Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Mijn eerste saunabezoek.

U leest om dit moment het verhaal Mijn eerste saunabezoek gepost door Kees Koosma. Dit verhaal is gepost in de categorie spannende verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar spannende verhalen?
Categorie: spannende verhalen
Gepost door: Kees Koosma
Gepost op: 2007-10-11

Verhaal:

Mijn eerste saunabezoek
"Spannend, eigenlijk!" zei de man toen hij zijn wedervader in de sauna vertelde. Jarenlang hij getwijfeld om de stap eens te wagen, maar de twijfels waren groter geweest dan zijn verlangen. Deze keer had hij het toch maar overwonnen.

Om eerlijk te zijn, ik dacht er het hetzelfde over. Mijn lieve dame, een fervente Flair-liefhebster, laat wel eens haar lijfblad slingeren op de salontafel, en een man wil ook eens wat opsteken over vrouwenlogica. Ik las nog eens een artikel over het saunagebeuren. Ooit moesten we dit toch eens uitproberen!

Vraag aan tien mensen waarom ze nog nooit een sauna bezochten, en negen zullen u antwoorden: "Omwille van het naaktzijn." Tja, naaktheid is nog steeds een taboe in onze samenleving, hoe dan ook. We zijn opgegroeid in een maatschappij waar we worden geboren met de broek aan. Zelden zullen we ons bloot vertonen aan een derde, tenzij noodgedwongen bij de dokter om een verveld onderzoek te moeten ondergaan. Anderzijds bult het op het Internet van porno en dergelijke.

Zo ook als je wenst informatie op te zoeken over het saunagebeuren. Als je durft googlen en de zoekterm 'verhaal sauna' ingeeft, kom je steevast bij seksverhalen terecht die je geen streep verder helpen om de angst te overwinnen ooit zo'n instelling te gaan bezoeken.

Wat stelt een mens zich dan ook voor? Een orgiegebeuren, waar mensen in opgewonden toestand tussen elkaar lopen, kwijlend naar de zin in seks. Misschien ook allemaal mooie atletische lichamen, strak in de spieren en speciaal getraind om goed voor de dag te komen.

Die middag hebben wij ons verstand op nul gezet, en toch eens een Sunparks opgezocht. "Je moet alles eens hebben uitgeprobeerd in het leven, Kees!" zei mijn grootje altijd en ze liet een scheet in een melkfles.

Het was even bibberen toen we de ticketjes bestelden aan de kassa. "Twee sauna..." fluisterden we stilletjes, hopend dat niemand ons zou horen om deze onkuise handeling die we zouden verrichten. "De kleedkamer is deze richting uit, u hebt één euro nodig voor het kastje'" zei de lieve dame aan de receptie.

Er was geen kleedruimte met onderscheid tussen dames en heren. Toen we binnenkwamen stonden enkele mensen te converseren. Spiernaakt. We wisten niet welke richting te kijken, en zochten ons een plaatsje in een donkere hoek van de kleedkamer. Het duurde eeuwen voordat we onze kleren uit hadden, en vlug sloegen we een grote handdoek om ons heen.

Eigenlijk hadden we zin terug te keren, maar de 34 euro die we hadden betaald zou toch weggesmeten zijn. En hoe zouden we dan ooit te weten komen hoe alles er aan toegaat?

We moesten aanbellen aan de deur die toegang zou verlenen naar het saunagedeelte. Een jong meisje in witte t-shirt en short deed open. "Hallo!" zei ze, en weg was ze, richting bar. Ze keek om, en zag ons twijfelen. "O," vroeg ze, "is het de eerste keer dat jullie komen?"

We kregen een rondleiding. "Hierachter kun je douchen. Het is gebruikelijk dat jullie eerst douchen voordat je begint aan de saunagang!" We kregen alles te zien. Het binnenzwembad, de verschillende sauna's, het dompelbad, de stoomcabine, het buitenzwembad. We keken met één oog, want overal zag je naakte mensen om je heen. Wie rustte op een zetel was netjes met een handdoek bedekt, maar in de cabines en in het zwembad niks dan naakt.

We werden even onderbroken door een koppel dat binnenkwam in badpak. "Sorry, mensen, maar het is wel de bedoeling dat het badpak hier 'uit' gaat!" De mensen maakten rechtsomkeer, en kregen een ticketje in ruil voor het tropisch paradijs. Je kunt iemand immers niet dwingen om naakt rond te lopen.

Het was zover. We moesten douchen. Mijn dame had er geen probleem bij haar handdoek netjes aan de kapstok te hangen, en ging poedelnaakt onder de douche staan. Twee vrouwen naast haar aan de linkerzijde, één man rechts. Het zicht van mijn schat onder de douche was voldoende om iets bij mij tot leven te laten komen. Ik trok me even terug in de rustruimte tot mijn schat terug was, en ging ook douchen. Een normale fysische reactie zeker?

De eerste saunagang ging ook vreemd. We hielden de handdoek preuts rond ons, maar toen we zagen dat we een uitzondering waren in de cabine, werd die handdoek na vijf minuutjes losgeknoopt en zaten we er op.

Nu pas zagen we de mensen rondom ons pas echt in hun ware gedaante. Niet dat we gluurden naar de andere lichamen, maar het viel op dat niet iedereen even perfect was. Er waren mensen van alle slag. Van jong naar oud, van dik naar dun, van mooi naar lelijk. Niks van wat we lazen op het internet rond seksverhalen in de sauna kwam hier tot uiting. Hier was geen plaats voor opgewonden toestanden. Eén keer zagen we een man met stijve piemel naar het zwembad hollen, om zich te verstoppen voor de vervelende toestand die plaatsgreep. Het zal je maar overkomen, maar niks is minder normaal.

Het was heerlijk zweten in de sauna, en nadien naakt in de tuin rondlopen om af te koelen. Want zo liepen we uiteindelijk, onze schaamte was compleet verdwenen. Het was heerlijk stomen in het Turks stoombad. Heerlijk ook te kunnen rusten naast de open haard, een koffietje bij de hand.

"Spannend, eigenlijk!" vertelden we nadien een kennis die we probeerden te overtuigen van het zalige gevoel van een sauna.

"Kan best zijn," zei de vrouw, "maar het is zo eng om naakt te moeten vertoeven tussen wildvreemde mensen!"

"Echt eens proberen!" zei mijn schat, "desnoods ga ik de eerste keer met je mee!" Twee nieuwe ambassadeurs waren geboren...

Aantal keer bekeken: 4558
Waardering: 7.64 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 6 bezoekers online