Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Jaap de vriendelijke haai.

U leest om dit moment het verhaal Jaap de vriendelijke haai gepost door WGL van andel. Dit verhaal is gepost in de categorie kinderverhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar kinderverhalen?
Categorie: kinderverhalen
Gepost door: WGL van andel
Gepost op: 2011-7-30

Verhaal:

Jaap de vriendelijke haaiJaap de vriendelijke haai
door WILL van Andel


Er was eens een haai die leefde in de grote oceaan, hij was echter niet zoals andere haaien, hij was vriendelijk en altijd in voor een dolletje, dit tot grote ergenis van de andere haaien.
Jaap was zijn naam en hij zwom onbezorgd door het water, maakte een een praatje met andere zee-bewoners en speelde wat met de baby-haaitjes, hij was gelukkig.
Op een kwade dag werd hij gesommeerd zich te melden bij het grote haaien-tribunaal, Jaap slikte, het haaien-tribunaal, dat betekende niet veel goeds, hij poetste zijn tanden en ging zenuwachtig op weg naar het tribunaal.
Eenmaal aangekomen bij het tribunaal keek hij zijn ogen uit, hij had nog nooit zoveel haaien bij elkaar gezien, verlegen melde hij zich bij de receptie.
Een grote dikke haai kwam op hem afgezwommen en bekeek hem afkeurend, " Jaap de haai?" vroeg de dikke haai zuinigjes, Jaap knikte zo hard dat z'n kop er zeer van deed.
"Ik ben Eduardo, uw advocaat" mompelde de dikke haai, Jaap keek hem dom aan " advocaat, heb ik die nodig dan?" vroeg Jaap. "Tja" zuchtte Eduardo, "ik ben ook maar aan u toegewezen..." Jaap vond het echter wel best en schudde de vin van Eduardo, deze wees naar een gesloten deur. "Daar vind het proces plaats" zei Eduardo, " we moeten daar over 5 minuten aanwezig zijn dus..." Eduardo duwde Jaap naar de deur toe en deed deze open.
De zaal zat helemaal vol met alle soorten haaien en keken Jaap allemaal tegelijk aan, Jaap kuchte zenuwachtig en nam plaats achter een tafel, Eduardo kwam naast hem zitten, deze stootte hem aan " ik neem het woord, u houdt zich erbuiten okee?" Jaap knikte.
Een grote mensenhaai liep deftig de zaal binnen, de klerk sommeerde allen te gaan staan voor rechter Devlin, rechter Devlin keek streng de zaal in, de aanwezigen gingen weer zitten.
Jaap bleef echter staan en zwaaide vriendelijk naar de rechter, een por in zijn zij deed hem op zijn stoel terugvallen.
De rechter las de aanklacht voor :" bij deze klagen wij, de haaiengemeenschap, Jaap de haai aan, voluit Jaap GroteTandus Beitus de derde, omdat hij zich niet als een behoorlijke haai gedraagd en zich mengt met andere bewoners van de zee"
De rechter keek Jaap strenger dan streng aan, advocaat Eduardo stond op en zei dat zijn client onschuldig was en ging weer zitten, hij keek Jaap met een triomfantelijke blik aan.
De aanklager stond op en wees dramatisch naar de beklaagde, " onschuldig, ONSCHULDIG?" ratelde de aanklager, " vorige week ben je nog gezien met een zeehond!"" De zaal werd onrustig en de rechter sloeg met zijn hamer op de tafel" orde, orde, ik wil orde in de zaal" de zaal gehoorzaamde en het werd stil in de zaal.

Jaap stond op en schreeuwde" Zack de zeehond is mijn vriend" de rechter gebood Jaap weer te gaan zitten.
"Hmm, ik denk dat het beter is dat jij twee jaar opgesloten wordt en weer leert hoe het is om een haai te zijn" sprak de rechter op ernstige toon.
"Dat is tevens mijn uitspraak, twee jaar opsluiting in de 'Sherpe Tanden ' gevangenis. ingaand vanaf nu!" Jaap keek radeloos om zich heen, hij trilde van kwaadheid, " is het dan zo erg om anders te zijn en een beetje vriendelijk om te gaan met andere bewoners van de zee" Jaap ontvluchtte de zaal en ontweek de bewakers die hem aanvielen om gevangen te nemen.
Hij zwom de eindeloze zee in en bleef doorzwemmen, tranen zwelden aan in zijn haaienogen, wat heb ik misdaan, niks toch, dacht de vriendelijke haai bij zichzelf.
Jaap zwom door en door en door en liet de grote oceaan steeds verder achter zich,
hij keek orienterend om zich heen, hij kon niks zien wat voor hem bekend voorkwam.
Een zeemeermin dook voor hem op en keek Jaap in zijn ogen aan, " ik zie aan je ogen dat je een vriendelijke haai bent, je mag passeren" sprak de zeemeermin op zangerige toon.
Jaap zwom door en werd ontvangen door allemaal andere vrolijke bewoners van de zee, een zeekoe zwom naar voren, "Jaap hier ben je veilig en kan je zijn wie je bent, je bent welkom in ons midden!" sprak de zeekoe op gewichtige toon.
Jaap lachte zijn tanden bloot en keek zijn nieuwe kameraadjes aan, eindelijk kon hij zichzelf zijn!

EINDE
Aantal keer bekeken: 7634
Waardering: 8.34 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2019 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 14 bezoekers online