Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Eer en Glorie : 2.

U leest om dit moment het verhaal Eer en Glorie : 2 gepost door Vaal. Dit verhaal is gepost in de categorie sprookjes. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar sprookjes?
Categorie: sprookjes
Gepost door: Vaal
Gepost op: 2009-11-10

Verhaal:

Eer en Glorie : 2
Hoofdstuk 2 : De slag om Ornammas.

Toen Krazel zag hoeveel mensen en elven er stonden schrok hij zich dood, hij had nog nooit zo’n gigantisch leger gezien dat in zo’n korte tijd hier al kon komen.
De muren van Ornammas brokkelden af en stukken muur schoten alle kanten op toen de katapulten grote brandende stenen er op af schoten.

Krazel ging via een geheime tunnel de stad in en pakte zijn leger uitrusting, zijn zwaard nam hij in zijn hand en hij rende naar buiten.
De elven waren inmiddels al binnen gedrongen terwijl de mensen buiten de poorten bleven om de Orc families tegen te houden die probeerden te vluchten, ze slachtten ze af als ze de orc families zagen.
Toen ineens kwamen er Necroten uit de lucht, ze zaten op grote necroot draken die mensen oppakten en door de lucht heen gooiden, maar 1 voor 1 werden ze de lucht uitgeschoten door de elven, en gelijk op de brandende stapels puin gegooid zodat ze niet weer levend konden worden.

Krazel hakte het ene hoofd na het andere hoofd eraf, hij was nog nooit zo woedend geweest, de elven hadden ze verraden, ze waren al meer dan 3 eeuwen lang geallieerd geweest met de elven.
En daar zag Krazel hem, de leider van de elven, een lange en gespierde elf met een boog die een gouden gloed afgaf en een helm met grote horens, Krazel rende er op af en terwijl hij dat deed slachtte hij nog meer elven af, hij hief zijn zwaard maar ineens voelde hij een enorme pijn, de elf leider Valhal had hem met 3 pijlen tegelijk in zijn borst geschoten.
Het werd zwart voor de ogen van de generaal en hij viel op de grond…

Krazel werd wakker aan een paal in een donkere ruimte, hij herkende het niet.
Hij hoorde stemmen en er kwamen Elven de trappen af, ze hadden een fakkel vast en Krazel zag de groezelige langwerpige ruimte die met grote zwartte bakstenen was gemaakt, hij zat in de gevangenis van Ornammas.
Hij begon aan z’n dikke ijzeren kettingen te trekken maar was te zwak op ze kapot te maken, hij keek naar de 3 schotwonden in zn borst en zag dat de pijlen er nog hal inzaten.
De elven maakten de kettingen los en zette hem in de boeien, ze liepen hem naar buiten en toen zag Krazel het ergste, de stad hing vol met de vlaggen van het mensen ras en het elven ras, hij zag honderden dode en gewonden orcs, en orcs in kooien.
Hij zag de Orc heer op het midden van het grote plein hangen aan een bloederige strop, hij hing daar dood en met zijn 3 zonen onthoofd aan zijn voeten.

Ornammas was gevallen en de Orna van Ornammas vlaggen stonden in de brand, net zo als tientallen huizen waren vernietigd door de katapulten en rammers van de mensen en elven, ook zag Krazel nog een paar half weggebrande necroten kronkelen en proberen een paar elven neer te meppen, wat natuurlijk niet lukte en zij gelijk een brandende fakkel in hun rottende hoofden kregen gedouwd.

Valhal Koning der elven kwam aanlopen en keek Krazel aan, en zei “breng hem terug naar de kerkers waar zoveel onschuldige mensen gemarteld zijn” “laat hem ook gemarteld worden, als wraak voor elk ras dat ooit tegen de Orna streden”

Krazel zag een stuk baksteen liggen op de grond en terwijl Valhal zijn grote overwinningspeech gaf, gooide hij de steen op het achterhoofd van Valhal die op dat moment geen helm op had, Valhal viel bewusteloos naar voren en Krazel rende een Taverne in waar hij dwars door een boekenkast heen beukte en de stad verliet op 1 van de vlucht Windrijders, (grote beesten met slagtanden en enorme vleugels die de orcs gebruiken om zichzelf door de lucht te vervoeren).

Krazel vloog door de lucht, zwaar gewond en moe, terwijl hij een brandend en verloren Ornammas achterliet en verder vloog naar Necrotira, de stad van de Necroten en het huis van Sly.

-------------------------------------


Stem en er komt een deel 3 !Aantal keer bekeken: 2335
Waardering: 8.00 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2022 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 10 bezoekers online