Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Een belofte.

U leest om dit moment het verhaal Een belofte gepost door Suuns. Dit verhaal is gepost in de categorie liefdes verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar liefdes verhalen?
Categorie: liefdes verhalen
Gepost door: Suuns
Gepost op: 2007-3-25

Verhaal:

Een belofte
Inleiding:
Thomas: Een jongen van 18 jaar, 1m83 groot, korte bruin haar, die hij altijd ongekamd laat, en bruine ogen. Zijn hobby’s zijn slapen, eten, lui zijn, samen met Niels rondhangen.
Niels: Een jongen van 18 jaar, 1m79 groot, halflange blondbruine haren die altijd naar achter zijn gekamd en groene ogen. Zijn hobby’s zijn op playstation spelen, computeren, samen met Thomas rondhangen.
Els: Een meisje van 18 jaar, 1m68, lange bruine haren en groene ogen. Haar hobby’s: atletiek en samen met Thomas, Niels en Liesje rondhangen, plus Thomas pesten.
Liesje: Een meisje van 16 jaar, 1m59, korte zwarte haren met twee langere vlechten, waarin twee blauwe strikjes hangen, en bruine ogen. Haar hobby’s zijn koken, boeken lezen, met haar jongere zus naar films kijken en met Els rondhangen.
Alle vier de personage’s wonen dicht bij elkaar in de buurt en wonen op wandelafstand van de middelbare school waar ze naar toe gaan. Daar leren ze elkaar kennen en slaat het lot toe.

Verhaal:
Met een zucht zet Thomas zich neer achter zijn schoolbank. De eerste pauze is over en nu hebben ze twee uur economie. Iets dat hem al helemaal niet interesseert. Niet dat er veel op school is dat hem interesseert. Hij leunt met zijn hoofd op zijn rechterhand.
“Weer geen zin in school?� Niels draait zich om. Niels en Thomas zitten al zes jaar in dezelfde klas en hebben elkaar goed kunnen vinden.
“mmmmm.� Zo maakt Thomas een instemmend geluid.
“Maak je geen zorgen, nog twee uurtjes en we kunnen naar huis.� Troost Niels hem. De leerkracht economie komt rustig binnen gewandeld en gaat achter zijn lessenaar zitten.
“Dat zijn nog twee uur teveel. Maak mij maar wakker als het voorbij is.� En om zijn woorden kracht bij te zetten, zet Thomas zijn boek rechtop en gaat daarachter neer liggen. “Of als ik snurk.�
Twee uur later krijgt Thomas een por van Niels. Deze heeft zijn boekentas al vast. “Kom je mee naar huis of ben je echt zo graag hier.� Niels is nog niet helemaal uitgesproken of Thomas staat al klaar om mee te lopen. Samen wandelen ze de trappen af en steken de speelplaats over.
“Niels! Thomas! Wacht!!!!� In de verte klinkt plots de stem van Els. Beide jongens draaien zich om en zien Els komen aflopen terwijl ze Liesje meesleurt.
“Waarom moesten we nu wachten?� Vraagt Thomas half geïrriteerd omdat hij langer op school moest blijven nu.
“Wat zijn we weer lief vandaag, onnozelaar.� Els geeft een Thomas een harde por.
“Dat doet wel pijn hé trien!� Thomas balt woedend zijn vuist.
“Oh, ga je een meisje slaan, jij bruut.� Els speelt alsof ze de onschuld zelfde is.
“Kom aan jullie twee. Dat is altijd het zelfde met jullie. Doe toch eens rustig.� Probeert Niels te kalmeren maar het effect is alsof je olie op vuur gooit.
“Ja, altijd het zelfde met jou bruut. Kun je nooit eens lief zijn tegen mij en Liesje.� Els draait zich om maar tot haar verbazing is Liesje verdwenen. “Waar is ze naar toe?�
“Naar huis waarschijnlijk.� Niels glimlacht breed.
“Shit! Niet goed! Jouw fout onnozelaar!� Els steekt haar tong uit naar Thomas en loopt achter Liesje aan. “Liesje wacht!�
Niels barst in het lachen uit en port Thomas in de zij. “Kom laten we ook maar naar huis gaan.� samen wandelen ze weg.

