Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Het Magische Harnas Van Merlijn.

U leest om dit moment het verhaal Het Magische Harnas Van Merlijn gepost door Michael Doms. Dit verhaal is gepost in de categorie sprookjes. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar sprookjes?
Categorie: sprookjes
Gepost door: Michael Doms
Gepost op: 2009-1-25

Verhaal:

Het Magische Harnas Van Merlijn
“Ik rende weg ik moest me snel bukken voor zijn gevaarlijke vuurstraal, ik verstopte me snel achter een grote rots.”Met grote trots vertelde ridder Moratan ons zij verhaal over hoe hij de draak van de vuurheks had verslagen. Echt iedereen keek naar hem op. Hij ging verder “toen de draak dicht bij de rots stond sprong ik tevoorschijn en hakte zijn kop er af.”

De vuurheks hoort altijd alles en was niet blij dat ridder Moratan loog en daarom liet ze de draak de prinses meenemen, voor een echte zoals ridder Moratan zou het toch helemaal geen probleem zijn om haar te komen redden, of toch?

Ridder Moratan had spijt van zijn leugen en wist dat hij de prinses niet zou kunnen redder en verliet het land en kwam nooit meer terug. Nu was er niemand meer die de prinses kon redden maar toch kwam een boerenjongen naar voren ik zal het doen. De jongen liep naar een wapenhandelaar en de handelaar toonde een prachtig harnas en zei “dit is Het Magische Harnas Van Merlijn gemaakt door Merlijn zelf. Het kan iedere draak verslaan die er is.” Natuurlijk was de jongen onder de indruk en kocht het.

De vuurheks had het natuurlijk gehoord (ze hoort alles) en terwijl de jongen sliep vernietigde de heks het harnas. Nu had de jongen geen harnas om de draak te verslaan de volgende ochtend kwam de jongen toch. Hij had niets aan het enige wat hij had was een kruisboog hij moest slechts één keer schieten en de draak was al dood.
De jongen ging naar de cel en bevrijde de prinses. De heks was zo boos dat ze ontplofte (letterlijk) . iedereen was zo blij en de koning besloot dat de boeren jongen met de prinses mocht trouwen. En ze leefden nog lang en gelukkig. EINDEAantal keer bekeken: 3580
Waardering: 8.11 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2022 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 9 bezoekers online