Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

De zwerver.

U leest om dit moment het verhaal De zwerver gepost door DirkM. Dit verhaal is gepost in de categorie humor verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar humor verhalen?
Categorie: humor verhalen
Gepost door: DirkM
Gepost op: 2007-11-8

Verhaal:

De zwerver
De man in het park trok mijn aandacht. Ondanks de hitte droeg hij tot op de draad versleten winterkleding. De pet, die scheef aan zijn in maanden niet meer gewassen haar kleefde, was ooit wit geweest en leek afkomstig van een reeds lang uitgestorven wezen. Het was echter niet zijn aftandse broek, jas of pet die me bezig hielden, maar de glimmende aktetas die hij in zijn hand geklemd hield. Wat kon deze ongerijmdheid verklaren... gestolen natuurlijk! De man is nu dus duidelijk op zoek naar een rustig plekje om zijn buit te bekijken. Zonder twijfel behoort deze tas een brave "mijnheer middelmaat" toe, dagelijks pendelend naar Brussel en werkzaam bij een ministerie. Ik zie de inhoud van deze tas zo voor me. Een krant, Het Laatste Nieuws uiteraard, keurig opgeplooid en geklemd achter het hiervoor voorziene houdertje, een brooddoos, een thermosfles van een halve liter en een appel. In de smalle vakjes aan de bovenzijde zit dan een Parker vulpen, gekregen voor z'n verjaardag of als kerstcadeau. Geen boterhammetjes met smeerkaas vandaag voor onze arme ambtenaar.

Wacht even. De man doet wel heel vreemd, alsof hij iemand anders verwacht. Misschien is het helemaal geen gestolen koffertje maar eerder iets wat hij moet geven aan iemand anders. Het kan haast niet anders of het is een koffer boordenvol drugs. De zwerver is een goed vermomde drugskoerier en niemand heeft het door, behalve ik dan. Heel even zat ik op het verkeerde spoor. De zwerver is geen ordinaire dief maar een gevaarlijke drugsdelinquent.

De ambtenaar boft toch maar even dat niet alle zwervers gewetenloze dieven zijn.


Aantal keer bekeken: 6547
Waardering: 5.52 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 2 bezoekers online