Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Sweeney Todd, werkelijkheid.

U leest om dit moment het verhaal Sweeney Todd, werkelijkheid gepost door Doodgetypt. Dit verhaal is gepost in de categorie griezel verhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar griezel verhalen?
Categorie: griezel verhalen
Gepost door: Doodgetypt
Gepost op: 2008-10-30

Verhaal:

Sweeney Todd, werkelijkheid
Sweeney Todd, the Demon Barber of Fleet Street van de welbekende musical en film, heeft echt bestaan… Vele critici hielden vol dat hij een sage was, dit bewijst dat ze fout waren.

Op 26 oktober 1756, Brick Lane, Londen werd hij geboren. Het kind van 2 alcoholverslaafde zijdewevers. Zijn vader was een gewelddadig man die maar al te graag zijn vuisten gebruikte, terwijl zijn moeder hem eerder beschouwde als een persoonlijk knuffeldier.
Todd walgde van zijn ouders. Om te vluchten van deze slechte thuistoestand besteedde hij zijn tijd in de Tower of London, waar hij plezier schepte door de vele marteltuigen te bestuderen. En dan op een koude winter in het jaar 1768 gingen zijn ouders op zoek naar drank in de straten van Londen. Ze keerden nooit meer terug. De kleine Todd treurde niet, zijn leven ging verder zonder de last die hij Vader en Moeder noemde en hij stond het jaar daarop op als een messenslijper, aangeleerd door zijn leermeester john Crook, die gespecialiseerd was in scheermessen…
Op de leeftijd 14, belandde de jongeman echter in de gevangenis van Newgate voor 5 lange jaren. De gevangeniskapper, Plummer, nam hem aan als zijn hulpje. Hij bracht scheerschuim aan bij de mannen die veroordeeld waren tot de galg. Todd kende een vreselijke periode inde gevangenis. Hij werd geslagen door mede-gevangenen en dikwijls voor dood achtergelaten. Toen hij 19 werd kreeg hij eindelijk zijn vrijheid terug. Vol opgekropte woede voegde hij zich weer tussen de 18e eeuwse Londenaars.
Londen zou boeten…
Enkele jaren na zijn vrijkomst opende gij een kapperszaak op Hyde Park Corner. Zijn assistente was een jonge vrouw, waarvan hij zei dat het zijn echtgenote was- ook al was Todd nooit getrouwd geweest. Maar Sweeney begon steeds meer op zijn vader te lijken…
Hij werd gewelddadig. Zijn eerste moord (waarvan niet zeker is of die wel waar is) werd gepleegd in december 1784. Een jongeheer, kwam zijn zaak binnen voor een scheerbeurt. De man vertelde aan de kapper dat hij zojuist een knappe dame had gezien, met wie hij de avond daarvoor de nacht had doorgebracht. Todd zei dat die dame zijn vrouw was en uit pure woede sneed hij de keel van de man over, van oor tot oor.
Deze bron werd teruggevonden in een oude krant, zoals al vermeld werd, het is niet zeker of het wel waar is- hoewel Todd jaren later na zijn arrestatie zijn eerste moord bekende. “My first ‘un was a young gent at Hyde Park Corner. Slit him from ear to ear, I did.” Dus de kans is groot- dat het waar is…
De volgende locatie waar hij een kapperszaak opende bevond zich op 186 Fleet Street, Londen naast de St. Dunstan’s Church. Het raam was beschilderd met de tekst: “Sweeney Todd, Barber’’ in dikke goudgele letters. En om zijn dubbelrol als kapper en chirurg te laten blijken was er buiten de zaak een witte met rode strepen beschilderde paal geplaatst. En natuurlijk werden er ook potten met bloed en rotte tanden tentoongesteld in de etalage voor dat laatste beroep duidelijk te maken tegenover de klanten.
De 2e moord die werd toegeschreven aan Sweeney Todd was die op een man met wie Todd een woordwisseling had gekregen. Een ooggetuige beschreef dat een man verkleed als kapper plots een scheermes uit zijn zakken trok en de keel van de andere man doorsneed. De moord vond plaats in Fleet Street. Ook hierover verscheen een artikel op 14 april 1785. 3 andere moorden volgden kort hierop, de slachtoffers werden het laatst gezien in de buurt van de demonische kapper zijn zaak.
Nu had Todd een sterke honger ontwikkeld voor moordroven. Hij had een stoel, een kappersstoel, waar onwetende klanten in plaatsnamen om vervolgens brutaal de keel overgesneden te worden, door aan een hendel te trekken kantelde de stoel achterwaards om en vielen de lijken ondersteboven naar beneden. Waarom? Zodat als ze nog zouden leven nadat hun keel open werd gereten ze hun nek zouden breken als de val eenmaal voorbij was. Na een tijd moest Todd echter zoeken naar een betere manier om zich van de lijken te ontdoen, want die lagen te rotten in een ondergrondse ruimte onder de kerk. En hij vond die oplossing bij een jonge weduwe genaamd Mrs. Lovett, met wie hij een seksuele relatie had… Lovett was een mooie vrouw maar Todd- Todd was lelijk. Een gezicht als een mopshond, zware wenkbrauwen, rood haar, altijd een sippe uitdrukking en donkere, duistere ogen… Een man naar het hart van Lovett dus!
Mrs. Lovett had een bakkerij. En iedere keer als Todd weer eens iemand het leven had ontnomen, beroofde hij die persoon van zijn vel en rijkdommen. Todd bracht het vlees via ondergrondse tunnels naar de bakkerij, waar Lovett het allemaal verwerkte in haar vleespastijen. De beenderen werden verweesd achtergelaten in een familiekluis onder de kerk. Dit ging jaren voort. Klanten werden vermoord, gevild en dan in de befaamde taarten van Lovett gebakken. Londen in die tijd was ideaal om onopgemerkt vele moorden te plegen.
Uiteindelijk in 1801 werd Todd gearresteerd. Doordat de stank van lichaamsresten om den duur het oppervlak bereikte en omdat een zekere Sir Richard Blunt in de gaten kreeg dat er iets niet pluis was met die kapper uit Fleet Street… Ze konden haast niet geloven wat ze zagen toen ze de familiekluis en de tunnels naar de bakkerij van Lovett ontdekten. Todd werd veroordeeld voor 1 moord, die op Francis Thornhill, van wie hij een parelketting had beroofd ter waarde van £16 000 die eigenlijk bezorgd had moeten worden aan een dame in Londen. Todd had later de ketting verpand voor £1000. De zaak Thornhill werd een belangrijke inspiratie bron op het verhaal “The String of Pearls’’ dat in verschillende delen werd gepubliseerd in een weekelijks magazine 1846, met enkele extra personages die ook in de musical en film van Sweeney Todd voorkomen. Hoe dan ook, Lovett vergiftigde zichzelf voor ze haar konden straffen en Sweeney Todd werd veroordeeld tot de galg. Op de ochtend van 25 januari 1802 werd hij opgehangen voor een publiek van meer dan duizend. Zijn lichaam werd aan de wetenschap gedoneerd- en ironisch genoeg belandde hij net als zijn slachtoffers op een bord…


Aantal keer bekeken: 5239
Waardering: 7.42 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 6 bezoekers online