Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Peer.

U leest om dit moment het verhaal Peer gepost door Leeloo. Dit verhaal is gepost in de categorie kinderverhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar kinderverhalen?
Categorie: kinderverhalen
Gepost door: Leeloo
Gepost op: 2010-3-6

Verhaal:

Peer
Dit verhaal gaat over Peer, hij is een jongen van 11, hij heeft alleenmaar een pollepel een poppetje van zichzelf en een poppetje van een geit.

Peer zit te thuis zoals altijd te spelen met zijn poppetjes. Hij pakt de pollepel en slaat de geit, maar de geit zwiert hem in de lucht, als hij op de grond licht, ziet hij dat het zijn fantasie maar is.

De volgende ochtend verteld hij aan zijn vrienden wat hij allemaal had mee gemaakt, maar zij dachten: "Ach, het is peer". S'avonds verteld hij het aan zijn moeder, maar zei denkt: "Ach, het is Peer". Peer bedenkt dat hij maar weg moet lopen, hij verzameld al zijn moed en gaat weg. Hij hoordt buiten in het bos een eng geluid: "Raaauuuw". Hij schrikt een beetje en dan is het geluid er weer: "Raaauuuw". Nu is hij bang. Hij loopt voorzichtig veder en komt bij een rivier uit. "Hoe kom ik daar nou overheen" denkt hij. Hij gaat zitten bij een boom en laat zijn fantasie op de vrije loop: Hij ziet een walvis die hem meeneemt naar allemaal landen. Op een keer is het heele erge vloed, hij valt van de walvis en word aangespoeld op een strand. Als hij opstaat ziet hij een klein mannetje die aan zijn pijp trekt. Hij pakt het mannetje op en praat hem.

Hij komt weer terug in het echte leven en kijkt naar de rivier: "Er is niks om er over heen te gaan" zegt hij tegen zichzelf. Hij valt weer in slaap, want het is al laat.

Hij word wakker en hoort een geluid: "Sjjjj". "Wat is dat" zegt hij. Hij hoort het weer: "Sjjjjj". Hij ziet iets eerst weet hij niet wat het is en denkt goed na: "Dat is mijn vader, maar die is toch al lang dood". "Ga terug, ga terug, ga terug" zegt de geest. Hij loopt terug maar weet niet waar heen...hij ziet een huisje en klopt aan, er wordt opengedaan. Dat is zijn vriend, nou ja geen vriend, want hij peste hem altijd. "Wat doe jij hier" vraagt de vriend. "Uh, uh, ik, ik was verdwaald" zegt Peer zacht. "He, jongens bange peer is hier" roept de vriend. Als een jongen hem wilt slaan, pakt Peer zijn pollepel en slaat ze allemaal neer. Hij slaat zichzelf ook neer en word wakker in zijn kamer. Het blijkt dat het allemaal maar een droom was.Aantal keer bekeken: 2588
Waardering: 0.61 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 6 bezoekers online