Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Fossa.

U leest om dit moment het verhaal Fossa gepost door M P. Dit verhaal is gepost in de categorie kinderverhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar kinderverhalen?
Categorie: kinderverhalen
Gepost door: M P
Gepost op: 2010-10-31

Verhaal:

Fossa
Halsoverkop rende ik het drukke meisjesweeshuis De Korenbloem uit. Ik moest even frisse lucht hebben! Er was weer een lading vondelingen binnen gebracht en de oude meisjes moesten meehelpen met Vrouwe Friburch ze te wassen en verzorgen. Bah, daar had ik geen trek in. Het werd me veel te druk en dan moest ik even de frisse bomenlucht van het woud ruiken, het kwinkeleren van de lijsters horen, de zoete smaak van wilde bosbessen proeven, het heldere water van het beekje over mijn vingers laten glijden en voornamelijk Fossa zien.
Fossa is het vosje dat ik de eerste keer toen ik in het woud dwaalde tijdens een drukke dag hoorde piepen. Ze lag helemaal verlaten tussen de wortels van een oude boom en ik wilde haar helpen. Ik was toen tien jaar en ik dacht dat ze mij in het weeshuis, al vanaf mijn geboorte mijn thuis, wel zouden willen helpen maar Vrouwe Etelgis joeg me weg en zei dat ik niet meer in het bos mocht komen als ik nog één keer zo’n smerig mormel meenam. Huilend van schrik rende ik terug het Pechtelds woud in en dat was de eerste keer dat ik besefte dat de wereld niet altijd het beste met me voorhad. Daar in het woud heb ik toen een knus hol met mos voor haar gemaakt en haar iedere dag komen verzorgen.
Dat was een goede afleiding voor me want het was niet altijd zo fijn om in een weeshuis te wonen, eigenlijk nooit. Altijd moest je klaar staan voor klusjes, schoon zijn voor mensen die een meisje wilden adopteren en je keurig gedragen zoals een net meisje behoort.
Fossa kwam vrolijk keffend op me aflopen en speurde tussen mijn rokken of er misschien iets lekkers tussen zat. Ik lachte. Hier voelde ik me pas echt thuis.

Die avond op de slaapzaal van de oudere meisjes was iedereen benieuwd waar ik was geweest. Niemand wist namelijk dat ik in het bos was op dagen als deze behalve Anna. Zij was mijn beste vriendin en ze probeerde me altijd zo goed en kwaad als het kon te redden als ik weer eens onbeleefd tegen Vrouwe Etelgis was geweest of als de andere meisjes me uithoorden over mijn bosuitstapjes, zoals nu. Ze heeft echt een talent met het ontwijken van vragen en algauw was iedereen mij vergeten en stortte ze zich samen met Anna op het beoordelen van de nieuwste sjaaltjes. Helena had namelijk een geheime aanbidder die voor haar iedere maand iets moois stuurden en deze keer was hij zo ver gegaan om voor ons allemaal een sjaaltje te sturen.
“Welke kleur wil jij Marga?” alle ogen waren opeens weer op mij gericht. “Eeh” Onee, dacht ik bij mezelf, wat moet ik nu in godsnaam zeggen, ik haat kleren. “Doe maar groen” zei ik terwijl ik een mislukte glimlach op mijn gezicht plakte. Anna rolde met haar ogen. En toen ik haar een vernietigende blik wilde toewerpen ging de deur opeens open, het was Vrouwe Friburch en haar gezicht stond niet erg vrolijk.
“Meisjes”begon ze “Ik heb heel erg nieuws” Iedereen keek elkaar in de war aan. Wat zou er zijn? “Bij één van de vondelingen is een zwarte buil in haar lies aan getroffen” Allemaal wisten we wat dat betekende: de zwarte dood oftewel de Pest…
We zouden het weeshuis moeten verlaten of sterven.
Aantal keer bekeken: 2049
Waardering: 3.33 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 3 bezoekers online