijn profiel.
Daar stond het dan
'Remco Sanders, beroep: geschiedenisleraar, relatie: vriendin'
Toch klikte ze op zijn foto en raakte weer helemaal weg van zijn mooie, heldere, groene ogen en zijn lieve lach. Ze bleef naar de foto kijken totdat ze haar moeder de trap op hoorde komen, ze duwde de laptop dicht, dook weer in bed en deed alsof ze sliep. Haar moeder zag dat ze helemaal niet sliep en ze zei plagerig ‘En schat? Dacht je weer wat te veel aan jongens?’ Mandy vond dit niet grappig en stookt moe haar tong uit naar haar moeder. ‘Kom, opstaan.’
Ze startte haar email op zodra haar moeder weg was, en begon te schrijven aan een penvriendin van haar:

‘Lieve Debbie <3,
Ik weet niet meer wat ik moet doen met Sanders, moet ik het hem vertellen?
Of moet ik het in ieder geval tegen mam zeggen? Of moet ik dat juist niet doen?
Ik weet het allemaal niet meer, maar ik denk dat ik gewoon naar school ga vandaag, en dat we morgenvroeg wel zullen zien wat we doen… Loes en Joan zijn de enige die er nog van weten en dat wil ik graag zo houden! Ik zie je morgenvroeg weer, dan mail ik je weer iets!!
De wanhopig verliefde Mandy’

Toen ze klaar was met de mail ging ze zich aan kleden. Maar ze had helemaal niet veel tijd meer, die stomme foto van Sanders ook. Het leidt haar teveel af van wat ze moet doen.
Ze sloeg het ontbijt over en stapte zo op de fiets.

Onderweg naar school kwam ze Loes en Joan tegen, en met hen fietste ze mee naar school. Ze kletsen zoveel onderweg, dat ze niet eens doorhadden dat ze er al waren.
Ze had het 1e uur Nederlands SO, en ze was vergeten te leren, dus ze probeerde zich met een slecht smoesje over het verkeerde hoofdstuk er onderuit te lullen, maar het lukte niet. Ze moest het SO toch maken, en als het heel slecht gemaakt was mocht ze het opnieuw doen. Het SO ging toch nog redelijk goed, en ze had er een goed gevoel over.
Maar toen was het zover, ze had geschiedenis. Het vak waar ze elk weekend naar uitkeek, om het maandag het 2e uur te hebben. Ze was smoorverliefd op de leraar, en dacht aan niemand anders meer. Toen ze bel ging liep ze dan ook meteen het lokaal uit naar het geschiedenis lokaal, waar mr. Sanders al klaar zat. Zij begroette hem vriendelijk, en ging naar haar plek naast de oude wereldkaart. Ze praatte nog wat met Joan, maar pakte toen meteen haar goed gemaakte samenvatting voor zich. Mr. Sanders ging de klas rond, en keek de samenvattingen na. Niemand had ze gemaakt, behalve Mandy. En zij kreeg dus ook veel complimentjes van mr. Sanders, en dat vond ze geweldig.
Ze vroeg of ze na de les even met hem kon praten, hij vond het goed, en wachtte na de les even op Mandy. ‘Dus Mandy, waarom wilde je met me praten?’ vroeg hij meteen aan Mandy. ‘Nou…’ begon ze, ‘ik weet niet precies hoe ik die samenvattingen goed moed maken, en misschien dat u mij bijles wilt geven?’ mr. Sanders vond dit goed, en ging al vrij snel aan de slag met voorbeeld samenvattingen voor haar te maken.
Mandy keek soms stiekem naar zijn gezicht in plaats van naar het blaadje waar ze de samenvatting op moest maken. Ze deed alsof ze helemaal niks meer snapte, zodat ze veel bijlessen moest hebben, en haar vermoeden kwam uit: ‘Nou Mandy, ik zie het. Je moet waarschijnlijk helemaal opnieuw beginnen, maar met zo’n goede studente als jij, moet dat wel lukken in 10 bijlessen, niet?’
Ze lachte een beetje ongemakkelijk.


Toen ze eenmaal thuis was, zag ze wat het haar zou opleveren om die bijlessen te hebben, ze startte haar mail en begon te schrijven:

‘Lieve Debbie <3,
sorry dat ik je nu al weer lastig val met een van mijn stomme mailtjes :$
MAAR:
ik ben zo vreselijk gelukkig op dit moment! (wat is gelukkig een raar woord :S… ik bedoel natuurlijk blij!) Ik krijg bijles van Sanders, dus dat betekent… behalve die 3 uur les in de week, ook nog eens 2 uur bijles in de week van hem! Ik zie hem dus elke schooldag! En dat dan 5 weken lang als ik het goed doe (wat ik dus helemaal niet ga doen ;D)
maar ik mail je morgenvroeg nog wel wat, want ik moet nu aan mijn huiswerk geschiedenis beginnen, en dan eten…
xxx Mandy, de blije bijlesser!’