Later die namiddag gaat Thomas naar de lokale bibliotheek. Daar ziet hij hoe Liesje probeert een van de boeken op de bovenste plank te nemen. Dit lukt haar echter niet omdat Liesje nogal aan de kleine kant is en haar korte armpjes juist niet tot aan de boeken komt. Thomas pakt op zijn gemak het boek.
“Wou je dit nemen?� Vraagt hij nonchalant. Liesje kijkt op en begint te blozen. Zonder iets te zeggen loopt ze snel weg, een verbaasde Thomas achter latend. Buiten loopt Liesje de hoofdstraat uit en draait één van de vele zijstraatjes in. Tot haar verbazing komt ze daar Els tegen.
“Wie zit er achter je aan dat je zo aan het lopen bent? Toch niet die bruut en onnozelaar zeker?� Els balt haar vuisten. Dan pas ziet ze hoe Liesje helemaal begint te blozen. “Liesje?� Els kijkt vragend naar Liesje.

De volgende dag zit Thomas weer half in slaap in de les. De bel gaat en de lerares staat op vanachter haar bureau. “Ok, goed werk. Denk eraan oefening tien tot vijftien tegen maandag voor te bereiden.� En dan neemt ze haar tas en verlaat de klas. Thomas kijkt is met een zucht op zijn horloge. Nog een uurtje moet hij doorbijten en dan zit er zijn dag op. Hij zucht nog is diep.
“Als je zo blijft zuchten, blaas je ooit je bank nog is weg.� Klinkt de plagende stem van Els plots. Thomas kijkt met gespleten oogjes opzij.
“Wat doe jij hier? Moet jij niet in je klas zitten?�
“Het is wisselen van de leerkrachten dus we hebben wel even tijd om rond te lopen.�
“En heb je niks beters te doen of andere mensen die je moet lastig vallen?�
“Niet echt. Maar eigenlijk wou ik gewoon vragen als ik je straks na school even alleen kan spreken?�
“Huh?� Thomas kijkt verbaast naar Els.
“Kom na school naar de boom achter de sporthal. Ik moet je iets vragen.� En zonder antwoord af te wachten, loopt Els terug het klaslokaal uit.
“Wat was dat?� Thomas kijkt verbaast Els achterna. Niels draait zich met een brede glimlach om.
“Oelalala, ze wil jou alleen spreken. En dat op zo’n afgelegen plaats. Dat kan maar één ding betekenen. Een liefdesverklaring! Ja, ja, Els en Thomas. Ik zie het al zo voor mij.� De glimlach van Niels wordt nog breder.
“Een liefdesverklaring!!!! Onmogelijk!! Je moet daar niet over grappen man!� Thomas draait zich boos weg van Niels. Deze grinnikt nog even na.

Nadat de bel gegaan is, neemt Thomas zijn spullen bijeen. Met zijn boekentas over zijn rug gegooid wandelt hij naar de boom achter de sporthal. Deze ligt zodat je hem niet vanaf de speelplaats kan zien en je helemaal om de sporthal heen moet om hem te kunnen zien. Als hij daar aan komt, is er nog niemand te zien. Thomas zucht eens en gooit zijn boekentas langs de boomstam neer. Zelf gaat hij met zijn rug tegen de stam aanleunen.
“Thuh, mij hier uitnodigen, zeggend dat ze mij moet spreken maar dan zelf te laat komen. Zo typisch hé.� Thomas baalt in zich eigen dat hij hier zijn tijd staat te verdoen. Uit eindelijk hoort hij dan toch voetpassen dichterbij komen. Tot zijn grote verbazing komt niet Els maar Liesje de hoek omgelopen. “Liesje? Jij hier? Ah, Els zal jou ook gevraagd hebben om te spreken zeker?�
Liesje zegt echter niks maar begint lichtjes te blozen. “Wel eigenlijk nee, niet echt. Ik euhm wel euhm.�
“Liesje wat is er?� Thomas kijkt met opgetrokken wenkbrauwen naar Liesje.
“Ik weet dat het gek klinkt, en dat wij elkaar nog maar een jaar kennen, maar in feite ken ik je al veel langer, ik weet dat jij graag lui bent en lacht, dat je ervan houdt om te genieten van simpelere dingen en dat je graag in het gras licht naar cd’s te luisteren.� Begint Liesje snel af te ratelen. Thomas draait zijn hoofd nu een beetje naar rechts en kijkt vragend naar Liesje.
“Euhm, Liesje? Wat is er aan de hand?� Thomas begrijpt er niks meer van.

