Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Jopie en de berk.

U leest om dit moment het verhaal Jopie en de berk gepost door Janneke. Dit verhaal is gepost in de categorie kinderverhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar kinderverhalen?
Categorie: kinderverhalen
Gepost door: Janneke
Gepost op: 2009-6-14

Verhaal:

Jopie en de berk
Jopie woont in een boomhut, al 50 jaar lang. Hij red zich prima ook al is hij al 99 jaar oud.
Hij is gefascineerd door de bomen en planten en heeft van zijn passie zijn leven gemaakt.
Elke ochtend wordt hij wakker in zijn boomhut, poetst zijn tanden en klimt langs de touwladder naar beneden. Hij groet de bomen en pakt zijn gieter.
Elke ochtend geeft hij alle bloemen en planten water en danst daarbij de mooiste dansjes.
Want tuinieren is niet zijn enige talent, nee hij kan ook nog is prachtig dansen.
Hij danst tussen de rozen en tulpen, hinkelt tussen de madeliefjes en maakt een pirowet in het zonnebloemenveld. De mensen uit de omgeving zweren ook bij de bloemen van Jopie, ze bloeien langer en verspreiden de mooiste geuren.

Maar niet alles is rozengeur en maneschijn, al zo oud als Jopie is staat er een grote oude berk naast zijn boomhut, eentje waar hij smoorverliefd op is. Eentje die elk jaar weer de verste groene bladeren heeft. Maar vandaag zou daar een eind aankomen, omdat Jopie zoveel om de oude berk heeft gedanst en zoveel met zijn gietertje heeft gesproeid is de berk wel 10 meter hoog geworden en overschaduwt de stad. De berk steelt alle zonnestralen en dat kan zo niet langer vind burgemeester Theo. Daarom heeft Theo een plan gemaakt, een plan om de grote oude berk te kappen, maar Jopie zou dat natuurlijk verschrikkelijk vinden!

Daarom heeft Jopie zelf ook een plannetje gesmeed. De volgende dag was niet zoals de vorige dagen, die Jopie elke keer weer had doorgebracht in zijn fijne boomhut. Nee, deze dag was anders.
Jopie stond op poetste zijn tanden, klom naar beneden langs de touwladder en gaat naast de grote oude berken boom staan.
“Dag lieve berk.” Zegt Jopie zacht. “Je moet je maar geen zorgen maken hoor, alles komt goed. Ik zal je beschermen”.
Dan klimt Jopie met zijn oude lijfje in de grote oude berken boom en gaat op de hoogste tak zitten.

Dan klinkt er een groot gebulder en gekraak, grote machines rijden het bos in, pletten de mooie bloemen onder hun grote wielen.
Maar Jopie blijft stevig zitten, mij krijgen ze hier niet weg, denkt hij.
Dan stapt er een man met een net pak en een grote zilveren ketting de machine uit. Het is burgemeester Theo. Hij kijkt naar boven en begint te roepen: “Meneer Jopie kom onmiddellijk naar beneden!”
“Nooit! Zal ik je zeggen meneer Theo. Ik blijf zitten totdat de herfst alle bladeren heeft weggeblazen. En dat is lang, zal ik u zeggen.”
Burgemeester Theo zucht en kijkt met een moeilijk gezicht naar boven.
“Kunnen we onderhandelen meneer Jopie?” vraagt burgemeester Theo.
Jopie denkt even na en klimt naar beneden.
“Ik heb een voorstel voor u meneer Jopie, als u de boom kunt verplaatsen tot achter de zon en de stad weer van zijn zonnestralen kan genieten, zullen we hem niet omkappen.”
Jopie kijkt peinzend, dat betekent dat hij afscheid moet nemen van zijn geliefde berk.
Maar als dat de enige manier is om zijn berk in leven te houden, zal hij wel moeten.
Jopie zucht eens diep en zegt dan ja.
De volgende dag verplaatst Jopie zijn geliefde oude berk en heeft de stad zijn zon terug.
Maar dit betekent niet dat Jopie helemaal afscheid heeft moeten nemen van de oude grote berk, nee hij bezoekt hem nog elke dag.
Op een plek achter de zon.

Aantal keer bekeken: 2628
Waardering: 7.36 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 5 bezoekers online