Ze sloot de mail weer af, startte Hyves op, en keek weer naar de foto van mr. Sanders totdat haar moeder haar riep om te komen eten. Ze sloot Hyves af en probeerde nog snel haar browsegeschiedenis te verwijderen. Toen ging ze eten.
Na het eten ging ze meteen naar boven, en viel ze met een lach op haar gezicht in slaap.2. Verdraaide knie
Op dinsdag werd Mandy weer vroeg wakker, maar niet door de vogels, nee, door haar kleine broertje die meende dat hij leuk was door te gaan trommelen om half 6 ´s morgens. Mandy was nog te moe om kwaad te zijn op hem, en gooide met een kussen haar slaapkamerdeur dicht, dan was het geluid minder goed te horen.

Ze viel weer in slaap en werd pas om half 11 weer wakker, ze schrok wakker, en schoot meteen in haar kleren. Ze rende naar beneden waar haar moeder aan het poetsen was.
Mandy keek haar moeder kwaad aan en zei ´Had je me niet hoeven te roepen of zo? Nu ben ik veel te laat!’ maar haar moeder zei rustig ‘Ik heb gezegd dat je je niet zo lekker voelde en misschien een volgend uur nog zou komen dus doe maar rustig.’ Maar Mandy kon niet rustig zijn, het 1e uur had ze gelukkig vrij, maar het 2e uur had ze weer geschiedenis wat ze dus gemist had. Ze kon zich niet inhouden en zei: ‘Nu heb ik door jou geschiedenis gemist… je word weer bedankt mam!’ Haar moeder, die het niet helemaal begreep vroeg ‘Wat is er nou zo speciaal aan geschiedenis dat je kwaad word als je het een keertje mist?’ Mandy gaf geen eerlijk antwoord en zei: ‘We hebben vandaag proefwerk, en nou moet ik het vrijdag het 8e uur inhalen! Daar heb ik echt geen zin in.’
Haar moeder zei dat dat dan de consequenties als ze zo nodig wou blijven liggen.

Mandy kon hier niets tegen in brengen en ging maar snel naar school, ze had zo hard gefietst dat ze lijkbleek zag. De pauze was net begonnen en ze ging in de aula staan bij het groepje waar ze altijd stond.
Joan vroeg meteen wat er met haar aan de hand was, maar ze zei dat ze nogal misselijk was. Eerst snapte ze niet wat Mandy precies bedoelde, en toen zei ze maar ‘Ik heb geschiedenis toch gemist? Hoe was het? Waar heeft hij het over gehad?’ Ze werd warm en ondanks ze nog steeds wit was, zag Joan toch dat ze moest blozen. Ze begon te lachen en vroeg aan haar ‘Je vindt hem leuk hè? Ik wist wel dat ik iets zag aan jou iedere keer als we geschiedenis hadden.’ Nu werd Mandy helemaal rood, en Joan begon nog harder te lachen. Mandy zei dat Joan het voor zich moest houden, en als het al verteld werd, dat ze het dan zelf vertelde.

