Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

De overval..live !!.

U leest om dit moment het verhaal De overval..live !! gepost door Mirthe. Dit verhaal is gepost in de categorie griezel verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar griezel verhalen?
Categorie: griezel verhalen
Gepost door: Mirthe
Gepost op: 2007-4-11

Verhaal:

De overval..live !!
Zojuist heb ik de avondwinkel aan de
Elandsgracht in Amsterdam verlaten.
Van Esther krijg ik nog een telefoontje dat we morgen samen wat gaan eten op een terrasje, ergens aan de 9 Straatjes, befaamd bij vele Amsterdammers.

Esther hangt op, ik loop rustig richting de Nassaukade, waar ik mijn appartement op 3 hoog, verlaten heb met de televisie nog op RTL4. Eventjes wat brood halen, dacht ik nog en een klein zakje chips. De avondwinkel ligt nu ruim een minuut lopen achter me.
Aan de overkant van het perkje loopt een man met de zelfde snelheid met me mee. Nu ben ik al een angsthaas, maar de ogen van de man voel ik in mijn rug branden priemen als gloeiend hete breinaalden.
De man, gekleed in een baggy-achtige broek, met de kont hangend op de knieen en een donkerblauw gebreide muts half over z'n oren is hij gelijk een nieuw stereotype engerd geworden.
Zn lach, ik kan niet tellen hoeveel tanden hij nog heeft, is gemeen, vies en vertelt tal van verhalen die hij met me wil doen.

Bij het oversteken van de Kinkerstraat naar de Nassaukade besluit de man sneller te gaan lopen. Ik besluit echter mijn telefoon te pakken en te bellen met 112. Een geruststellend idee is dat het politiebureau hier vlak achter is en dat de hulp binnen 5 minuten hier kan zijn. Angstvallig kijk ik langs me heen en zie Mr Creep nergens meer. Ik bedank de telefoniste en natuurlijk kijk ik 3 keer zo goed uit bij het naderen van m'n huis. Het draaien van de sleutel is in een mum van tijd gebeurt en ik sla de deur weer achter me dicht in het slot. Zo zker als ik wil zijn, controlleer ik het slot nog 2 keer door hard aan de deur te trekken. Dicht. Mijn eigen deur sluit ik wat zachter achter me dicht en ik neem met een grote zucht een plof op het zitkussen, links in de hoek van de openslaande deuren, aan de voorzijde van het appartement.
Nu de klok van tien uur heeft geslagen, ben ik alweer wat rustiger en neem de verstandige beslissing om lekker naar bed te gaan. Dan, bij het naderen van m'n slaap, hoor ik geluiden in het trappenhuis.

Eric, mijn beneden buurman is niet thuis en het appartement op de 1e is al weken leeg door een drugsdealer die het pand is uitgezet. Het is weer stil. Ik zal wel te para zijn van het moment eerder vanavond. De chips zijn nog onaangebroken.... nu niet meer.
De hamkaaschips vliegen door m'n strot en voor ik het weet is het zakje angst-voer alweer op. Niets heeft het geholpen en de televisie krijgt een herkansing om mij te imponeren met al dat saais op tv.

Zeker in slaapgevallen word ik wakker met de televisie op een hoogstirritant belspelkanaal. Gelukkig is er dus niets gebeurt. Esther komt zo langs en maken we er een lekkere shopdag van. We studeren allebei nog aan de film/fotoacademie, waar ik met een stage zit die volgende week begint. Esther gaat stage lopen bij de Telegraaf, ik zit bij het veel leukere BeauMonde waar ik m'n creativiteit de vrije loop mag geven.

Een dag heerlijk shoppen is het zeker geworden. Ook het eten was heerlijk, met natuurlijk een salade als achterafje en een cognac als echte killer van de avond. Er zal heus nog wel een DVD in haar kast liggen die we nog niet hebben gezien en dus blijven we de nacht bij haar en slaap ik ook niet thuis.

Dan, ik sta als een strijkplank zo stil en strak, dat Esther echt geen idee heeft wat me bezielt. "Ciska, doe eens normaal, wat is er..."

"Die man, waarvan ik net verteld heb?"

"Ja.. ?"

"Hij liep net op een haar na langs me heen en gaf me een knipoog... weg Es.. we moeten hier weg"

De cognac viel goed, de film niet, een of andere mislukte thriller. Na een halfuur was het stop en terug in het doosje. We konden ons echter wel vermaken met een karaoke spel op de spelcomputer van haar vriend.

