Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

De reis van haar leven.

U leest om dit moment het verhaal De reis van haar leven gepost door Iv0. Dit verhaal is gepost in de categorie spannende verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar spannende verhalen?
Categorie: spannende verhalen
Gepost door: Iv0
Gepost op: 2009-2-13

Verhaal:

De reis van haar leven
De reis van haar leven

Ze kijkt of haar haar goed zit. Tenslotte gaat ze op reis vandaag en ze vindt het wel belangrijk er goed uit te zien. De reis van vandaag is namelijk een heel bijzondere reis. Dat realiseert ze zich heel goed.
Het is lang geleden dat ze op reis is geweest. Ze vraagt zich af of deze reis te vergelijken zal zijn met haar vorige reizen. Toen ze, samen met haar man, door Nieuw Zeeland, Malawi, Indonesië en Zuid Afrika is getrokken. Met een rugzak vol en een paar stevige stappers hebben ze deze landen bezocht. Jong waren ze toen nog, jong en vol verwachting van wat het leven hen zou brengen.
Vooraf maakte ze zich altijd vreselijke zorgen over de vliegreis. Met haar niet te temmen hoogtevrees was het begin en eind van elke trip redelijk stressvol. Toch zette ze elke keer door. Ze had nu eenmaal een enorme behoefte aan nieuwe indrukken, andere geuren, andere gewoontes, andere mensen, andere landschappen om zich te voeden en nieuwe energie op te doen. Ze was nooit bang geweest dat haar iets zou overkomen. Hoe ver ze ook weg gingen, ze wist dat ze altijd weer veilig thuis zou komen samen.
Deze keer is het echter anders. Heel anders. Ze kent de bestemming niet en kan er ook geen informatie over vinden. Ze vindt het vooral ook heel jammer dat ze deze keer alleen zal reizen, gewend als ze is aan het reizen met haar man. Maar ja, dat kan niet anders. Ook is ze bang dat ze deze keer enorm veel last zal krijgen van haar hoogtevrees. En van de snelheid. Ze heeft werkelijk geen idee hoe snel ze zal reizen, maar ze denkt dat het heel snel zal zijn. Ze is bang dat het, door de combinatie van snelheid en hoogte, koud zal zijn onderweg en ze vraagt zich af of ze wel warm genoeg gekleed is. Ze heeft niet echt goed nagedacht toen ze haar kleren klaar legde. Ze dacht dat het niet zo veel zou uitmaken, maar nu denkt ze daar toch anders over. Want ze heeft een bloedhekel aan kou. Niets kan haar zo chagrijnig maken als kou. Maar ja, daar is nu niets meer aan te doen, ze zal het moeten doen met de kleren die ze aan heeft. Hoe lang de reis duurt is vaag voor haar. Ze hoopt dat het niet te lang duurt en dat ze morgen op haar bestemming zal arriveren. Ze hoopt ook dat de accommodatie haar zal bevallen. Dat er goed te eten en drinken zal zijn, dat ze er goed kan rusten en dat er behulpzame mensen zullen zijn om haar de weg te wijzen. En, ook belangrijk, ze hoopt dat het er warm en aangenaam is.
Op al haar eerdere reizen had ze zich goed voorbereid, ze had boeken gehaald bij de bibliotheek, folders gehaald bij de reisbureaus en op internet gezocht om haar honger naar informatie over de bestemming te stillen. Dat is deze keer ook anders. Van het ene op het andere moment diende deze reis zich aan en ze kon niets anders doen dan mee te gaan. Er was geen keus. Hoe zeer ze ook geprobeerd heeft om er onderuit te komen, het is niet gelukt.

Daar gaat ze. De deur wordt achter haar dicht getrokken. In- en inverdrietig dragen haar man en drie zoons haar in haar kist naar de auto. Op weg naar haar laatste reis, de reis van haar leven.

Aantal keer bekeken: 2786
Waardering: 6.91 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 19 bezoekers online