Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

De spiegel, mijn grootste nachtmerrie.

U leest om dit moment het verhaal De spiegel, mijn grootste nachtmerrie gepost door Anke Wieldraaijer. Dit verhaal is gepost in de categorie spannende verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar spannende verhalen?
Categorie: spannende verhalen
Gepost door: Anke Wieldraaijer
Gepost op: 2005-9-25

Verhaal:

De spiegel, mijn grootste nachtmerrie

DE SPIEGEL, M’N GROOTSTE NACHTMERRIE.

Met dicht geknepen ogen gaat Sacha op de weegschaal staan. Voorzichtig doet ze haar ogen open. “Shit,� zegt ze. “ Nog steeds 45 kilo.� Sacha is een meisje van net 12 jaar. Ze heeft een prachtig lijf, waar de meisjes uit haar klas altijd jaloers op zijn. Maar Sacha vindt dat ze te dik is, veel te dik. En het afvallen begint.

De avond aan tafel heeft ze eigenlijk geen honger. Nou ja, ze heeft wel honger, maar ze wil niet eten. Maar haar moeder blijft zo aandringen dat ze toch maar wat eet. Na het eten rent ze direct naar de badkamer en doet de deur op slot. Ze kijkt vol afgrijzen naar het lelijke meisje in de spiegel. Dan doet ze de eerste stappen van anorexia. Ze loopt naar de wc, bukt voorover, stopt een vinger in haar keel en spuugt haar hele avondeten er weer uit. Snel spoelt ze de wc door en spuit een lekker luchtje door de badkamer. “Niemand zal het merken.� Fluistert ze tegen zichzelf.

Als ze de volgende morgen wakker wordt, wrijft ze over haar buik. “ Wat heb ik een honger, zeg.� Zegt ze. Als ze beneden komt ziet ze dat haar moeder de tafel al heeft gedekt. “Hier,� Zegt haar moeder. “Ik heb een tosti voor je gemaakt.� “Bedankt, maar ik heb niet zo’n honger. “ Liegt ze. Ze pakt het broodtrommeltje dat haar moeder voor haar heeft klaar gemaakt van tafel en stopt het in haar tas. “Ik eet de tosti wel op m’n kamer op. “ Zegt ze. Dan rent naar haar kamer waar ze de tosti meteen in de prullenbak gooit. “ M’n broodtrommel haal ik er ook maar uit, ik kan wel een dagje zonder.�

“ Ik ga mam!� Schreeuwt ze richting haar moeder. Ze loopt naar de schuur en pakt haar fiets. Maar ze zit nog geen 15 minuten op haar fiets of ze valt al bijna om van de honger. “ Misschien had ik gisteravond m’n eten niet uit moet spugen,� zegt ze tegen zichzelf. “ ik heb nog niet eens genoeg puf om naar school te fietsen.� Het licht springt op groen en ze steekt over waar ze haar vrienden Caroline Smit en John Bos tegen komt. Caroline is een vriendin van de basisschool, een heel aardig en pienter meisje. En John is haar buurjongen. Die is 13 jaar en ook heel aardig.

“Wat zie je bleek.� Zegt John. “Nu je het zegt,� zegt Caroline “ je ziet inderdaad wel een beetje wit. “Voel je je wel goed? “ zegt John “Ik voel me prima.� Liegt Sacha. “Hoe ging het gisteren met paardrijles? “ Zegt Sacha om snel van onderwerp te veranderen. “Wel goed, “ antwoord ze “ ik mocht voor het eerst met Spirit springen.�

Als ze die dag thuis komt rent direct naar de badkamer en doet de deur op slot. Dan trekt ze haar kleren uit en gaat op de weegschaal staan. “Ik weeg al 42 kilo, dat gaat in elk geval de goede kant op. Als ik dit dieet nog even volhoud weeg ik zo een paar kilootjes minder.� Dan loopt ze naar beneden om een appel te pakken, ze heeft toch eigenlijk wel honger. Maar als ze de appel half op heeft, gooit ze het al weer weg. “Ik moet niet weer aankomen.� Spreekt ze zichzelf kracht in. “Het ging net weer de goede kant op. “

En zo gaat het een week door, ze teert de hel dag op één of twee appels, slaat het ontbijt over en neemt niets mee naar school. En na het avondeten loopt ze naar de badkamer om het dan op haar gemak weer uit te spugen. “Als je honger hebt drink je maar water.� Zegt het stemmetje in haar hoofd. Na een wek weegt ze nog maar 35 kilo. Eigenlijk vindt ze het wel stoer, dat ze zoveel controle over haar lichaam heeft.

