Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Oorsprong van Goed en Kwaad.

U leest om dit moment het verhaal Oorsprong van Goed en Kwaad gepost door Mohabaday Shirokhi. Dit verhaal is gepost in de categorie sprookjes. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar sprookjes?
Categorie: sprookjes
Gepost door: Mohabaday Shirokhi
Gepost op: 2007-4-29

Verhaal:

Oorsprong van Goed en Kwaad
Ontelbare jaren geleden – volgens velen miljarden, hoewel niemand het ooit zal weten – toen er nog helemaal niets was, is er een wijze draak geweest. Oud en vermoeid door zijn duizenden jaren bestaan, heeft deze draak steeds meer moeite met het beheersen van zijn innerlijke krachten.
Net als ons universum geboren wordt, voelt de draak dat hij zijn krachten niet langer meer kan beheersen. Moeizaam vliegt hij naar het centrum van het universum en kijkt nog een laatste maal naar het universum. Spijtig genoeg zal hij zich niet langer in leven kunnen houden. Jammerlijk voor het universum, maar hij weet dat het niet langer meer zal gaan…
Enerzijds voelt hij een fijn iets over zich neerdalen. Een gelukkig gevoel, omdat hij het universum mag aanschouwen in al haar pracht en glorie. Het leven dat in het universum weldra zal beginnen en zal opbloeien tot iets prachtigs. Hoewel hij het niet ziet wat het kan zijn, voelt hij wel dat het goed zal gaan.
Goede en liefdevolle machten voelt hij uit zich voortvloeien. Trots is hij dat hij het geschapen universum nog een laatste maal mag aanschouwen. Zijn innerlijke vlam van hoop en liefde voelt hij doven en rustig daalt hij neer op een plekje en sluit zijn ogen voor een laatste maal. Ditmaal voor altijd…
Gerust is hij als hij zich neerlegt en voelt hoe alles uit hem voortvloeit. Brandend als een ware vuurvogel voor hem, kijkt een prachtig goudgekleurde vuurvogel de draak trouw aan. Wakend over de draak, probeert de vuurvogel de draak nog te redden, maar het is tevergeefs… IJskoud is het volgende wat er uit de draak voortkomt. Geschrokken opent de draak zijn ogen!
Pijnlijk voelt het om het los te laten! Haat en nijd beginnen in de draak op te komen en met een kwade grimas kijkt hij naar de vuurvogel. Net op tijd kan het prachtige wezen wegkomen en neemt een afstand. Geschokt kijkt de vuurvogel, dé Gouden Feniks, toe hoe de draak wordt opengereten door een diepgeworteld kwaad! Sissende geluiden beginnen te klinken.
Schreeuwend valt de draak neer als er een kronkelende glibberige serpent uit voortkomt. Bloedrood en met gifgroene ogen kijkt het serpent de feniks aan. Meteen hapt hij naar de feniks en weet hem bijna te raken.
Razendsnel neemt de feniks afstand en kijkt de serpent aan. Verdriet is af te lezen op het gezicht van de feniks als hij de oude wijze draak ziet liggen. Vergaan alsof hij nooit een eervol bestaan heeft gehad, alle macht leeggezogen alleen door de ijskoude serpent! Direct wil de feniks de aanval inzetten op de serpent, maar het is de serpent die sissend verdwijnt.
Duistere wolken pakken zich onderwijl samen als de Gouden Feniks neerdaalt bij het karkas van de oude wijze draak. Langzaam vervaagt de wijze draak en het is de feniks die zijn vleugels spreidt en hard begint te krijsen. Verdrietig om hetgeen wat er gebeurd is, weet hij niet hoe het verder moet!
Tranen rollen uit de ogen van de Gouden Feniks. Bezorgd kijkt hij naar het pasgeschapen universum voor zich. Duizenden nieuwe werelden waarin het Kwaad van de serpent zal kunnen opgroeien! Werelden waarin oorlog en haatzucht de toekomst zal zijn! Walgend draait de feniks zijn gezicht ervan weg.
Bang voor wat het universum te wachten zal staan, weet de feniks even niet meer hoe het verder moet. Plots opent het machtige wezen zijn ogen weer en kijkt vastbesloten naar de werelden voor zich. Onder geen enkel beding mag hij de serpent laten winnen! Wetende wat hem te doenstaat, kijkt hij met een liefdevolle blik richting de werelden. Op deze manier weet hij wat hem te doen zal staan: Zorgen dat de serpent zijn walgelijke plannen niet kan volbrengen!
Meteen verdwijnt de feniks in een helder goudkleurig licht. Richting de nieuwe werelden zal hij vliegen om daar zijn machten van hoop, liefde en licht te kunnen verspreiden. Zodoende hoopt hij de serpent nog te kunnen stoppen…


Aantal keer bekeken: 4474
Waardering: 4.62 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2022 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 12 bezoekers online