Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Mijn verlore zus.

U leest om dit moment het verhaal Mijn verlore zus gepost door Alyssia Huizinga. Dit verhaal is gepost in de categorie liefdes verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar liefdes verhalen?
Categorie: liefdes verhalen
Gepost door: Alyssia Huizinga
Gepost op: 2008-12-3

Verhaal:

Mijn verlore zus
Ik en Deidre mijn drie jaar oudere zus zijn al ons hele leven erg close. Deidre is mijn beste vriendin. Samen doen we alles. We vertellen elkaar grootste geheimen en gaan minstens één keer per week winkelen. Deidre heeft ook nog een grote liefde. Zij en Moshe kregen op dertienjarige leeftijd samen een relatie. Nu vier jaar later zijn ze nog even verliefd. Voor mij is het erg fijn die relatie. Het voelt goed Deidre zo gelukkig te zien. Als ze bij Moshe in de buurt is straald ze gewoon. Ons leven was perfect, tot die verschrikkelijke dag 25 mei 2006.


25 mei 2006
Op die dag was ik rustig in mijn kamer een boek aan het lezen. Ik was even helemaal weg in mijn eigen wereldje, totdat m'n moeder aan de deur klopten. Ik zei, dat ze weg gaan moest. Ik wou alleen zijn. ,,Laat me alsjeblieft binnen, Evelien. Het is belangrijk. Het gaat over Deidre.'' Meteen schoten de ergste dingen me te binnen. Deidre overreden. Deidre dood. Deidre van top tot teen in het gips. Ik huilde en zei, dat mama meteen binnen moest komen. ,,Meisje toch.'' het is niet zo erg als het lijkt. Voordat mama vertelden over Deidre kalmeerde ze me. Beneden gaf ze me Camille thee. Toen ik rustig was vertelden ze over Deidre. ,,Deidre en Moshe hebben een auto ongeluk gehad. Ze liggen in het ziekenhuis. Met Deidre is er niks aan de hand. Toch moet ze paar dagen in het ziekenhuis blijven voor testjes.'' Dat luchtte al weer wat op. Deidre leefde nog. Opeens schoot me iets te binnen. ,,En Moshe dan?'' , vroeg ik. ,,Met Moshe is het iets erger, maar verder weet ik van niks.'' We moesten het afwachten. Ik wou meteen naar Deidre. Samen met m'n moeder reden we naar het ziekenhuis waar Deidre lag. Ik moest opnieuw huilen, toen ik mijn grote lieve zus daar zag liggen. Ze troosten me en fluisterde lieve woordjes in mijn oor: ,,Och Eef, lieverd toch. Alles komt goed. Over een paar dagen lopen wij weer gezellig in de stad.'' Dat luchtte op. Ik wist nog niet dat, dat er niet van zou komen. Ik gaf Deidre een knuffel en zo zaten we minuten lang, totdat de ouders van Moshe kwamen. Ze riepen papa en mama bij zich en lieten mij en Deidre achter. In de gang schudde Moshes vader zijn hoofd. Het was mis. Moshe had het ongeluk niet overleefd. Mama vertelden het nieuws zo snel mogelijk aan ons tweetjes. Deidre en ik waren ontroostbaar. Deidre, omdat ze haar liefde van haar leven verloren was. Ik, omdat ik met mijn zus meeleefdde. Twee dagen later werd Deidre uit het ziekenhuis ontslagen. Lichamelijk was alles goed. Van binnen was ze kapot.
Vandaag 27 mei 2006
,,Oh, die dag herinner ik me nog goed.'' Deidre en ik zitten aan tafel. We zijn bezig met een grote foto collage van haar en Moshe. Er verschijnt een grote glimlach op het gezicht van mijn zus, terwijl ze naar al die leuke herinneringen kijkt. ,,Och, Deidre je lievelingsfoto!'' Tussen de foto's pak ik een foto waarop zij en Moshe staan. Moshe in de bikini van Deidre en Deidre in de zwembroek van Moshe. Met haar handen bedekt over der borsten. Deidre nam de foto aan en kreeg tranen in der ogen. ,,Prachtig.'', zei ze half onverstaanbaar. We gingen verder aan de grote collage. Zometeen zou die mee met Moshe de grond in gaan.

Later die middag 14.34 De Begravenis
,,Op zeven juni 2003 kreeg ik een relatie met..met..'' Daar stond Deidre, haar brief voor te lezen aan al deze familie leden. Het lukt haar niet. Het lukt haar niet 'zijn' naam uit te spreken. Ik loop naar Deidre toe en druk haar tegen me aan. ,,Kom maar liever.'' , verluister ik haar toe. ,,Ga maar rustig zitten. Ik zal het wel voorlezen.'' Deidre knikte dankbaar en gaat terug naar haar plaats. Ik pak de brief voor en lees het aan de mensen voor.