Zuchtend kijkt ze naar de krabbeltjes op het papier. Ze heeft een proefwerk van Duits en ze snapt het er helemaal niets van. “Misschien had ik tijd moeten maken om te leren,� denkt ze “dan was het vast veel makkelijker geweest.� Ze kijkt over haar schouder naar Caroline, die allang klaar is, terwijl ze nooit leert voor Duits. Ze levert haar blaadje toch maar in, ze komt toch niets verder als ze ernaar gaat staren. Dan maar een onvoldoende. Ze heeft toch al twee keer een 8,5 gehaald voor Duits. Ze kan dus wel wat hebben.

Als ze die dag thuis is ziet ze dat haar moeder niet thuis is. Haar auto staat er niet. Wel ligt er een briefje op de keukentafel waarop staat:


Sacha.
Ik ben even boodschappen doen, er staat nog wel wat
eten van gisteren in de koelkast om op te warmen.
Mama


“Mooi� zegt ze opgelucht “hoef ik ook niet meer te spugen, krijg ik zo’n zere keel van.� Ze pakt een glas water om de honger weg te nemen.

De volgende morgen op school is ze best wel trots op zichzelf. “Vandaag ben ik al 3 weken op dieet en ik weeg nog maar 30 kilo.� Het is pauze en loopt naar Caroline en John toe om te kletsen. Als ze daar is wordt ze plotseling heel duizelig en dan wordt alles voor haar ogen.

“Zal alles goed komen met haar?� vraag Caroline. “Vertel nog een precies wat er gebeurd is. “ zegt de dokter. “Nou,� begint Caroline “ze kwam in de naar ons toe, zoals ze elke pauze doet. Toen ze bij ons kwam stortte ze in en kwam niet meer bij.� Toen hebben we de ambulance gebeld en toen kwamen jullie haar halen.� Vult John haar aan. “Ze is behoorlijk verzwakt en mager, we hebben haar nu aan een infuus gelegd om te zorgen dat ze wat eet.�zegt de dokter “Ze zal toch geen anorexia hebben?� zegt Caroline “Ze had een hartstikke mooi lijf.� Op dat moment komen de ouders van Sacha de wachtkamer binnen lopen. “Waar ligt ze?� vraagt haar moeder. “U kunt wel naar haar toe gaan, “ zegt de dokter “maar ik vrees dat ze in coma ligt. We hebben haar aan een infuus gelegd, want ze zelf zal ze vast niet willen eten. Ik vrees dat ze anorexia heeft. “ “Maar ze woog maar 45 kilo. “ Waarop de dokter antwoordt: “Nu weegt ze nog maar 28 kilo. “ Dus daarom at ze zo weinig. “ zegt haar moeder “Ik denk eerder dat ze helemaal niet at, ze heeft waarschijnlijk alleen maar water gedronken en steeds na het eten een vinger in de keel gestopt, misschien teerde ze de hele dag maar op bijvoorbeeld een paar appels op peren enz. “Dus daarom dronk ze tijdens het eten zoveel, ze was ook wel erg snel weg als ze haar bord leeg had, meestal richting de badkamer.� Zei haar moeder. “U kunt maar beter naar huis gaan en morgen terug komen als het wat beter met haar gaat,� zegt de dokter “ik zal u wel bellen als ze wakker wordt.� Zwijgend verlaten John en Caroline de wachtkamer, gevolgd door
de ouders van Sacha.

Als Caroline en John de volgende morgen uit school komen gaan ze eerst nog even langs het ziekenhuis, want vandaag zullen ze Sacha even mogen zien. Als ze de kamer van Sacha inlopen, zien ze de ouders va Sacha aan het bed zitten. “Word alsjeblieft wakker.� Zegt Caroline zacht. Op het moment dat ze dat zegt doet Sacha haar ogen open en kijkt verbaasd om zich heen. Tegen de tijd dat John haar alles heeft uitgelegd heeft haar vader de dokter al opgehaald.

Het is nu een maand geleden dat Sacha instortte en alles gaat weer goed met haar. De anorexia is zo goed als over en alles gaat weer goed met haar. Als ze die dag huis komt en in de spiegel kijkt bekijkt ze zichzelf eens goed. “Eens was je m’n grootste nachtmerrie, “ Denkt ze “maar dat is nu voorgoed voorbij.� En loopt lachend naar haar kamer.


Aantal keer bekeken: 10581
Waardering: 6.93 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 5 bezoekers online