Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Griezelfeestje.

U leest om dit moment het verhaal Griezelfeestje gepost door Ikke Ikke. Dit verhaal is gepost in de categorie griezel verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar griezel verhalen?
Categorie: griezel verhalen
Gepost door: Ikke Ikke
Gepost op: 2008-11-16

Verhaal:

Griezelfeestje
Griezelfeestje

Dennis, een jongen van 10, was een echte griezelfreak. Aan studeren hechtte hij geen belang, wel aan het lezen van griezelboeken en het kijken naar griezelfilms. Op 15 november verjaart Dennis, en hij had met zijn vrienden afgesproken om er een echt griezelfeest van te maken. Zijn vrienden (Bert, Thomas, Erik, Max, Sander en Jim) wouden een cadeau voor hem kopen en vroegen hem de volgende dag wat hij graag zou hebben. Erik vroeg het. "Zeg Dennis, wat zou jij eigenlijk voor uw verjaardag willen hebben?" Dennis antwoordde: "Het maakt eigenlijk niet uit. Als het maar met griezelen te maken heeft." Veel werden ze daar niet uit wijzer, maar ze hadden juist genoeg geld om een horrorfilm voor hem te kopen. Scream 3, die had hij nog niet, dachten ze. Op 15 november was het feest. In het huis hingen er overal skeletten, plastic vleermuizen en afgekapte hoofden en armen. Speelgoed natuurlijk. Het was 9 uur 's-avonds. Sander had op het laatste moment afgebeld. Hij was ziek, zei hij. Dennis had er wel even om getreurd, maar hij stond nu al terug op de dansvloer. "Ik ga wat punch halen!!" schreeuwde Dennis boven de muziek en al het andere lawaai uit. mHij liep naar de glazen kom, die vol met dat rode goedje lag. Iets te rood, vond Dennis. Hij pakte een glas en en deed er punch in. Toen hij één slok had genomen, spuwde hij het direct weer uit. Natuurlijk niet ongemerkt. Nog voor iemand iets had kunnen zeggen, zei Dennis: "Jezus, dat smaakt precies naar..." Hij twijfelde. "Bloed." Stilte. Het klonk, en dat besefte Dennis, idioot in de oren. "Je maakt een grapje." zei iemand. Dennis schudde het hoofd. Iemand anders stapte op de kom "punch" af. Hij pakte een glas, vulde het met dat rode goedje en nam een slok. "Ik snap niet waarover je het hebt. Deze punch smaakt goed." zei hij. Iemand anders kwam naar voren en nam ook een slok. "Inderdaad." zei hij. " Voortreffelijk zou ik zelfs zeggen".
Een paar minuten later was het hele voorval vergeten. Dennis had besloten om te denken dat het verbeelding was geweest. Verbeelding die je kon proeven, wel te verstaan. "Dennis, wil je de pakjes openmaken?" vroeg zijn moeder. Ongeveer 15 seconden later was dat klusje ook al geklaard. Op tafel lagen er : 2 griezelboeken, 4 horrorfilms, (waaronder Scream 3) 2 zakjes namaakbloed en namaak botten, en een computerspelletje genaamd: Dracula 2. "Bedankt iedereen." zei Dennis en gaf zijn moeder een zoen. Haar wang voelde heel koud aan. Ijskoud zelfs. Voordat Dennis verder kon denken vroeg zijn moeder : "Wil je dan nu de taart aansnijden?" Dennis knikte. Hij pakte een mes en liep naar de rode, met snoepjes versierde taart. Maar nog voor zijn mes de taart had aangeraakt, zag hij dat er... 2 ogen op de taart lagen. Dennis deinsde achteruit. "Wat is er?" vroeg Max. "Eh, Er liggen 2 ogen op die taart." hakkelde Dennis. Iemand stapte naar de taart, bekeek hen eventjes en knikte toen. "Inderdaad." zei hij.
Hij pakte een van de ogen, bekeek het eventjes nauwkeurig en stopte het toen in zijn mond. "jakkes." zei Dennis. "Lekker." zei de man. Hij draaide zich om en keek Dennis aan. Een dun straaltje... bloed sijpelde over zijn lippen en druppelde op de grond. "Jij hoort hier niet." zei hij. "Luister." zei Dennis. "Als dit een grap is, vind ik hem heel erg goed gelukt en ook erg wansmakelijk. Dus stop er nu maar mee." Stilte. Een stilte die Dennis de rillingen gaf. "Jij hoort hier niet." herhaalde de man. Hij deed zijn mond open en lachte. Dennis zag 2 grote, en spierwitte tanden. Hij draaide zich om en keek zijn moeder aan. Maar voor hij iets had kunnen vragen, gilde hij; De reden was eenvoudig. De ogen van zijn moeder zaten niet in hun kassen. In de plaats hield zijn moeder haar ogen in haar handen, en ze zei, met een hoge, schrille stem: "Hij heeft gelijk. Jij hoort hier niet." Dennis sprong naar achter. Hij kneep in zijn arm om te testen dat hij droomde, maar dat was niet zo. Hij keek rond zich heen. Iedereen in de zaal staarde hem aan. "Nu heb je niets meer te zeggen, he?!" zei iemand. Dennis gilde opnieuw. Dit was een nachtmerrie! "Je wou toch altijd is een vampier of een weerwolf ontmoeten?" zei iemand. "Hier zijn we dan." Een man, helemaal in het zwart gekleed, stapte naar voren en pakte Dennis bij de keel. "Luister, ettertje. Jij hebt altijd met ons gelachen, ons uitgemaakt en er nooit bij stilgestaan dat wij ook eens zouden kunnen bestaan. Wel, wij willen nu wraak! En dat kan alleen als jij één van ons wordt." "Wat dan?" vroeg Dennis.
"Een vampier." antwoordde de man. Hij opende zijn mond en Dennis zag, net zoals bij die andere man, 2 grote, lange spierwitte tanden. Hij keek hulpeloos naar Thomas en Jim, maar staarde hem ook aan. Voor hen was het al te laat. "Wraak." zei de man. Hij smeet Dennis tegen de grond en bukte zich naar Dennis zijn nek.
"Nee!!!" schreeuwde Dennis. De man lachte. Een duivelse lach, die alleen duivels kunnen hebben. Dat was het laatste wat Dennis hoorde en zag. De 5 volgende seconden werd al het bloed uit zijn lichaam weggezogen...

Aantal keer bekeken: 5864
Waardering: 6.25 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 8 bezoekers online