Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Ik ben 33 en ik drink niet.

U leest om dit moment het verhaal Ik ben 33 en ik drink niet gepost door AM. Dit verhaal is gepost in de categorie spannende verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar spannende verhalen?
Categorie: spannende verhalen
Gepost door: AM
Gepost op: 2009-7-25

Verhaal:

Ik ben 33 en ik drink niet
Ik drink niet!

Toen

Ik schrik wakker… m’n hart klopt snel....
Geluiden van beneden. Harde muziek, lawaai, gelach, luide stemmen.
Papa en mama hebben visite. Er zal wel weer veel gedronken worden.
Ik probeer maar weer te gaan slapen, maar dat gaat maar moeilijk.
Ik ben nerveus...

Weer schrik ik wakker.
Geluiden van beneden. Geschreeuw. Er worden dingen kapot gegooid.
M’n zusje in de kamer ernaast hoort het ook en begint zachtjes te huilen.
Ze is bang... Ik ben ook bang... Zal ik naar haar toe gaan? Ik ben wel haar grote broer.
Samen met m’n zusje zit ik op haar bed. Een arm om haar heen. Papa en mama schelden.
Mama roept dat papa waardeloos is, en te weinig verdient. Mama is dronken… Papa ook.

Weer valt er iets kapot. Mama gilt en roept “auw!” Ik weet niet wat ik moet doen?
M’n zusje moet onder het bed gaan liggen en zachtjes loop ik de trap af.
Aan de kapstok hangt de zware ijzeren ketting waar we de hond mee uitlaten en die pak ik.
Weer valt er iets kapot en weer roept mama “auw! “ Mijn hart klopt nu heel snel.
Ik doe de deur open en zie Mama op haar rug op de grond liggen. Papa zit boven op mama en slaat mama met zijn vuisten op haar hoofd.
Ik ben bang... maar mama heeft pijn. Ik sta achter papa en sla heel hard met de hondenriem achter op zijn hoofd. Ik huil, en schreeuw dat hij op moet houden, en sla nog eens. Papa valt om. Hij heeft zijn ogen dicht. In zijn haar zit bloed. Ik schrik heel erg en laat de riem vallen. Mama staat op. Mama heeft een bloedlip. Mama zegt dat ik het goed gedaan heb en dat Papa gemeen is.

Maar ik voel me slecht. Papa deed wel gemeen. Papa sloeg Mama en dat mag niet. Maar die zelfde Papa staat ook altijd extra vroeg op om mijn brood klaar te maken. Timmert een mooie boomhut en zelfs een vrachtauto met een stuur dat echt kan draaien. Papa is niet altijd gemeen. En Mama zei toch ook allemaal gemene dingen tegen Papa. Ik snap het niet goed meer...

Mama loopt naar buiten. Buiten staan allemaal mensen. De politie is er ook. Ik hoor een politieagent zeggen: “is het weer zover” Ik loop naar boven. Mijn zusje ligt nog steeds onder het bed.
Ik neem haar mee naar beneden. We mogen bij de buurvrouw slapen. Papa is weer wakker en praat met de politie. Een witte handdoek met rode vlekken houdt hij tegen zijn hoofd. Ik ben misselijk en ik heb buikpijn...

“Slecht geslapen?!” vraagt de meester. Ik schrik op en zeg: “Nee hoor!” De kinderen in de klas lachen hard.

"Vanmiddag bij jou spelen??" vraagt een vriendje. "Neah.. doe maar niet. M'n moeder is ziek." verzin ik snel.

Ik ben 10 jaar…


Later

Ik woon al een tijdje op mezelf in een klein kamertje in het centrum. Een beetje vroeg, maar ik red me prima en het is zo rustig. Mijn telefoon gaat. Ik pak de telefoon en hoor mijn moeder zeggen dat ik moet komen. Ze zegt: “Die ouwe is dood” Ik schrik, maar toch ook niet. Ik spring in de auto en rij naar het huis van mijn vader. Onderweg denk ik aan mijn vader. Mijn vader de alcoholist. Ik wil eigenlijk huilen maar ik kan het niet. Ergens wist ik dat deze dag zou komen. Maar nu al?

Ik sta op de drempel en kijk in zijn slaapkamer. Mijn vader zit rechtop in zijn bed. In zijn verstijfde hand houdt hij een halfvolle fles bier. Zijn huid is geel en zijn ogen staan open en staren leeg en glazig naar de muur. Mijn grote brede vader met zijn zwarte krullen... nu een grijze, magere, ziekelijke man. Een hartstilstand, constateert de dokter. Ik weet wel beter. Mijn vader was pas 42 jaar.

Ik ben 18 jaar…


Nu

De muziek staat hard.
Een vriend stoot me aan en brabbelt wat. Een drankwalm vult mijn neusgaten. Ik kijk naar zijn ogen. Hij is dronken. Hij pakt een meisje dat langsloopt bij haar arm en maakt met zijn lippen kusbewegingen. Het meisje trekt haar arm los en roept boos iets. Ze kijkt ons allemaal boos aan en zegt nog iets en loopt weg. De anderen lachen smakelijk, zij vinden dit erg grappig! Ik voel me nerveus en niet op mijn gemak. Ik vind het niet gezellig meer en eigenlijk wil ik alleen maar naar huis. Waarom ben ik eigenlijk mee gegaan, vraag ik me af.

Een ander roept: “Biertje?!”

Ik houd hem mijn halve glas Spa voor en zeg: “voor mij niet” Hij lacht en zegt: “Mietje!”
Ik glimlach een keer, neem een slok van mijn watertje en denk, ik weet wel beter...

Ik ben 33 jaar… en ik drink niet!!


Aantal keer bekeken: 3066
Waardering: 8.43 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2021 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 10 bezoekers online