Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Lola en Max van de dierenbuurt.

U leest om dit moment het verhaal Lola en Max van de dierenbuurt gepost door Babet. Dit verhaal is gepost in de categorie kinderverhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar kinderverhalen?
Categorie: kinderverhalen
Gepost door: Babet
Gepost op: 2006-9-5

Verhaal:

Lola en Max van de dierenbuurt
Voor de zoveelste keer hebben de twee groepen in de ‘dierenbuurt’ ruzie, alleen Max en Lola doen niet mee. Lola is van de ‘hondengroep’ en Max van de ‘paardengroep’. Lola zucht, ze wordt er zo moe van dat haar zusje en buurmeisjes en jongens ruzie maken met de groep uit de andere straat! Ze zijn niet echt aardig, maar dan hoef je toch geen ruzie te maken! Er is al genoeg ruzie in de wereld!
De reden waarom Max niet meedoet met de ruzie is heel anders, hij wil opvallen voor Lola, en hij hoopt dat ze denkt, als hij niet meedoet aan de ruzie, aardig is, en dat hij ook geen ruzie wilt, net als zij!
“Lola zeg jij er nou is iets van!� roept haar buurjongen Sem “ik wordt gek van jullie geruzie de hele tijd, kunnen we nou nooit is normaal doen met zijn allen?� er komt meteen een luid protest van alle anderen, “ja maar hij zegt dit…� “zij zei dat…�
“nou mij zien jullie niet meer als er ruzie is!� en Lola loopt weg
‘mij zien jullie niet meer’ de woorden van Lola spoken door het hoofd van Max, verder ziet hij haar bijna nooit meer, dus er moet nu iets gebeuren, anders is hij Lola voorgoed kwijt! “het is wel waar, wat ze zegt!� begint hij dan maar, maar meteen wordt ook hij uitgelachen. Max loopt ook maar weg, hij heeft er geen zin meer in, hij vindt die stomme kinderen van de ‘hondengroep’ ook verschrikkelijk, maar voor Lola heeft hij alles over!
Lola is in haar lievelingsboom geklommen, niemand ziet je als je daar zit! Dat is het fijne van die boom, het is soms heerlijk om er gewoon even niet te zijn! Wie komt daar nou? Het is Max! hij is nog de aardigste van het stel, hij doet ook nooit mee aan de ruzies! Max loopt door, en Lola zit nog steeds in haar boom. Dan gaat ze maar naar huis, ze vindt het heerlijk om buiten te zijn, maar niet als iedereen alleen maar loopt te ruziën! Als haar zusje Jamie ook thuis is begint ze meteen over de ‘paarden.’ En dat ze het zo stom vindt dat Lola is weggelopen, “je vindt iedereen gewoon te aardig, terwijl ze dat niet zijn!� valt Jamie boos uit tegen Lola. “ik vindt ze echt niet geweldig hoor, ik heb gewoon geen zin in die ruzies de hele tijd, dat jullie daar niet moe van worden! Ik heb gewoon zin om verstoppertje te doen, of voetballen, handballen, hockeyen, weet ik veel! Maar ik heb absoluut geen zin in ruzie!� Lola staat op en loopt boos naar haar kamer. Soms wordt je gewoon echt gek van iedereen!
De volgende dag zijn alle ‘honden’ weer buiten. Ze voetballen op het grasveldje. In de verte zien ze de ‘paardengroep’ aankomen. Zodra ze dicht bij elkaar zijn beginnen ze allemaal weer te schreeuwen! Lola gaat tegen een boom zitten en luistert, misschien kan ze er wat aan veranderen als ze hoort waar het om gaat!