“Ik hou van jou!� Barst Liesje plots uit. Ze heeft het pas gezegd, of ze kleurt compleet rood. Snel wendt ze haar blik af van Thomas. Deze kan niets zeggen. Het enige dat Thomas kan doen, is met wijd opengesperde ogen naar Liesje kijken. “Ik ben al lange tijd verliefd op jou. Daarom ik …� Liesje haar stem is nu maar heel zacht en bijna niet meer hoorbaar. “Wil je alsjeblieft met mij uitgaan?� Brengt ze nog half piepend uit. Ook kan ze Thomas niet aankijken. Liesje staart maar naar de grond.
“Ik, ik…� Begint Thomas hakkelend maar zwijgt dan opnieuw. Een hele tijd blijft het stil. Liesje begint dan zachtjes te snikken.
“Ik had moeten zwijgen. Het spijt mij, vergeet wat ik gezegd heb. Ik…� Tranen vallen in het gras. Liesje wil zich omdraaien en weglopen als ze plots een hand op haar schouder voelt. Met betraande ogen kijkt ze omhoog. Hierdoor kijkt ze recht in de ogen van Thomas.
“Ok, ik ga met je uit.� Thomas glimlacht lief naar Liesje.
“Echt?� Liesje gelooft niet wat ze hoort. Thomas knikt. Liesje slaat haar armen om Thomas heen en barst in huilen uit.
“Nu niet meer huilen. Kom stop ermee Liesje.�
“Ik kan er niets aandoen, ik ben zo gelukkig.� Snikt Liesje terwijl ze de tranen met de rug van haar hand afveegt. Door haar betraande ogen en lieve glimlach heeft Liesje haar gezicht iets betoverend vind Thomas. Langzaam bukt hij zich en zachtjes kust hij Liesje. Voor beide hen allereerste kus.

Later die avond krijgt Thomas plots telefoon. Hij ziet op zijn gsm dat het Els is.
“Ja, met Thomas.�
“Met Els hier. Heeft Liesje het je verteld?�
“mmmmm.� Bevestigt Thomas zeer simpel.
“En wat doe je?�
“We zijn nu een koppel.� Thomas zegt het heel droog, alsof het niks speciaal is.
“Ahzo…� Even blijft het stil langs beide kanten. “Dan zorg goed voor haar, het is mijn vriendin weet je. Dus ik vergeef het je niet als je haar hart breekt, begrepen?�
“Ik zal mijn best doen. Nog iets?�
“Nee, niet echt. Tot morgen.�
“mmmmm, tot morgen.� En Thomas haakt in. Met een zucht laat hij zijn gsm op het vallen. “Een koppel hé.� Met een afwezige blik kijkt Thomas naar buiten. “Een koppel…� En Thomas zucht nog maar is voor de zoveelste keer.

De volgende paar weken gaan snel voorbij. Veel speciaal is er eigenlijk niet veranderd voor Thomas behalve dat hij nu elke keer een stukje met Liesje mee naar huis wandelt. Voor Niels en Els is het frustrerend om te zien hoe verlegen de twee met elkaar omgaan. Ze durven nog niet eens elkaars hand vast te houden. Daarom besluiten ze om Thomas een duwtje in de juiste richting te geven.
“Twee filmtickets? Wat moet ik daarmee?� Thomas kijkt vragend naar Niels die hem juist de twee filmtickets geeft.
“Gewoon ik heb ze gratis gekregen maar ik heb toch geen tijd dit weekend. Dus dacht ik dat jij en Liesje misschien dan samen naar de film zouden kunnen gaan. Ik zou het een zonde vinden om ze gewoon te moeten weggooien.�
“Ah, ok. Dank je.� Thomas neemt de twee filmtickets aan en stopt ze in zijn zak. De leerkracht komt binnen en begint met de les dus Thomas en Niels kunnen niet verder praten. Niet dat Thomas nog veel te zeggen had.