Mandy ging naar de lerarenkamer toe en vroeg of ze mr. Sanders even kon spreken, en even later kwam mr. Sanders de lerarenkamer uit met een kop koffie en een broodtrommel. Hij zei: ‘Mandy, je bent er weer! Ik heb je gemist tijdens mijn les net. Loop even mee naar mijn lokaal want ik moet nog een paar dingen doen voor de volgende les.’ Mandy volgde mr. Sanders naar het lokaal waar hij altijd les gaf, en ging voor mr. Sanders naar binnen.
Ze leunde tegen een van de tafeltjes aan, en vroeg of ze nog met iets kon helpen voordat ze iets wou vragen. Mr. Sanders zei: ‘Ja, eigenlijk wel, als je het niet erg vind. De plafond beamer doet het niet via de afstandsbediening, zou jij even op dat tafeltje willen gaat staan en op de aan-knop drukken? Ik heb nogal last van mijn knie, ik heb hem gisteren met rennen een beetje verdraaid door een kuil.’ Mandy zette de beamer aan. Maar toevallig wist Mandy precies wat ze tegen verdraaide knieën moest doen, aangezien haar moeder vroeger een fysiotherapeute was. Ze zei tegen hem ‘meneer, U moet even op deze twee tafels gaan zitten met U rug tegen de muur aan, en dan U pijnlijke been over de tafel heen.’ Mr. Sanders deed dit, en stroopte meteen zijn losse jeans op tot net boven zijn knie.
Mandy wreef over zijn knie heen. Ze plaatste druk op een aantal plaatsen, en wist precies wat ze deed. Na een paar minuten was de pijn verdwenen, maar Mandy moest de knie nog een beetje masseren zodat hij soepel zou blijven en er niet meteen een spierverrekking kon ontstaan. Mr. Sanders keek rustig toe hoe Mandy de knie masseerde, en keek soms even op de klok. Toen de pauze nog maar 10 minuten duurde zei mr. Sanders dat het genoeg was. Mandy gaf mr. Sanders nog mee dat hij dat elke dag moest doen om de knie soepel te houden, en dat ze nog wel een andere keer terug kwam om te vragen wat ze wou vragen. Mr. Sanders reageerde met ‘Nou Mandy, ik kan dat niet hoor, ik weet niet hoe ik moet masseren. Kun jij dat me misschien uitleggen?’
Mandy moest daar wel even over nadenken, want het was niet niks om je leraar te masseren onder schooltijd. Ze zei dus maar ‘Ja hoor meneer, maar uhm… kan dat in mijn vrije tijd? Want ik vind dat het niet echt thuishoort onder schooltijd. Als U het niet erg vindt tenminste.’ Mr. Sanders zei dat hij het niet erg vond, en ze spraken af voor zaterdag middag rond 3 uur bij de leraar thuis, want hij woonde vlak bij Loes in de buurt, en Mandy ging bijna elke zaterdag middag naar Loes toe. Eén keer kon ze wel missen.
De rest van de dag vloog voorbij, en Mandy kon niet wachten totdat het zaterdag was.

Toen ze vrijdag middag van school kwam, en ze startte haar mail op zag ze een mailtje van Debbie:

‘Hey Mandy,
wat doe jij serieus met dat LIEVE… gedoe ;)
maar goed, voordat je ook maar iets bedenkt te doen met die leraar hè, denk er dan wel goed bij na dat hij wel een vriendin heeft! En dat hij je leraar is, en jullie dus sowieso niks met elkaar kunnen hebben, want dat is strafbaar… en het kan hem zijn baan kosten! Als je iets met hem wilt, dan kun je dat beter hebben in je fantasie, waar alles mag… maar kijk alsjeblieft een beetje uit oké? Hij is toch 23? Jij bent 15, bijna 16… jullie verschillen dus ongeveer 7 jaar… dat zou eventueel kunnen
Wat je ook doet, ga hem niet stalken, en verwacht niet al te veel van hem!! Het kan je hart breken meid!
xxx Debbie, de liefdesdokter’

Mandy besloot om meteen een mailtje terug te sturen:

‘Debbzzz,
ik weet wel dat het strafbaar is en zo, en dat hij een vriendin heeft. Trouwens, ik kan mijn gevoelens toch zeker niet veranderen? Of wel soms? En trouwens, hij is 21… dus we schelen maar 5 jaar ;) Maar ik kan er toch niks aan doen? En ik ga hem niet stalken, en ga ik ook geen dingen aan hem vragen die hij niet wilt, ik vraag hem niks persoonlijks of zo. Trouwens, (wat zeg ik vaak en trouwens in deze mail ;P) hij heeft ons verteld dat het niet zo lekker loopt tussen hem en zijn vriendin, en dat we hem een beetje moeten steunen… Perfecte gelegenheid om te steunen toch? Over steunen gesproken: Hij heeft zijn knie verdraaid bij het hardlopen, en ík weet van mam natuurlijk wat je dan moet doen, dus ik doe dat, en zeg hem ook dat hij zijn knie elke dag moet masseren om het soepel te houden. Wat zegt hij: hij kan niet masseren, en vroeg of ik het hem kon leren!! Dus we hebben zaterdag middag bij hem afgesproken, en dan ga ik hem leren masseren!!!!! Hoe super geweldig is dat???
xxx fysiotherapeute Mandy’

Ze verstuurde de mail, en kroop het bed in. Ze kon niet wachten tot de dag er na..


Aantal keer bekeken: 3685
Waardering: 3.74 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 12 bezoekers online