“jullie ‘honden’ zijn al net zo erg als die nieuwe ‘poezengroep’!� zegt een van de meisjes. “daar komen ze, misschien kunnen jullie even kennis met elkaar maken!� en het meisje spuugt in het gezicht van Sem.
“stelletje lozers!� roepen de ‘poezen’ naar de ‘paardengroep’ en de ‘hondengroep’. Meteen komt er weer een ruzie, maar opeens staan de ‘honden’ en de ‘paarden’ aan een kant! Samen staan ze sterk, en samen zorgen ze ervoor dat de ‘poezen’ voortaan niet meer zo brutaal doen! Normaal hadden ze nooit last van de ‘poezen’ die deden altijd waar ze zelf zin in hadden, maar om de een of andere reden was het vandaag raak! “eigenlijk zijn jullie best aardig!� zegt Sem tegen de anderen. “ja jullie bedankt, en misschien kunnen we na deze overwinning ophouden met ruzie maken?� vraagt Milou van de ‘paarden.’ En Milou krijgt gelijk, ze pakken de bal en maken teams. Lola is er helemaal blij van, hoe kan een ruzie zo snel opgelost worden? Eerst gelooft ze er nog niet in, maar iedereen gaat zo vriendschappelijk met elkaar om, het moet wel echt zijn! Lola is niet de enige die blij is, ook Max is opgelucht. Hij had niet gedacht dat hij ooit zonder smoezen met Lola naar buiten kon! Nu zijn ze toch elkaars vrienden, dus kan hij een keer aan haar vragen of ze mee naar buiten gaat! Daar is niks geks aan! Wat een wonder is er gebeurt!
Zo gaat het leven buiten door, ze zijn allemaal vrienden van elkaar geworden. Milou en Lola worden beste vriendinnen, en gaan samen op hockey! Ook Sem en Max worden goede vrienden, ze wisten het niet van elkaar, maar ze zaten op dezelfde voetbalclub! Elk uur van hun vrije tijd zijn zij buiten te vinden op het voetbalveldje, om hun nieuwe trucjes te oefenen! Zo gaat er een jaar voorbij, en Max probeert Lola te vergeten, want als zij hem ook leuk vindt had ze dat allang laten blijken! Maar het lukt hem niet om Lola te vergeten. Hij is wel minder verliefd dan in het begin, maar hij weet nog steeds dat Lola het meisje is van wie hij altijd zal houden!
Donderdag komt Lola altijd laat terug van school, het was zo’n lange dag, ze zat tot 4 uur op school, terwijl de meeste anderen al om half 3 uit waren! Sem en Max zijn dan ook aan het voetballen, Lola komt langsgefietst, want het voetbalveldje is vlak achter haar huis. Ze kijkt naar Max en opeens is ze door een bliksem getroffen! Ze had nog nooit gezien dat Max eigenlijk best knap is! Opeens is ze smoorverliefd op Max! Verliefd op een jongen met wie ze een jaar geleden nog vaak ruzie hadden, Max deed gelukkig nooit mee, maar wie had dat gedacht? Als Lola haar fiets in de schuur zet, ziet ze nog steeds het hoofd van Max voor zich. Zo verliefd is ze nog nooit geweest! Maar helaas is Max niet op haar! Anders had hij dat wel laten merken! Hij heeft nog nooit aandacht aan haar gevraagd, en doet nooit extra stoer of aardig tegen haar! Dat is balen! Op school vragen al haar vriendinnen of ze nou al is verliefd is! Maar het was altijd nee! Er zijn wel een heleboel jongens op haar verliefd, maar die moet ze niet hebben! De enige die zij wil dat op haar verliefd is, is Max! “zet Max nou maar uit je hoofd!� zegt ze tegen zichzelf, “het wordt toch nooit iets!� en met die woorden gaat ze naar binnen.