De bel gaat en geeft aan dat de school uit is. Voor het eerst in de hele dag is Thomas gehaast, gehaast om zo snel mogelijk uit het klaslokaal en uit de school te komen.
“Ga al maar vast voor. Ik moet nog even iets bespreken met Els. We halen jou en Liesje wel in.� Zegt Niels terwijl die nog rustig op zijn stoel blijft zitten. Thomas knikt en stormt dan de trappen af. Onder in de hal staat Liesje op haar gewoonlijke plaats op hem te wachten. Samen wandelen ze over de speelplaats. Niels kijkt vanuit het raam naar het koppel.
“Durven ze nog altijd niet elkaars hand vast te houden. Man, man hoe hopeloos zijn ze wel niet.� Els komt langs Niels staan.
“Maak je geen zorgen, ik heb hem de filmtickets gegeven. Als ze samen iets doen zullen ze wel losser komen.� Niels glimlacht bemoedigend naar Els. Deze pakt Niels bij de arm en sleurt hem de klas uit. “Wat doe je?�
“Wat denk je, ik ga hen volgen!�

“Liesje mag ik je iets vragen?� Thomas kijkt een beetje verlegen weg.
“Natuurlijk, je mag alles vragen. Dat weet je toch.� Liesje glimlacht naar hem. Het een glimlach die aanduidt hoe verliefd ze is.
“Wel eigenlijk vroeg ik mij zowat af of je soms misschien van films houdt?� Thomas kijkt Liesje aan met twee licht blozende wangen.
“Natuurlijk. Ik zie graag films. Alleen niet zo graag horror, iets waar mijn zusje heel graag naar kijkt. En elke keer slaagt ze erin om mij te misleiden.�
“Hoe bedoel je?� Thomas kijkt niet begrijpend naar Liesje.
“Wel zie je, ze zegt altijd dat het een komedie of een romantische film is. Maar als ze hem dan opzet is het een horror. Elke keer val ik erop opnieuw voor.� Liesje glimlacht breed naar Thomas.
“Ah, is dat zo…� Thomas moet hier ook even om glimlachen. Voorzichtig voelt hij aan de tickets in zijn broekzak. “Euhm, heb je eigenlijk plannen voor zaterdag?�
“Normaal zou ik een film gaan kijken met mijn zusje. Maar als je wil kan ik het altijd vrij maken. Wil je dat soms?�
“Oh, nee ik was gewoon nieuwsgierig. Plus je zusje zal er wel naar uitkijken om met jou naar de film te gaan. Ze zou nogal teleurgesteld zijn als jij haar zou laten zitten.� Snel laat Thomas de tickets los. Liesje kijkt met half betraande ogen op naar hem.
“Sorry, ik moet door.� En voordat Thomas nog een kans krijgt om iets te zeggen, draait ze zich om en loopt weg.
“Jij idioot!!!!� Els komt om de hoek gelopen. Zo hard als ze kan slaat ze Thomas tegen zijn schouder.
“Auwh! Wat is jou probleem!?� Thomas kijkt woedend naar Els.
“Thomas, ben jij stom of zo? Waarom laat je deze kans liggen om zaterdag met haar af te spreken?� Niels schudt zuchtend zijn hoofd.
“Je hebt haar gehoord. Ze had al plannen.�
“Maar ze zei ook dat ze maar al te graag zou afzeggen. Ze wou dat je zei dat ze dit moest doen. Begrijp je dan ook niks idioot!!!! Man je bent nog stommer dan het achterste van een koe!� Els grijpt vol frustratie naar haar haren. Thomas begrijpt meteen wat Els bedoelt. Hij laat zijn blik dan ook verder de straat in dwalen waar Liesje woont, beseffend hoe stom hij is geweest.

Die avond ligt Thomas op zijn bed wat lusteloos naar zijn plafond te staren. Plots gaat zijn gsm over. Als hij deze opneemt ziet hij dat het Liesje is.
“Met Thomas.�
“Ik moet je iets vragen, ik moet het weten. Hou jij wel van mij?� Vraagt Liesje meteen op de man af. Thomas weet niet wat te zeggen.
“Ik, wel ik…� Thomas zwijgt.
“Voel je iets voor mij. Wil je wel met mij uitgaan?� Er begint zacht gesnik aan de andere kant van de lijn hoorbaar te worden. Ook de stem van Liesje begint gebroken te knikken. Thomas kan alleen maar zwijgen en voor zich uitstaren. “Wel voel je iets voor mij? Ik moet het weten. Zeg alsjeblieft iets.�
“Ik weet het niet.� Zegt Thomas dan. Juist voordat Liesje ophangt kan Thomas horen dat ze in huilen uitbarst. Hij drukt op de knop om het gesprek te beëindigen en laat zijn gsm uit zijn hand op de grond glijden. Lusteloos blijft hij voor zich uit staren. Het lijkt zelfs niet tot hem door te dringen wat er juist gebeurd is.

