Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

De mooiste sneeuwpop van de wereld.

U leest om dit moment het verhaal De mooiste sneeuwpop van de wereld gepost door Rianne Visser. Dit verhaal is gepost in de categorie kinderverhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar kinderverhalen?
Categorie: kinderverhalen
Gepost door: Rianne Visser
Gepost op: 2007-1-17

Verhaal:

De mooiste sneeuwpop van de wereld
De mooiste sneeuwpop van de wereld

Ilse zit aan tafel een puzzel te maken en kijkt naar buiten door het kleine raampje. “Mama, Boris, het sneeuwt!�gilt Ilse terwijl ze naar het raam rent.
Boris legt gauw zijn blokken neer en rent snel naar Ilse toe.
“Ja, nu is het eindelijk echt winter�, zegt mama lachend. “Ga maar gauw jullie laarsjes en wanten aantrekken, dan kunnen jullie een mooie sneeuwpop gaan maken!�. Ilse heeft haar jas al aan en vliegt naar buiten. Boris rent achter Ilse aan. “Voorzichtig kinderen�roept mama. “Het kan glad zijn dus kijken jullie heel goed uit in de tuin!�. “Ja hoor mam, we kijken erg goed uit. Komt u straks naar onze mooiste sneeuwpop van de hele wereld kijken?!�roept Boris. Ilse en mama moeten lachen.
Het gaat steeds harder sneeuwen. Ilse en Boris hebben al zo lang gewacht op de sneeuw. Ze hebben het erg naar hun zin. “Zullen we eerst een grote bal gaan maken�, vraagt Ilse aan Boris. “Goed idee�, zegt Boris. “dan wordt dat zijn lijf en dan maken we daarna het hoofd van de sneeuwpop�.
“En die wordt kleiner als zijn lijf hè Boris?!�, vraagt Ilse.
Samen gaan ze gelijk aan de slag en ze blijven heel lang rollen met de bal zodat de bal steeds groter wordt.
Het kost best veel tijd om een grote bal sneeuw te maken. Ilse gaat even naar binnen. Ze bedenkt opeens dat ze nog een sjaal in de kast heeft liggen die ze wel kan gebruiken. Ze heeft er zelfs wel twee dus ze gebruikt de andere sjaal voor de sneeuwpop. Ook heeft ze nog een mooie muts gevonden en knikkers voor de oogjes van de sneeuwpop.
Ilse is al weer bijna buiten maar dan roept mama haar nog. “Ilse, ik heb hier nog wat voor je. Dit kun je nog gebruiken voor de sneeuwpop.� Mama komt aanlopen met een wortel. “O, ja helemaal vergeten�, zegt Ilse terwijl ze de wortel uit mama’s handen pakt. “Dank u wel, mama� en Ilse rent weer snel naar Boris die de ballen al heel mooi heeft gemaakt.
De sneeuwpop is al bijna klaar. Boris heeft uit de schuur nog een bezem gehaald en hij heeft ook nog wat steentjes onder de sneeuw gevonden. “Dit zijn de knoopjes�, zegt Boris trots.
Mama kijkt door het raampje en ziet dat de sneeuwpop af is. Ze komt naar buiten toe. “Wat hebben jullie goed je best gedaan! Ik weet zeker dat dit de mooiste sneeuwpop van de wereld is!� Ilse en Boris kijken elkaar trots aan en lachen naar elkaar. “En ik weet zeker dat ik de liefste mama van de hele wereld heb!�roept Boris. “Dat vindt ik nou ook�, zegt Ilse lachend.
Dan gaan ze samen naar binnen en krijgen ze van mama een heerlijk kopje warme chocolade melk. Mmmmm....


Aantal keer bekeken: 7004
Waardering: 4.80 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 8 bezoekers online