Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Hoe het wordt...

U leest om dit moment het verhaal Hoe het wordt.. gepost door Yvonne Broeks. Dit verhaal is gepost in de categorie spannende verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar spannende verhalen?
Categorie: spannende verhalen
Gepost door: Yvonne Broeks
Gepost op: 2008-4-19

Verhaal:

Hoe het wordt..
Mia zat alweer gebogen over haar gebruikelijke stapel huiswerk. Ze had er nooit veel problemen mee gehad dat ze zoveel huiswerk had: Het hoort erbij en ze vond het eigenlijk best leuk om steeds meer dingen te leren. Het enige waar ze over inzat was haar moeder. Mia's moeder was 'toen ze nog jong was' een echte partyanimal.. En eigenlijk is ze dat nu nog steeds. Mia daarentegen is heel rustig en houd totaal niet van uitgaan, jongens zijn nog steeds stom, ook al zit ze in de 3e klas. Mia is op zoek naar echte liefde, alleen jammer dat jongens daar vaak niet naar op zoek zijn...

"Miiiiiaaaa!" schreeuwt Mia's moeder.
"Jaaaaa, wat nu weer?!"
"Kom eens beneeeeden! Ik wil iemand aan je voorstellen!"
Ooh nee hè? Toch niet weer 'een leuke buurjongen' of een vriendin van vroeger...
"Ik kom eraan!"
Zuchtend liep Mia de trap af. Haar moeder kwam hysterisch op haar afrennen en zei gehaast: "Ik ben vandaag in de supermarkt iemand tegengekomen die je vast graag wilt zien!"
"Yeah right, ik was net bezig een spannend verhaal te schrijven, had het nou niet even kunnen wachten?!"
"Leuke mensen wachten niet meisje... En nu, vlug!"
Mia trok de deur open en keek naar 'dat leuke mens'. Er stond een vrouw, van rond de 40, overdreven vrolijk naar de deur te staren.
"Oooooh, wat ben jij een grote meid geworden! Ken je me nog?! Ik heb je nog vastgehouden toen je nog maar zooooo klein was!" zei de vrouw, terwijl ze net deed alsof ze een baby in haar armen had.
"Nou, eerlijk gezegd waren mijn hersens nog niet ver genoeg ontwikkeld om gezichten van mensen op te slaan, en anders zal u er nu wel heel wat ouder uitzien als toen."
Het gezicht van de vrouw vertrok even, alsof ze diep beledigd was.
"Zo zo, 14 jaar en nu al zo slim? Haha, nou ja, ik moest er maar weer eens vandoor gaan. Tot ziens, Maaike!"
"Ga je nu al?" zei mijn moeder verontwaardigd.
"Ja, ik bedenk me opeens dat ik nog een heleboel te doen heb.. Je weet wel, huishoudelijk werk enzo.. Dat doen vrouwen die er uitzien als ik."
Mia hield haar lachen in, soms vond ze het niet zo er dat ze zoveel mensen moest ontmoeten van haar moeder..
"Oh, nou, oke dan.. Doei Eline!"
Met grote passen liep Eline de deur uit.
"Zo, die is ook weer weg." zuchtte Mia tevreden. Ze zag dat haar moeder haar verbaasd aankeek, maar zei niets.
"Ik ga weer verder met mijn huiswerk.." en zonder antwoord af te wachten liep Mia weer naar boven.

Om een uur of 6 hoorde Mia beneden gestommel: haar vader was thuis! Enthousiast rende Mia naar beneden en stormde op haar vader af. Ze gaf hem een kus en begon een heel gesprek met hem te voeren. Haar moeder zat zoals gewoonlijk weer op de computer: Chatten met 'de jeugd van tegenwoordig'. Mia kon haar moeder niet uitstaan! Hoe ze zich zo populair mogelijkw wilde gedragen.. Ze kotste haar bijna uit. Haar vader mocht ze daarentegen heel graag. Hij was de slimste man die ze kende en hij was ook nog eens heel grappig. Met haar vader kon ze urenlange gesprekken houden, van politiek tot de natuur en van koetjes en kalfjes tot filosofische onderwerpen. Ze kon zich dan ook moeilijk voorstellen dat haar vader met een vrouw als haar moeder getrouwd was, maar daar maakte ze zich geen zorgen over. Terwijl ze met haar vader de dag aan het bespreken was, hoorde ze ineens een zachte kreun van achter de computer komen. Mia vond dit verdacht, en haar vader ook, al ging hij er niet verder op in.
"Sorry pap, ik moet even naar de wc" loog Mia.
Mia sloop naar de werkkamer, waar haar moeder achter de computer zat. De deur zat dicht, maar niet op slot. Ze trok de klink geluidloos omlaag en duwde de deur zachtjes open, zodat die op een kier stond. Met 1 oog kon ze haar moeder zien. Ze schrok zo erg dat de tranen in haar ogen stonden: Haar moeder zat naakt voor de computer! Dit kon maar 1 ding betekenen! Ze sloeg de deur met een klap dicht en rende haar kamer in. Ze zeilde neer op haar bed en begon te huilen.

Die avond hebben haar ouders wel twintig keer tevergeefs op haar deur geklopt. Mia heeft aan 1 stuk door gehuild. Door haar teleurgestelde tranen heen hoorde ze haar ouders ruzie maken. Toch wist ze niet zeker of haar vader al wist wat Mia gezien had. Ze hadden al eerder ruzie gehad om Mia, om het gedrag van haar moeder, maar dit keer klonk haar vader echt boos. Nog geen minuut later klopte haar vader op haar deur ( de eenentwintigste keer ), Mia deed met rode ogen open. Ze hoorde haar moeder de trap op stormen, maar ze deed de deur achter haar vader snel weer dicht.
"Wat is er aan de hand meisje?!" vroeg haar vader bezorgd.
Mia barstte weer in tranen uit en begon te vertellen wat ze gezien had. Haar vader probeerde haar te troosten, maar Mia zag dat hij zelf ook tranen in zijn ogen had. Een paar minuten later liep hij met een ernstig gezicht haar kamer uit. Mia wist dat haar leven nooit meer zou worden zoals het was...

Aantal keer bekeken: 4116
Waardering: 7.90 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2021 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 8 bezoekers online