De volgende week is een echte hel voor Liesje. Overal waar ze gaat ziet ze Thomas. Elke keer als ze hem ziet, voelt ze de diepe pijn in haar hart. Ook voelt ze dan hoe de tranen achter haar ogen beginnen te prikken. Meestal is ze genoodzaakt om de kamer, zaal of plaats waar ze zicht bevinden zo snel mogelijk achter zich te laten. Voor Thomas is het ook niet gemakkelijk. Els is woedend op hem omdat hij Liesje zo heeft laten vallen. Niels zelf laat niet veel merken maar toch kan Thomas voelen dat hij er ook niet mee akkoord is hoe Thomas met Liesje is omgegaan. En elke keer als hij Liesje ziet, krijgt hij een raar gevoel. Hij wil met haar praten en dat ze terug bij hem, Niels en Els in de groep komt staan. Het is juist alsof hij haar mist. Thomas begint ook op te merken dat hij toch altijd naar Liesje op zoek is als hij in school is. Dit allemaal zorgt ervoor dat Thomas steeds meer en meer verward begint te worden. Hij weet niet meer goed wat te doen. Als hij alleen zit, denkt hij aan Liesje. Aan haar glimlach en haar lieve blik.

Wanneer Thomas op de speelplaats, nadat de les gedaan is, zit te wachten op Els en Niels kijkt hij rustig rond. Opnieuw opzoek naar een blik van waar Liesje staat. Zodra hij haar gevonden is, verschijnt er onwillekeurig een lichte glimlach op zijn gezicht. Dan moet Liesje is lachen om wat er rondom haar gezegd wordt. Door die glimlach en het gevoel dat Thomas dan krijgt, maakt hij zijn beslissing. Hij springt op en wandelt naar Liesje. Deze ziet Thomas op haar afkomen. Angstig wil ze weglopen maar hier krijgt ze de kans niet voor. Thomas pakt haar vast bij de pols.
“Kom mee, ik moet met je spreken.� Zegt hij tegen Liesje en sleurt haar letterlijk achter haar aan naar de boom achter de sporthal. De plaats waar Liesje haar gevoelens voor Thomas had bekend. Liesje probeert van alles te zeggen maar hier krijgt ze de kans niet toe omdat ze moeite moet doen om niet op de grond te vallen. Pas als ze onder de boom staan, laat Thomas haar los. “Ik moet je iets zeggen.� Thomas draait zich om naar Liesje.

“Nee! Ik wil het niet horen.� Liesje slaat haar handen over haar oren en draait zicht weg. Tranen beginnen over haar wangen te lopen. “Ik wil niet horen dat je mij haat. De gedachte dat je mij zou haten doet al zo een pijn. Als je het zou zeggen in het echt, zou ik het niet overleven. Dus nee ik luister niet!� Liesje blijft met haar hoofd schudden en begint weg te lopen van Thomas.
“Ik hou van jou!!!� Roept Thomas dan vanuit het niets. Onmiddellijk blijft Liesje ter plaatse stilstaan, alsof door de bliksem getroffen. “Ik hou van jou.� Zegt Thomas nu iets zachter. Met nog tranen die over haar wangen rollen draait Liesje zich om. Haar blik is een en al ongeloof.
“Meen je dat echt of zeg je dit…�
“Ik meen het. Ik kon het eerst niet inzien maar ik hou echt van jou. Wil je met mij uitgaan?� Thomas wandelt naar Liesje toe terwijl hij dit zegt. Deze valt in zijn armen en blijft wenen. “Ik dacht dat je mij haatte.�
“Nee, ik hou van je.� Thomas veegt de tranen van Liesje weg. Langzaam bukt hij zich en kust zachtjes Liesje. Een kus die voor beide het begin is van een heerlijk tijdperk.

De volgende twee maanden zijn als een hemel voor Thomas en Liesje. Ze gaan verschillende keren naar de film, gaan een keer naar de zee, samen kleren kopen. En natuurlijk doen ze ook nog samen dingen met Els en Niels. De vier zijn de beste vrienden. Zo brengen ze ook samen carnaval door. Niels en Thomas zijn verkleed als non, Els heeft zich verkleed als een piraat en Liesje gaat door als een grote kanarievogel. Zodra ze op het verkleedbal van de school binnenkomen wordt er van hen vier een groepsfoto gemaakt. Een foto die ze alle vier kopen. Het is een avond waarvan ze genieten en veel plezier maken. ’s Avonds wandelt Thomas samen met Liesje naar haar huis. Hier is hij ondertussen verschillende keren geweest en hij kan heel goed opschieten met de ouders en het jongere zusje van Liesje. Beide hebben ze de carnavalskleren op school gelaten aangezien ze vandaar gehuurd waren. Bij de deur geeft Thomas Liesje een kus en wil dan vertrekken.
“Wil je soms nog even binnenkomen? Mijn ouders en zusje zijn er niet.� Vraagt Liesje dan plots. Thomas weet even niet goed wat te doen maar de blik van Liesje overtuigd hem.

