Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Het verhaal van de wachter.

U leest om dit moment het verhaal Het verhaal van de wachter gepost door Jennifer Harnandan. Dit verhaal is gepost in de categorie griezel verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar griezel verhalen?
Categorie: griezel verhalen
Gepost door: Jennifer Harnandan
Gepost op: 2011-8-18

Verhaal:

Het verhaal van de wachter
Ongeveer twee eeuwen geleden toen de plantages in Suriname nog in volle bloei waren kwam er een Nederlands gezin bestaande uit een vader, een moeder, twee zonen en een dochter. Langs een kreek in Wanica stichtten zij zo een plantage. Maar nog voordat de eerste bouw werkzaamheden konden beginnen werd de hele gezin vermoord na een brute roofoverval. De rovers gingen met de buit vandoor en werden nooit meer gevonden.

Ik zou dit nooit geloven als ik het niet zelf meegemaakt had, maar toen ik zeven was verhuisden we naar die ene plantage die in een nieuwbouw project was veranderd. Er waren toen amper vijftien huizen. In mijn huis gebeurden er hele rare dingen die geen logische verklaring hadden. Ik had de eerste kamer en mijn ouders sliepen helemaal aan het eind, dus de laatste kamer. Middernacht werd ik altijd wakker. Ik kon dan opeens niet meer slapen. Het leek alsof iemand me wakker maakte en dan vanuit een hoek naar me staarde. Maar dan een keer middernacht werd me moeder schreeuwend wakker. Me vader zag drie kleine schaduwen die haar benen helemaal ophoog hielden. En dan de volgende dag hoorden we dat de graafmachines van de houtzagerij in het project in brand waren gevlogen. Daar was er ook geen verklaring voor, maar de wachter vertelde:'het was ongeveer drie uur in de ochtend toen hij een man en vrouw zag. Hij stond op om ze te vragen wie ze waren en dat het terrein verboden was voor onbevoegden, maar de man en de vrouw keken niet naar hem maar liepen gewoon door de slagboom heen. De wachter wist toen dat wat hij gezien had niet pluis was en hij vertrok om de Grote Baas te bellen. En vijf uur in de ochtend vlogen alle graafmachines in brand. De wachter werd na enige tijd ziek en nam ontslag. Maar daarvoor vertelde hij ons over de geschiedenis van onze woonplaats.

Toen ik negen werd was er onrust in me wijk. De mensen zeiden dat er s'avonds mensen in zwarte kleren rondliepen. De mannen besloten toen om gezamelijk te waken, maar een tijdje bleef het rustig. Totdat ik de honden van mijn buren hoorde blaffen en janken. Ik dacht dat het die rovers waren en stond op om te gaan kijken. Het was middernacht en ik moest goed kijken maar ik zag niemand buiten. Toen ik naar me kamer liep bleef ik naar me balkon kijken en opeens zag een schaduw van een kleine jongen!!! Het drong na een tijdje tot me door dat het niet normaal was, die rode ogen en zwarte gedaante. Er gebeurden nog meer dingen voordat ik verhuisd was, maar mijn vriendinnen van daar vertellen me dat het er nog steeds spookt...

Aantal keer bekeken: 4737
Waardering: 6.36 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 11 bezoekers online