Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Ode aan mijn huiskamer Tijger .

U leest om dit moment het verhaal Ode aan mijn huiskamer Tijger gepost door Mirthe. Dit verhaal is gepost in de categorie dieren verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar dieren verhalen?
Categorie: dieren verhalen
Gepost door: Mirthe
Gepost op: 2007-4-16

Verhaal:

Ode aan mijn huiskamer Tijger
Zwarte strepen vullen zijn bruin/witte vacht. Het bekende "emmetje" is te zijn op zijn voorhoofd, het merkteken van een echte Cyperse kater.
5 maanden was hij toen we Tijger in huis kregen. 5 maanden en een dag later was het al duidelijk. Tijger is mijn maatje. Een jaar later kon ik alles met hem doen, al deed ik dat niet, maar alles was wel goed. Tijger werd de baas van de hele wijk. Geen kat kwam op het terratorium van onze gestreepte held. Held? Niet echt. Die ene keer, dat een veldmuisje het dan toch in dat heilige gebied heeft gewaagd, durfde Tijger niet eens in de air van mighty mouse te komen. Tik tik, met het pootje. Even aanraken en hij sprong met 4 poten synchroon op de eettafel. Een racebaan van m'n broer was zijn favoriete vermaak en heeft eeuwig You-tube materiaal opgeleverd, opgeslagen ondertussen op DVD. Houd YouTube dus zeker in de gaten.

Een schitterende auto, zo'n Alfa Romeo 164. Bouwjaar ergens tussen het jaar nul en 1999 en vast wel ergens een roestplekje. Beige leren stoelen. Alle opties electrisch en kofferbak waar alle mafiabazen hun voorkeur hebben uitgesproken voor deze auto.

Er was een match, 8 jaar later, 1998. Voor een moment waren de Alfa en Tijger met elkaar in contact gekomen. Wat kan je daarvan zeggen ? Ongelukje zit in een kleine hoek? Of had onze kater ook nog eens een passie voor Italiaanse auto's. Veel beter in iedergeval dan dat Tijgertje een aanvaring had gekregen met een Opel Corsa, of een Golfje.
Een Alfa, ja Tijger had een echte auto uitgezocht. Tuurlijk, een Ferrari was nog mooier geweest, maar dan was ons lieve beest misschien wel afgeschoten geweest, met een effect-shot op de taartvormige motorkap zo 10 meter de lucht in.. Nee. Tijgertje kon het aan. Ruim 2 weken hebben we heel rustig met hem gedaan. De mand, ruim zat voor een Golden Retriever, die altijd al pontificaal in de huiskamer lag naast de bank, was verhuisd naar de badkamer. De deur dicht en dus geen mogelijkheid om het eigenwijze karakter van Tijger de verleiding te geven om weer op pad te gaan.

De ontmoeting van Tijgertje en Alf-alfa was exact gezien een contact tussen rechterzijde grill plus koplamp en de heup rechts van Tijgertje. De confrontatie heeft de Alfa uit eindelijk ook een nieuwe rechterkoplamp opgeleverd. Helaas was Tijger minder bestand tegen die ene klap en kreeg een verlammingsverschijnsel, dat langzaam vanaf zijn staart naar voren zou kruipen en verstikking zou een pijnlijke dood veroorzaken. Een dure en riskante operatie zou nog voor wat uitstel kunnen zorgen, maar hoe zielig en zuur ook, we vonden het niet waard.
Het gevreesde spuitje, de prik, het inslapen en het wegbrengen van Tijger was emotioneel to much voor mij.

Tijgertje had al pijn en ik geloof er al heel lang in: Reincarnatie. Waarin is tijgertje dan gereincarneerd? Geen dier, geen nieuwe Alfa Romeo of pasgeboren buurjongentje. De plek waar we Tijger hebben begraven, is een vruchtbare plaats geworden waar elk jaar een schitterende bol-Chrysant uitbloeit tot een stukje kunst. Dat stukje kunst van de natuur hebben we de eerste 3 jaar meegenomen naar huis. De huiskamer.

Een waargebeurd verhaal en ode aan mijn meest dierbare huisdier in mijn jeugd. Ik mis Tijger nog wel eens, maar telkens dat ik op die ene plek ben, waar die prachtige bolchrysant paars en wit kleurt, tovert Tijger steeds weer een smile op m'n gezicht.

Tijger - 18/04/1990 tot Augustus 1998.
Aantal keer bekeken: 3738
Waardering: 3.20 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 8 bezoekers online