Samen wandelen ze naar binnen en gaan ze naar Liesje haar kamer.
“Dit is eigenlijk de eerste keer dat ik in jou kamer kom.� Zegt Thomas terwijl hij bewonderend om zich heen kijkt. De kamer is zachtroze geverfd en er staat twee grote witte kasten, een wit bureau, een witte bureaustoel en een groot wit tweepersoonsbed in. Tegen de muren hangen verschillende posters van films en muzieksterren. “Ik vind de kamer prachtig.� Zegt Thomas geheel naar de waarheid.
“Dank je.� Liesje moet blozen. “En heb jij vanavond genoten?�
“Natuurlijk. Zeg Liesje, ik vraag mij eigenlijk iets af.�
“Oh, en wat is dat?� Liesje kijkt vragend naar Thomas.
“Wel. Jij wist zoveel over mij zelfs voordat ik jou goed kende. Nu weet ik ook al veel van jou maar ik weet nog altijd niet wat je grootste verlangen is. Dingen die jij nog graag wilt doen.� Begint Thomas een beetje verlegen en krabt achter zijn oor. Iets dat Liesje is opgevallen dat Thomas altijd doet als hij verlegen of nerveus is.
“Ik heb nog zoveel dingen die ik wil doen. Veel te veel om op te noemen.�
“Ok, wel ik zal het je zo zeggen. Je mag één wens doen. Maakt niet uit welke en ik zal hem doen uitkomen.�
“Meen je dat? Eender wat?�
“Jep, maar denk eraan het is slechts één wens.� En Thomas steekt duidelijk zijn wijsvinger omhoog om aan te tonen dat hij het meent van de één wens.
“Wel, ik zou altijd al is graag de skyline van New York willen zien vanaf het empire state building.� Liesje bloost meteen nadat ze dit gezegd heeft.
“Ok, dan neem ik je zeker ooit mee naar New York om je dit te laten zien. Ik beloof het.�
“Echt, meen je het echt?�
“Ik meen het. Ik beloof het je. En ik houdt altijd mijn beloftes.�

Liesje barst in tranen uit, slaat haar armen rond Thomas en geeft hem een innige kus. De kus blijft maar duren en duren. Zachtjes laat Thomas zich achterover vallen op bed. Langzaam draaien ze zich om zodat Thomas van boven komt te liggen. Heel teder streelt hij over de zijkant van Liesje haar borsten. Deze huivert even van verlangen. Thomas denkt echter dat het van de schrik is en deinst dan ook beetje achteruit. Liesje trekt hem echter terug naar haar toe.
“Ben je zeker dat je dit wil?� Vraagt Thomas toch bezorgd. Liesje zegt niks maar kust Thomas vol passie. De kleren zijn al snel een hinderlijke barrière en liggen dan ook snel langs het bed. Als ze beide compleet naakt zijn kijkt Thomas liefdevol naar Liesje. “Zeker dat je het wil?� Vraagt hij toch nog eens. Liesje streelt heel teder over de wang van Thomas.
“Ja, ik wil het. Zolang jij het bent wil ik het.� En ze duwt haar heupen een beetje omhoog. Op het moment dat Thomas haar penetreert moet Liesje toch een kreun van pijn laten ontsnappen. Thomas kijkt bezorgt naar haar. Maar de tedere en liefdevolle blik van Liesje zorgen ervoor dat hij doorgaat. Wat eerst langzaam begon, wordt snel zo hevig als het vuur van de liefde dat in hen harten brand.

Een tijdje later liggen ze beide in elkaars armen uit te hijgen. Liesje nestelt zich tussen de armen van Thomas tegen zijn borstkas. “Dit ligt heerlijk. Ik wou dat ik voor altijd zo kon blijven liggen.� Thomas zegt hier niks op maar neemt Liesje nog iets steviger vast en besluit om haar nooit meer los te laten.