Beste mensen,
Op zeven juni 2003 kreeg ik een relatie met de dappere en knappe jongen Moshe. Het was een prachtige dag voor ons samen en ook de gelukkigste dag met hem samen. Samen deden we de gekste en leukste dingen. Lieve Moshe, weet je nog? In Frankrijk op de camping? We verveelde ons en jij deed mijn bikini aan. Ik moest toen ontzettend lachen, je keek ze verleidelijk met je handen voor je píemel, omdat het broekje te klein was. Ik trok je zwembroek aan en bedekte met m'n handen mijn borsten. Hier heb ik nog een mooie foto van, die jij zometeen ook mee krijg - samen met honderden andere foto's - in je graf. Beste mensen, zoals jullie weten was Moshe gestorven door een naar ongeluk die ik overleefd had. Maar dat voelt niet zo. Ik voel me eenzaam, eenzaam en dood. Ik zal toch moeten doorgaan met leven. Zonder Moshe. Lieve Moshe, ook al ben je niet meer in levende lijve, voor mij besta je nog altijd. Voor altijd in mijn hart.
Liefs, Deidre

Het was een prachtige begravenis. De kist van Moshe was bedekt vol bloemen. Samen met het collage en een brief van Deidre ging het de grond in. Ik heb niet aan Deidre gevraagd of ik het lezen mocht. Deze brief was voor Moshe. Haar laastte woorden aan hem.


Na de begravenis gingen we naar huis. Deidre sloot zich meteen op in haar kamer. Zo ging het dagen lang. Ze kwam haar kamer alleen uit om te eten. Op een dag ging ik naar der toe en vroeg hoe het ging. Ze zei, dat ze zich zo beroerd voelden. ,,Het liefst wil ik dood, Eef.'' Ik kreeg tranen in mijn ogen, door wat ze zei. Hoe kon ze dat ooit denken! Logisch ze was haar liefde kwijt, maar ze moest verder gaan met leven. Dit vertelde ik vrijwel meteen aan mama. Die schrok er ook van, maar zei: Eef, het komt wel goed. Deidre heeft verdriet.


Na een tijdje toen ik dacht dat het beter ging met Deidre ging ik samen met een vriendin de stad in. Ik wist niet dat in tussentijd Deidre een paar keer gebeld had. Ik had tenslotte mijn mobiel uit. Ik deed hem pas aan, toen ik samen met die vriendin ergens wat ging drinken. Ik deed mijn mobiel aan en zag dat Deidre 3 keer gebeld had. Ze had wat in de voicemail ingesproken: ,,Eef..Het ligt niet aan jou, maar ik kan het niet meer..Ik..houd van je.'' Ze klonk dronken. Mijn zus klonk dronken. Meteen wilde ik naar huis. ,,Het komt wel goed.'' , zei mijn vriendin, maar ik vertrouwde het niet. Ik dacht aan haar blik van laatst. Meteen rendde ik naar huis en stormden Deidres kamer binnen. Ze lag op haar buik op bed. Met een fles sterke drank naast zich omringt door allerlij pillen. Ik begon Deidre te slaan en begon te schreeuwen dat ze bij me moest blijven. Ik belde me moeder, die zei dat ik de Ambulance moest bellen. De ambulance kwam eraan, maar konden haar niet meer redden. Deidre was gestorven.

Vandaag 14 Juni 2006 De begravenis
Op de begravenis van mijn zus, stond mijn vader het meeste aan het woord. Van die stoere vent was niets meer te zien. Hij bleef maar huilen. Hij was zijn meisje verloren. Ook ik heb ontzettend gehuild, nog meer dan ik alles bij elkaar gedaan heb in mijn hele leven. Mijn zus was weg.


Het is nu twee maanden geleden dat mijn zus zich van haar leven beroofd heeft. Nog steeds mis ik haar enorm. Elke dag zit ik nog in aan kamer. Vorige week, had ik een brief in haar laatje gevonden. EVELIEN stond er met koeien letters op. Het was een enorme brief. Het is een brief waarbij ik kan lachen en huilen, samen met een foto van Deidre ligt het onder mijn kussen. Die brief is het mooiste wat ik overgehouden heb aan mijn lieve, mooie en dappere zus.


Aantal keer bekeken: 3547
Waardering: 7.80 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 9 bezoekers online