Haar vriend was weer met de jongens uit en zou pas eind van de nacht, eerder het opstaan van de lentezon, arriveren en in slaap vallen op de rood lederen bank in de huiskamer, het appartement in Amsterdam Zuid.

De spelcomputer ging dan ook eindelijk uit en zowel het kaarsje van Es als die van mij werd ook al snel uitgebalzen en vielen we kruislings in slaap op het kingsize hemelbed. Aangekleed en wel... the easy way.

Klik...geschoffel over een parketvloer...Sssssht, word er geroepen. Mensen in het huis. En het was zeker niet Peter. Inbrekers. Heilige stront. Zal het die man zijn? Echt een inbreker leek hij me niet. Nee, onmogelijk.

Esther en ik verstopten ons onder het bed. Met een ooghoekje zie ik dat het net pas 03:23 is en dus is de kans ook klein dat Peter maar enigzins denkt aan het terugkeren naar huis.

De deur zwaait zachtjes open. Grote voeten dragen dure lederen schoenen. Dat kon zeker niet die engerd zijn. Dit was een inbreker die het veel luxer had dan die Gollem.

De schrik van ons leven. Esther gilt als een gek. De man is door zijn knieen gegaan en keek ons aan door 2 grote bruine ogen, met zijn hoofd in een bivakmuts.

"Grijp haar, ze zitten hier"

Een andere man, DIE man, komt als een dolle de slaapkamer in gelopen.

Ik verslap en voel me bijna flauwvallen van de schrik. Nee dat mag niet. Dat zou m'n dood betekenen en zelfs zou dat nog beter zijn dan verkracht worden door hem en te blijven leven. Ik moet me verzetten.

Het 2e paar lederen schoenen van Peter, bijna identiek van de net gekleedde inbreker, moet m'n ondergang redden. Esther word door diezelfde in een houdgreep op haar knieen gehouden, voor het bed waar we ontdekt werden.

Mister Engerd kotm meer op me af. Uit een poging tot afleiding kijk ik naar de deuropening en roep Peter...

Geslaagde poging. Hij draait zich om en mijn kans is schoon. Was schoon. Zijn reactie was sneller dan ik dacht voor een persoon als hij. De alcohol lijkt zijn parfum te zijn en ik ga haast over mijn nek.

"Op je knieen... NU"

De gemanierde en gekleedde crimineel beveeld me om het zelfde te doen als hoe Es voor hem zit. Ik besluit, om ons niet nog meer in de problemen te helpen, te gehoorzamen.

Het grootste wonder heet Peter. Eerder dan ooit verwacht lalt hij al van buitenaf en horen Esther en ik duidelijk de redder in nood. De twee denken er anders over en sleuren ons mee naar de ingang van het appartement.
De engerd loopt de keuken in en ik hoor hem aan het gasstel zitten. Niet zozeer het gasstel zelf, maar meer de plankenvloer die juist op die plek zo uniek kraakt, dat ik precies weet wat hij in zijn schild voert. De Nette die sleept mij nu mee naar de woonkamer en bind met z'n eigen touw m'n armen en voeten bij elkaar.

Het lijkt er sterk op, dat ze Esther mee willen nemen. Peter heeft de deur achter zich dichtgeslagen en ze raken nu allebei in paniek. Een poging om te schreeuwen helpt niet. Esther daarintegen ziet d ekans schoon om een glas van het aanrechtte stoten en het glas valt zowaar als slowmotion op de grond... in duizend stukken en met een reactie waar we beide op hadden gehoopt. Peter komt samen met Niels, z'n beste maatje binnenvallen.

Het grootste geluk uit deze overval was het gebrek aan vuurwapens. Esther en ik zijn achteraf beide naar een ontmoeting geweest voor "slachtoffers" van dit soort geweld.

Een ding wel geleerd. Koop goeie sloten en ga als vrouw nooit alleen in Amsterdam meer naar de avondwinkel. Ik ben er van overtuigd, dat wanneer ik niet naar de winkel was gegaan, deze overval ook niet had plaatsgevonden. Nee ik heb geen schuld... wel spijt.

Einde !!

Dit verhaal heb ik geschreven uit fantasie en inspiratie uit een van mijn bizarre dromen. Dit is dus geen waar gebeurd verhaal. Echter kunnen er de meest bizarre mensen rondlopen. Ik zie ze veel, ik plaats vaak ook verhalen en scenario's achter de personages die ik vaak tegenkom en als "engerds" beschouw. Het houd me wakker.


Aantal keer bekeken: 5293
Waardering: 5.25 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 11 bezoekers online