De volgende dag loopt Thomas door het centrum. In zijn linkerhand heeft hij een pakje met daarin een klein zilveren kettinkje met een zilveren hartje. Dit had hij zien liggen in een winkeltje en had het in een impulsief moment gekocht. Snel kijkt hij op zijn horloge.
“Shit, ik ben te laat. Maar ze zal mij wel vergeven als ik ze dit geef.� Zo snel als hij kan boort hij zich door het publiek heen.
“Oh, Thomas!� Klinkt plots een overbekende meisjesstem. Thomas stopt en draait zich om. Daar ziet hij Els staan met een grote tas over haar schouder.
“Hey Els. Alles goed? Ga je op reis of zo?� Thomas kijkt vragend naar de tas.
“Oh nee deze tas? We gaan op weekend met het atletiekteam. Het zijn kampioenschappen.�
“Doe je best en zorg voor een gouden medaille hé.�
“Zeker dat. Waar ga je eigenlijk naar toe dat je zo aan het lopen was?� Door deze laatste vraag van Els realiseert Thomas zich dat hij Liesje nog altijd aan het doen wachten is.
“Ik heb afgesproken met Liesje. Ik ga haar afhalen bij de bushalte en dan gaan we naar de film.�
“Amuseer je en doe ze de groeten van mij hé.�
“Zal ik doen. Zorg jij nu maar dat je wint!� En Thomas zet het terug op een lopen.

Als hij bij de bushalte aankomt, merkt hij dat er een hele hoop volk staat te kijken. Ook ziet hij blauwflikkerende lichten van de politiewagens. Hij kan nog juist zien hoe een ambulance met luide sirene wegrijdt. Zich afvragend wat er zou gebeurd zijn, begint hij naar Liesje te zoeken.
“Liesje!!!� Maar geen reactie. Nergens kan hij haar vinden. Hij roept nog een keer of vier haar naam maar er komt steeds geen reactie. Dan kijkt hij geschokt naar de massavolk voor hem. “Nee, het kan toch niet dat…� Langzaam begint Thomas zich naar voor te wurmen. “Liesje! Liesje!!! Liesje!!!!� Per keer dat hij haar naam roept, des te wanhopiger het wordt. Als hij eenmaal van voor komt, is een heel stuk afgezet met een geel lint van de politie. Met een schok kijkt Thomas naar het scenario voor hem. Het glazen bushokje is compleet kappot gereden. Scherven glas liggen overal. Maar wat het nog erger maakt, zijn de verschillende bloedplassen op de stoep. En dan ziet Thomas het. Een van Liesje’s blauwe strikken ligt in een plas bloed. Thomas zakt door zijn knieën.
“Ik heb zojuist een identiteitskaart in haar rugzak gevonden. De naam van het slachtoffer is Liesje….� De rest hoort Thomas niet meer. Zijn wereld stort ineen. Tranen lopen over zijn wangen als hij zijn hoofd naar achter gooit en haar naam uitschreeuwt.

Een half uur later zit Thomas samen met de ouders van Liesje en het jongere zusje van Liesje in de wachtzaal van het ziekenhuis. De moeder van Liesje en haar zusje liggen in elkaars armen te wenen. De vader staat er gelaten bij. Ook Thomas kan de tranen niet doen stoppen. Niels en Els komen nu ook aangewandeld. Beide hebben ze rode ogen van de tranen. Juist op dat moment komt de dokter naar buiten. Zijn blik staat droevig en hij kan alleen maar zijn hoofd schudden. Een schreeuw en luidt geween zijn nu afkomstig van Liesje’s moeder. Maar Thomas hoort niks meer. Alles lijkt vanonder hem uit te glippen. Hij valt op zijn knieën en begint hevig te wenen. Verschillende keren slaat hij hard op de grond. Zo hard dat heel zijn rechtervuist begint te bloeden. De verplegers moeten hem een kalmeringsmiddel geven om hem te doen bedaren. Die dag, 24 maart 2001 stief Liesje aan haar verwondingen opgelopen aan het ongeluk.

