Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Raadselsprookje!.

U leest om dit moment het verhaal Raadselsprookje! gepost door Liza Van Praet. Dit verhaal is gepost in de categorie sprookjes. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar sprookjes?
Categorie: sprookjes
Gepost door: Liza Van Praet
Gepost op: 2007-8-5

Verhaal:

Raadselsprookje!
Drie vrouwen waren in bloemen omgetoverd; ze stonden buiten op het land, maar een van hen mocht 's nachts thuis zijn. En die zei eens tegen haar man, tegen dat de dag weer aanbrak en ze weer naar 't land moest naar haar makkers om een bloem te worden: als je vanmorgen me komt plukken, dan ben ik verlost en kan ik voortaan bij je blijven. En zo gebeurde het. Maar nu is de vraag: hoe heeft de man haar herkend, want alle drie de bloemen waren volkomen gelijk en er was geen enkel onderschijd tussen?
Het antwoord is:

Omdat ze 's nachts in haar huis geweest was en niet buiten, was er geen dauw op haar gevallen, zoals op de andere twee. En daar heeft haar man haar aan herkend!

Aantal keer bekeken: 4247
Waardering: 5.43 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2022 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5184
Totaal categorieën: 10
Totaal 9 bezoekers online