Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Een ander gezicht.

U leest om dit moment het verhaal Een ander gezicht gepost door Jacobine. Dit verhaal is gepost in de categorie griezel verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar griezel verhalen?
Categorie: griezel verhalen
Gepost door: Jacobine
Gepost op: 2010-5-1

Verhaal:

Een ander gezicht

Ik zit in de les bij Geschiedenis en het is dodelijk saai. De oude grijze man doet zijn best om iets uit te leggen uit de zeventiende eeuw. Dan loopt hij de klas uit om iets kopiëren. De klas breekt uit in het praten, overal lawaai. Ik word gebeld door mijn beste vriendin Claudia. Zij zit op een andere school en heeft vandaag vrij wegens een studiedag van de leraren.
Ik neem op.
‘Hey Claudia.’ Zeg ik.
‘Nou is het wel leuk genoeg geweest met die spelletjes ja!’ haar stem klinkt lacherig maar ook geïrriteerd.
Ik heb geen idee waar ze het over heeft, ik zit hier te proberen Geschiedenis in mijn hoofd te krijgen. Welke spelletjes?
‘Wat bedoel je?’ vraag ik.
Ze snuift en lacht. Heel schel.
‘Je weet best wat ik bedoel! Leugenaar, ik ben wel wat grapjes van je gewend, maar jij had vandaag dus ook vrij. Ik heb je wel gezien, maar ik vind het nu niet leuk meer.’
Een angstig gevoel bekruipt me. Waar HEEFT ze het over?
‘Waar heb je het nou over? ‘
‘hou je niet zo van de domme! JE achtervolgt me de hele tijd. Ik zie je heus wel. Als ik achterom kijk duik je snel weg, maar dan heb ik je wel gezien. Ik zie je heus wel in de reflectie van de ramen met die rare gezichtsuitdrukking. Eerst was het wel grappig, maar nu weet ik het wel. Dus kom maar te voorschijn, ik weet dat je achter die container schuilt.’
Ik verstijf. Mijn ogen worden groot.
‘Claudia, ik zit op school.’ mijn stem klinkt monotoon. Is dit een grapje van HAAR?
‘Ja hoor. En wie zie ik dan de hele tijd? Kom nou achter de container vandaan!’
‘Maar Claudia…ik…’ ik zit op school! in de geschiedenisles! Ik KAN daar helemaal niet zijn, Ze kan mij helemaal niet gezien hebben!
‘Claudia ik zit serieus waar op school.’
na een paar seconden stilte zegt claudia: ‘Je staat voor me…maar je hebt geen mobiel in je hand, hoe….?’
Ik hoor iemand lachen. Kippenvel kruip in een keer vanuit mijn tenen tot mijn voorhoofd als ik besef wie zijn lach dat is: die van mij zelf.
Dan is de lijn dood. Stond IK voor haar? wat?! Ik sta op en sprint het lokaal op. Ik botst tegen de oude grijze man op.
Ik ren en ik ren. Door de stad. Ze had het over etalages. Ik knal keihard tegen iemand aan. als ik zie wie het is, schrik ik me dood. Het is Claudia.
‘Claudia!’ roep ik. ‘Wat was er net? Je…’
Ze kijkt me vreemd aan. alsof ze me niet kent.
‘Hoe weet jij mijn naam? Ga weg!’ ze loopt snel weg. Ik zie mezelf in de reflectie van de etalage, met het gezicht van iemand anders…


Aantal keer bekeken: 2326
Waardering: 7.47 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 4 bezoekers online