Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Hobbydromer.

U leest om dit moment het verhaal Hobbydromer gepost door N.B. Ekkebus. Dit verhaal is gepost in de categorie liefdes verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar liefdes verhalen?
Categorie: liefdes verhalen
Gepost door: N.B. Ekkebus
Gepost op: 2010-11-20

Verhaal:

Hobbydromer
Wanneer ik mijn hoofd neerleg op mijn kussen en mezelf voel wegebben in de ongrenzelijke mogelijkheden van mijn dromenwereld, zou ik haar zien. Ze vervult op dit spaarzame rustmoment de belangrijkste rol van de avond en is op die manier mijn tweede hartslag; de waardevolle omschakeling van routine en planning, in een tamelijk ongeïnspireerd leven.
Wanneer ik mij leeg voel hervult ze me, om het daarna weer terug te nemen. Ik kan het slecht plaatsen; haar aanwezigheid is als een verwarrende maar toch vertrouwd web van krioelende vlekjes in mijn buik;

Ik durf alles zeg ik je, mijn moed brult als een leeuw, alle redelijkheid weggedreven door het moment.
Het concept van realiteit en droom zijn verweven als een tweekleurig bolletje touw die door twee worstelende kittens door elkaar zijn gehaald. Durf ik mezelf over te geven? Heb ik de emotionele vloedgolf onder controle, of zijn de touwtjes in handen van 'iets' wat buiten mijn macht ligt, een collectief gevoel dat ons allemaal bij elkaar houd?

Ik zie haar voor me, en ik besef dat de poging tot het vinden van de juiste woorden als een deken van cliché en woorden de betovering zou verbreken.
De behoefte om deze intense ervaring om te zetten in realiteit is haast ondragelijk, maar ik weet dat als ik duik met de moed van een leeuw, ik des te harder zal neerkomen op reëele ondergrond. Het is nog niet echt. Volledig lucide; maar in een door gevoel aangestuurd droomscenario.

Mijn gevoel is kraakhelder, en de rest vervaagd daarbij. Het maakt niet uit waar ik naar toe ga, als het maar in de buurt van dat gevoel is. Die bron die me zal doen vergeten wat tijd en ruimte is, en kan laten voelen hoe dicht onvoorwaardelijke liefde bij perfectie komt.

Ze vervult de belangrijkste rol van de vanavond. Gevoelsmatig uit ik de reden waarom ze bij mij hoort. Ze zou met mij beleven en rusten, onwetend waar we zouden belanden aan het eind van de dag. Het fluisteren van lieve woordjes, de kracht van een simpele aanraking. Daar zit ze, starend in een wereld die voor haar net zo onwerkelijk lijkt als voor mij. Ik loop naar haar toe en kniel tegenover haar. De reden dat wij hier beiden zijn breekt aan, alsof we in het midden staan van alles en de mogelijkheden hier samenkomen.

Met de hoop dat dromen onsterfelijk zijn streel ik haar gezicht, strijk ik een plukje haar uit haar ogen. Ze ziet wat ik wil, maar is sprakeloos, al zoekt ze naar de juiste woorden. Ze voelt wat ik voel, zonder dat ze het zelf meemaakt. Op dit moment zijn we samen, vol vertrouwen opgesloten in een gigantische bubbel die ons afsluit van al het andere. Het moment dat we zowel koesteren als vrezen. Zo kwetsbaar.

Ik kijk in haar ogen, met een grenzeloos uitzicht dat in mijn beleving gemaakt is voor het ervaren, niet voor de akelige behoefte om iets te bewoorden. Het moet uniek zijn in wezen. Ik pak met mijn andere hand de hare, met mijn duim haar handrug strelend. We staan nu oog in oog met elkaars verlangen, zien elkaars onbedwingbare kolkende massa aan emotie. Ze weet dat ze mag leunen en mag huilen en haar vertrouwen in mij kan plaatsen. Is dit het moment die vooraf al voor ons bepaald is? Wij zijn voor elkaar gemaakt, gemaakt voor dit moment, totdat de eb en vloed weer opspeelt en mijn zeepbel doorprikt. Via onbekende en onbelangrijke wegen spoelt ons gevoel weg, om elkaar opnieuw te vinden wanneer de tijd daar rijp voor is. Maar laat het nog even duren, nu is ons moment, laat het alstublieft nog even duren...

En wanneer de storm op zee gekalmeerd is, vervaagd het scenario, en keer ik terug met het idee dat ik van dromen m'n hobby ga maken.

<3

Aantal keer bekeken: 1730
Waardering: 7.75 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 3 bezoekers online