Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Het paarse spook.

U leest om dit moment het verhaal Het paarse spook gepost door cba. Dit verhaal is gepost in de categorie griezel verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar griezel verhalen?
Categorie: griezel verhalen
Gepost door: cba
Gepost op: 2009-1-15

Verhaal:

Het paarse spook
In huis was het een gezellige boel, want Els haar broer Piet is jarig. Ze aten poffertjes, en Els haalde haar portie bij mama, en ging toen bij de tv eten. Ze voelde plots een vlaag koude wind in haar nek, en keek om, naar de deur die naar de hal leid. Er zat een raam in de deur, en toen ze zag wat er stond, schrok ze zich een ongeluk: een paarse spook! Ze tikte haar broer aan, die naast haar zat, en die zag het ook. Ze gingen gelijk naar de gang, en zagen het spook door de achterdeur naar buiten gaan, en was toen verdwenen. Piet en Els besloten naar buiten te gaan. Ze deden de deur open, liepen naar buiten, en de deur sloeg achter hen dicht. Ze keken achter zich, en...het hele huis was weg. Toen keken ze weer voor zich, en zagen dat er nu een pad liep, een pad naar ver in de horizon. Verder was er geen leven of huizen meer te zien. Ze liepen en liepen, en kwamen bij een soort draaimolen dat grotendeels door een gebouw heen draait. De man die er stond, hielp hen in een wagentje. De molen draaide, en telkens na een ronde kwamen ze terug bij de man, en gingen weer naar binnen. Na een tijdje hadden ze in de gaten dat ze niet meer buiten kwamen, en na een paar minuten draaien, kwamen ze weer buiten. De man was weg, en er was een nieuw pad. Aan het eind van het pad was een oud vervallen huis. Voor het huis zagen ze het paarse spook weer. Ze sprongen uit het wagentje, en liepen naar het huis. Het spook was inmiddels al weg, en het was stikkedonker buiten en in het huis nog erger. De deur kraakte, en ging langzaam open. Daarachter was het een en al duisternis. Ze gingen het huis dicht, en de deur sloeg achter hen dicht. Plots ging het licht aan, en zagen ze heel veel spoken staan, en in het midden stond het paarse spook. "Gefeliciteerd met je verjaardag!" zei het spook, en gaf Piet een cadeautje, en op dat moment schrok Els wakker. Ze lag op de bank, en haar poffertjes lagen op de grond. Naast haar zat haar broer een cadeautje open te maken...hetzelfde cadeau dat ie van het spook gekregen had.

The end

Aantal keer bekeken: 2344
Waardering: 6.09 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 6 bezoekers online