Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Stamper het grijze konijntje..

U leest om dit moment het verhaal Stamper het grijze konijntje. gepost door Rosalie. Dit verhaal is gepost in de categorie kinderverhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar kinderverhalen?
Categorie: kinderverhalen
Gepost door: Rosalie
Gepost op: 2010-7-26

Verhaal:

Stamper het grijze konijntje.
Stamper het grijze konijntje.

Ik ben Rosalie en ben 12 jaar.

Inleiding: Dit verhaal gaat over het grijze konijntje dat Stamper heet. Hij leert een meisjeskonijntje kennen en ze worden beste vrienden.

,,Stamper, ik ga even op zoek naar eten, ik ben zo weer terug''zei moeder konijn ,,Oke mam'' Stamper huppelt vrolijk het holletje uit tot hij bij een grasveld is. Daar ziet hij een ander konijntje. Het konijntje is beige. Hij huppelt naar de meisjeskonijn en zegt:,,Hallo, ik ben Stamper, hoe heet jij?'' ,,Ik ben Nana'' ,,Oke, hey kijk ik kan heel goed Stampen. Hoor maar!'' Stamper stampt hoe hard hij kan en Nana giegelt. Ze huppelen samen door het grasveld eten wat gras. Dan rennen ze heel snel langs elkaar heen en barsten in lachen uit.

,,Stamper, kom je eten?''
,,Oh ik moet gaan eten Nana, ik zie je nog wel!'' ,,Oke, smakelijk eten Stamper'' Stamper huppelt naar huis en begint te eten. ,,Wie is je nieuwe vriendinnetje Stamper?'' vraagt moeder konijn. ,,Haar naam is Nana en ze is heel aardig'' Moeder konijn knikt glimlachend. Wanneer ze klaar zijn met eten gaat Stamper naar het huis van Nana. ,,Hallo, is Nana thuis? Ik ben Stamper, Nana en ik zijn vanmiddag vrienden geworden''zei Stamper. ,,Ja, Nana vertelde over je, kom binnen ze is nog aan het eten'' ,,Hallo Stamper, ik ben zo klaar met eten hoor!'' Stamper knikt. Wanneer Nana klaar is met eten gaan ze samen weer naar buiten en spelen allerlei soorten spelletjes.

Het begint opeens hard te regenen en te bliksemen en ze rennen snel naar binnen. ,,Doei Nana, ik zie je morgen wel weer!''
,,Doei Stamper, voorzichtig met de weg naar huis!''
Stamper is bang voor de bliksem en gaat net als zijn broers en zussen ver het hol in samen met moeder en vader konijn. Wanneer het ophoud met regenen gaan ze rustig slapen.

Wanneer Stamper wakker wordt ziet hij Nana plotseling voor zich.
,,Heey slaapkop, kom spelen''roept Nana. Stamper lacht naar Nana en ze huppelen naar buiten.
Ze rennen en huppelen door het gras. En plotseling zien ze iets in de verte.
,,Hey wie is dat?'' vraagt Nana.
,,Ik weet het niet, laten we kijken wie het is''
Nana en Stamper huppelen naar het verre gedaante.

Plots ziet Nana wat het is en zegt op een harde toon:,,Oh nee Stamper, ik ben bang! Dat is een vos! We moeten hier snel weg wezen'' Stamper ziet het opeens ook en schrikt. Ze rennen zo snel ze kunnen maar de vos is hen voor. De vos pakt Nana losjes beet en Stamper vliegt op de vos af en begint in zijn oor te bijten.

Wanneer ze snel zijn weggerend zegt Nana:,,Heel erg bedankt dat je me van die enge vos heb gered Stamper'' en Nana likt hem op de wang.
Stamper krijgt een kleurtje en ze huppelen samen naar het huis van Nana.
Wanneer ze het verhaal hebben vertelt aan de moeder van Nana zegt ze:,,Oh bedankt dat je mijn Nana gered hebt van die vos! Anders was ze nu opgegeten, Nana ik heb je toch gezegt dat je niet bij dat plekje in het bos mag komen?'' ,,Ja sorry mam ik had het niet in de gate'' ,,Als jullie me maar nooit meer zo laten schrikken. Ze knikken allebei en Stamper huppelt naar huis.

Plotseling ziet Stamper dezelfde vos op hem afkomen en probeert zo hard mogelijk te rennen. Maar de vos is hem alweer te snel voor. En dan ziet hij Nana als reddende engel op de vos afkomen en doet hetzelfde wat hij voor haar deed. De vos rent opnieuw weg en Stamper bedankt haar. ,,Ik was zo bang'' zei Stamper. ,,Ja ik ook, maar het is weer goed gekomen, jij hebt mij gered en ik jou'' Ze huppelen naar hun huis en Stamper vertelt ook het verhaal. ,,Oh nee, Stamper. De volgende keer moet je wel een beetje in de buurt blijven. Het is erg gevaarlijk''
,,Sorry mam, ik zal het nooit meer doen''

The end.

Slotwoord voor de kleine lezers:
Ik hoop dat jullie van het verhaal genoten hebben.
Ik heb het zelf verzonnen.
Groeten van mij, Stamper en Nana.
Doei.

Aantal keer bekeken: 3504
Waardering: 6.17 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 8 bezoekers online