Drie jaar later krijgt Thomas zijn laatste looncheque. Hij bedankt de eigenaar van het restaurant. Buiten op de straat kijkt hij naar de cheque.
“Hiermee heb ik eindelijk genoeg geld.� Hij zucht eens. Langzaam wandelt hij verder tot hij bij een bloemenzaak komt. Hier gaat hij binnen en koopt een witte roos. Als hij buiten komt, loopt hij bijna iemand omver.
“Sorry. Ik keek niet waar ik liep.� Begint Thomas zich te verontschuldigen.
“Thomas ben jij dat?� Een bekende stem die Thomas meer als een jaar niet meer heeft gehoord, klinkt nu plots door de lucht. Thomas kijkt op en ziet dat de persoon die hij juist had aangelopen niemand minder als Els is.
“Els. Dat is lang geleden.�
“Dat is het inderdaad. Hoe gaat het met je?�
“Valt wel mee. Ik ging haar juist bezoeken. Zin om mee te komen?� Zegt Thomas. Els begrijpt onmiddellijk dat Thomas bedoelt dat hij naar het graf van Liesje zou gaan.
“Ja, ik was juist het zelfde van plan. Het is immers al meer als een jaar geleden dat ik nog is aan deze kanten ben geweest.�
“Dat is juist. Hoe gaat het met je studies in Leuven?� Vraagt Thomas terwijl ze rustig richting het kerkhof wandelen.

“Goed, goed. Raar dat ik jou nu tegen moet komen. Zeker nadat ik Niels vorige week ook nog is ben tegengekomen.�
“Oh, hoe gaat het met hem? Dat is ook al lang geleden dat ik hem gezien heb.�
“Naar het schijnt heel goed. Hij heeft toch een hoge baan te pakken gekregen in het Brusselse. Geloof het of niet maar hij draagt nu nette pakken en heeft een baard laten staan.�
“Serieus. Wie had dat ooit gedacht. Niels in een net pak.� Beide moeten is goed lachen hierom.
“En jij Thomas, wat heb jij nog allemaal gedaan?�
“Gewerkt en geld bijeen gespaard.�
“Ah, heb je soms grootste plannen?� Vraagt Els terwijl ze het kerkhof op wandelen.
“Nee, ik ga gewoon een belofte houden.� Is het enige wat Thomas hierover zegt. Hij knielt neer voor het graf van Liesje en legt de witte roos neer. “Het is weer een tijdje geleden dat ik nog hier ben geweest. En het zal ook weer een tijdje duren eer dat ik je kan komen bezoeken. Het spijt mij daarvoor.� Begint Thomas te praten tegen de grafsteen. “Maar weet je, ik ga je wens vervullen en mijn belofte houden. Dus je zal het mij wel vergeven niet?� Een traan loopt over de wang van Thomas.
“Je mist haar echt erg hé?� Els legt zachtjes haar hand op de schouder van Thomas. Deze kijkt met mistige ogen achterom.
“Elke dag vraag ik mij af hoe het zou zijn geweest als ik op tijd was geweest. Dan zou ze nog leven nu. Het is al mijn fout.� Tranen lopen nu vrij over de wangen van Thomas.
“Het is niet jou fout. Het is de fout van de dronken chauffeur. Wie weet was jij dan misschien ook zwaar gewond of dood geweest. Thomas je hebt je leven en probeer er van te genieten. Ik weet dat Liesje dat ook zou willen.� Els streelt zachtjes over de wang van Thomas. “Plus denk eraan je hebt mij nog altijd. Wat je ook gaat doen, zodra je tijd hebt bel mij. Zullen we meer afspreken goed?� Els geeft een warme en tedere glimlach naar Thomas. Deze knikt enkel. Samen verlaten ze het kerkhof.

Een week later staat Thomas boven op het empire state building. Hij reikt met zijn handen naar de achterkant van zijn nek. Hier maakt hij het slotje van een zilverachtig kettinkje los. Aan het kettinkje hangt een zilveren hartje. Dit houdt hij voor zich.
“Kijk Liesje, dit is dus de skyline van New York. We zijn nu hier, net zoals jij wou.� Enkele tranen lopen vrij over de wangen van Thomas. Zachtjes legt hij het kettinkje neer op een van de zijkanten van het dak. “Nu is mijn belofte vervuld en kan ik je laten gaan. Ik houd van je Liesje en zal altijd van jou houden.� Thomas draait zich om en wandelt weg, het kettinkje achter latend. Dit blinkt in de zon. Heel even speelt een windvlaag langs Thomas heen.
“En ik zal altijd van jou houden.� Lijkt de stem van Liesje plots te klinken. Een lichte glimlach verschijnt op het gezicht van Thomas en hij weet dat zij op hem zal wachten op een betere plaats. En daar zullen ze samen nieuwe wensen maken en zal hij nieuwe beloftes maken om


Aantal keer bekeken: 7030
Waardering: 7.87 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 3 bezoekers online