Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Oude zielen, dromen en zeepbellen.

U leest om dit moment het verhaal Oude zielen, dromen en zeepbellen gepost door Secret Author. Dit verhaal is gepost in de categorie liefdes verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar liefdes verhalen?
Categorie: liefdes verhalen
Gepost door: Secret Author
Gepost op: 2010-11-2

Verhaal:

Oude zielen, dromen en zeepbellen
Zomaar een avond, op zoek naar iets wat niet te vinden is, beland ik op internet. Chatten.nl; uitkomst voor dolende zielen. Het niveau is zoals te verwachten. Het niveau is loos, niveauloos. Plotseling wordt mijn aandacht getrokken door een dame die mij aanspreekt op mijn voorkeur over literatuur. Een interessant gesprek volgt, de loze ruimte van niveau wordt plotseling gevuld, van vloer tot plafond met intrige, mysterie en verleiding. Abrupt is de avond geëindigd. Nadien nog enige malen terug geweest. Mijn ziel was echter niet meer dolende was, maar zoekende. Chatten.nl bood derhalve weinig uitdaging, tot... intrige, mysterie en verleiding in de vorm van dezelfde dame mijn kamer, beeldscherm en zintuigen onverwacht wederom begonnen te vullen. Vanaf dat moment ging alles snel. Vertrouwelijkheid en zielsverbondenheid leken even vanzelfsprekend als de dagelijkse routine van opstaan en slapen. Niet snel daarna de eerste ontmoeting. Hoewel beiden ruim volwassen bleken we alle symptomen van kalverliefde te vertonen. Na toch huiswaarts te zijn gekeerd, naar beider gevoel tegen beter weten in, de volgende avond weer on-line, ditmaal op msn, immers, zielen waren niet meer dolend of zoekend, slechts hunkerend. De verleiding weer weerstaan om af te reizen naar de bron van Oosters mysterie. Uiteraard wel afgesproken maar het verlangen was te groot. De dag voor de afspraak lagen we al in elkaars armen. Mytholigisch gezien had niet Morpheus maar Amor zich over ons ontfermd, althans zo leek het toen. Laat bleek zelfs Amor niet sterk genoeg, maar bleken we in God's armen te rusten. Immers, na de eerste nacht volgde een weekend zoals ik in mijn wildste gedachten niet kon bedenken. Passie, hartstocht, vertrouwen en genot vochten om het hardst om voorrang. Toen de droom weer verruild moest worden voor de werkelijkheid van alle dag kwam een afscheid niet in mij op. Het tot weerziens was immers al pijnlijk genoeg. De eerste avond in huis voelde als een koude douche na een warme sauna. De bekende schrikreactie was dan ook het gevolg. Bij gebrek aan gevoel en leven weigerde het huis zich dan ook, geheel overeenkomstig mijn ontheemde gevoel, zich tot thuis te ontwikkelen. Snel weer on-line, hopelijk konden mijn dromen gedigitaliseerd vervolgd worden. Toen bleek dat we niet in de armen van Morpheus of Amor hadden gelegen, want mijn dromen bleken zeepbellen, doorgeprikt door drie simpele woorden van mijn oosterse prinsen "ik kan het niet". Amor en Morpheus hebben niet de kracht om dit te verklaren. Alleen God's wegen kunnen zo ondoorgrondelijk zijn. De zielenleer gaat uit van reïncarnatie. Bij het sterven sterft de mens en wordt de ziel doorgegeven aan een ander mens. We bleken twee oude zielen, want vanavond stierf onze ziel. Wanneer een ziel in zo'n korte tijd geboren wordt en zo snel weer sterft moet deze wel snel reïncarneren en zo weer een verouderingsproces sluiten en heropenen, daarom "Oude zielen, dromen en zeepbellen"

Met pijn in het hart geschreven in de hoop dat de reïncarnatie van die ziel het sterven van het gevoel waard zal blijken te zijn.

Secret Author 2 november 2010
secretauthor@hotmail.com

Aantal keer bekeken: 2848
Waardering: 7.55 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 18 bezoekers online