Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Lilian en het kerstparadijs.

U leest om dit moment het verhaal Lilian en het kerstparadijs gepost door jurrien grondman. Dit verhaal is gepost in de categorie kinderverhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar kinderverhalen?
Categorie: kinderverhalen
Gepost door: jurrien grondman
Gepost op: 2010-10-21

Verhaal:

Lilian en het kerstparadijs
Lilian tuurt, maar het is er te donker. Een zachte wind draait als cacao om haar lippen en ruikt honing zoet. Op de tast begint zij de omgeving te verkennen. Dan hoort ze gefladder. Lilian is niet bang, maar wel op haar hoede. Als zij een stap wil zetten verschijnt bij het gefladder een aantal heldere blauwe lichtjes. Lichtelfjes. Lilian probeert één van de Lichtelfjes aan te raken, maar bij elke poging vliegen de elfjes verder voor haar uit. Lilian volgt ze tot er plots een grote deur verschijnt. De deur is wit met bruin en lijkt van chocolade. Lilian haalt haar wijsvinger over de deur en brengt de zoetigheid naar haar mond. “Je mag wel proeven hoor!” wordt er plots gepiept. Lilian bedenkt zich geen moment, hapt de deurklink weg en vraagt met volle mond: “ben ik in de hemel, en is dit de hemelpoort?”.
De elfjes beginnen te giechelen. “Dit is het Kerstparadijs gekkie, het geheime walhallalalala van de Kerstman, en jij bent het eerste kleine mensje in dit paradijs”. Intussen heeft Lilian ook het slot opgepeuzeld en de deur opent zich nu vanzelf.
Maar waarom ben ik hier? Ga maar naar binnen, de Kerstman wil het je graag zelf vertellen.
Lilian kijkt nog even boven de deur. Daar hangt een bordje met een opschrift ‘‘Je kan toveren als de bel drie keer klingelt”. Als Lilian dan de kamer betreedt, ziet zij een arrenslee met briesende rendieren. Overal verschillende gekleurde pakjes met strikken. Een kerstboom zo hoog dat je de piek niet kunt zien. Duizenden kaarsjes verlichten de kamer en een aantal Hulpelfjes sleutelen aan de slee.
In het midden zit de Kerstman op een troon. Hij lacht breeduit. Zijn snor krult vriendelijk mee en zijn lange grijze baard glinstert in het kaarslicht.
“Hohoho”, klinkt zijn stem laag maar zoetgevooisd. “Welkom, welkom en nog eens welkom in ons Kerstparadijs”. Maar dan verandert de lach van de Kerstman in een serieuzere grimas, gevolgd door een zucht en een puf. Ik zal eerlijk zijn Lilian, er zijn veel kinderen die niet meer uitkijken naar de kerst, jij bent de enige die hen weer naar het kerstfeest kan leren verlangen, wil je ons helpen? Met een beetje hulp van mij?
Lilian kijkt nog steeds met grote ogen. Sprakeloos van wat zij allemaal ziet en hoort knikt ze meestemmend op wat de kerstman zegt.
“Nog twee minuten!” fluistert een elf tegen de Kerstman, en wijst naar de klok.
De Kerstman borrelt enkele woorden, “Kerstacada, kerstacado en kerstacaelfa”.
Lilians kleine lichaam zweeft nu enkele meters boven de vloer. Zij heeft roze vleugels gekregen, net als de elfjes. Haar wangen vol sproeten en haar neusje spits. In haar linkerhand een toverstaf.
Je hoeft alleen maar te zeggen, kerstacada, kerstacado, kerstacaelfa en te zwaaien met je staf om de kinderen weer te laten verlangen naar het kerstfeest.
Dan pakt de Kerstman zijn bel en klingelt er drie keer mee.
Kling, kling, kling.


Aantal keer bekeken: 2950
Waardering: 8.17 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 7 bezoekers online