“vindt je Lola nog steeds leuk?� vraagt Sem aan Max als Lola uit het zicht is.
“ja, ik kan haar maar niet vergeten! Ik heb het wel geprobeerd, maar ik kan het echt niet! Telkens als een meisje naar me toe komt, denk ik: ze is niet zo knap als Lola, ze is niet zo lief als Lola… en nog veel meer!�
“we moeten er wat op verzinnen om jou en Lola bij elkaar te krijgen!�
“Lola wil toch niet! Als ze mij leuk vond had ze dat al lang moeten laten merken!�
“ja, maar jij moet het ook laten zien! Je moet haar laten zien hoeveel zij voor jou betekend! Maar hoe?� dan gaan ze maar door met voetballen.

Lola is er niet bij met haar gedachte. Haar vriendin Vera is bij haar, maar Lola is niet de Lola die ze normaal is. Vera vraagt maar niks. Lola moet het haar zelf vertellen, en anders bemoeit ze zich er niet mee. Dat vindt ze zelf ook altijd zo vervelend, als iedereen zich met jou probleem bemoeit! Dan gaan ze maar huiswerk maken, want het is nog zoveel voor morgen! Ondertussen kletsen de meiden over van alles en nog wat. Vera zegt dat ze iemand weet die Lola leuk vindt. Lola is er niet met haar hoofd bij. Wat boeit het haar nou of iemand haar leuk vindt! Ze wilt maar een iemand, dat is Max!
Vera gaat naar huis en Lola staart uit het raam. Vanuit haar raam kan ze precies het voetbalveldje zien, dat had ze nog nooit opgemerkt! Max en Sem zijn nog met een paar andere jongens aan het voetballen, geen een is er zo knap als Max! Ze kijkt wat de jongens verder doen. Opeens kijkt Max haar richting op, en kijkt naar raam. Als hij Lola ziet kijken wordt hij rood, maar zwaait toch even. Lola is ondertussen ook rood geworden en zwaait terug, dan doet ze snel haar gordijnen dicht en zet de muziek aan. Ze danst met Max op haar lievelingslied… helaas is het maar een dagdroom. Zo zal het nooit echt gaan!

Max is nog nooit zo goed geweest in voetbal als nu! Hij scoort 5x en hij verdedigt iedereen zo goed, dat niemand er door kan! Als ze even later naar huis lopen vraagt Sem hoe het kan dat hij opeens zo goed was. Max denkt na of hij zal vertellen van Lola, maar doet het dan toch. “Lola zwaaide naar me!�
“alleen daarom!� Sem begint te lachen “voortaan vraag ik wel even aan Lola of ze naar je wil zwaaien voor een belangrijke wedstrijd! Dan winnen we vast en zeker!� ook Max moet lachen. Het is eigenlijk een hele domme reden om zo goed te zijn! Dat is hij met Sem eens. Maar toch… Lola werd ook rood! Misschien was het wel omdat ze naar een andere jongen keek en dat ze zich betrapt voelde dat hij, Max, naar haar keek! Daarom deed ze natuurlijk ook snel de gordijnen dicht! “nu niet zo twijfelen aan jezelf!� zegt hij tegen zichzelf “misschien vindt Lola je wel hartstikke leuk en knap!� maar Max betwijfelt het.

De volgende dagen zijn Max en Lola er niet met hun hoofd bij! Ze denken alleen maar aan elkaar en toen ze zo naar elkaar zwaaiden! Ze proberen allebei wat afleiding te vinden. Max gaat skaten en Lola gaat folders lopen. Ze hopen dat als ze daarmee een beetje goed bezig zijn dat ze dan wat minder aan elkaar gaan denken! Maar het werkt niet. Telkens als Lola folders loopt neemt ze haar mp3 speler mee. En bij elk lied moet ze alsnog aan Max denken. Als Max skate droomt hij ervan dat hij samen met Lola aan het skaten is.

Zo verstrijken er nog meer weken, en ondertussen zijn ze er alle twee al aan gewend om folders te lopen en te skaten. Op maandag doet Lola de folders. En Max skate wanneer hij daar zin in heeft. Net als deze maandag. Lola is bezig met haar folders, met haar mp3 speler en is er totaal niet met haar gedachte bij. Ze weet de route uit haar hoofd, dus ze let niet op de weg. Ook Max skate al zo vaak in deze buurt en met Lola in zijn hoofd let ook hij niet op de weg. Opeens… boem! Lola en Max botsen tegen elkaar op omdat ze allebei de hoek om gingen en niet op de weg letten! Als ze dat wel hadden gedaan, of als Lola niet haar muziek keihard had aanstaan hadden ze elkaar vast wel gezien! Daar liggen ze nu, boven op elkaar! Ze moeten allebei lachen. Wat ben je opeens dichtbij! Denken ze alle twee. Max kijkt in de mooie bruine ogen van Lola… dan zoenen ze! Ik heb met Lola gezoend! Dat is het enige wat door Max’ zijn hoofd spookt. Van schrik is de zoen maar heel eventjes. Dan staan ze allebei op en duurt hun kus veel langer! “ik had nooit gedacht dat jij mij leuk zou vinden!� fluistert Max tegen Lola. “wat dacht je van mij! Jij liet nooit iets merken!�
“dat is waar!� en Max kust Lola weer. Sem komt aanlopen, “gefeliciteerd!� en lachend geeft hij hun alle twee een hand.


Aantal keer bekeken: 4402
Waardering: 6.09 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 3 bezoekers online