Verhalenlezen.nl - Voor al uw verhalen en sprookjes. Ook hebben we liefdes verhalen en erotische verhalen.

Tessa.

U leest om dit moment het verhaal Tessa gepost door Annelies van Houten. Dit verhaal is gepost in de categorie kinderverhalen. Wilt u een zelf geschreven, of een mooi verhaaltje posten? Klik daarvoor hier.

Wilt u terug naar kinderverhalen?
Categorie: kinderverhalen
Gepost door: Annelies van Houten
Gepost op: 2007-6-29

Verhaal:

Tessa
1: super zus!Ik keek in de spiegel. Het beeld wat ik zag was niet zo mooi. Misschien kwam het doordat de spiegel ontzettend vies was. Maar het kon ook zijn dat de jurk die ik droeg vreselijk was. Ik koos voor allebei. Ik trok de jurk over mijn hoofd en gooide hem op mijn bed. Ik haalde een andere jurk uit de kast en trok die aan. Intussen hoorden ik gebonk op de deur van mijn torenkamer. Torenkamer? Ja, torenkamer. Zie je, ik woon in een kasteel! Jaaa, zul je denken, dat verzin je maar! Maar het is echt waar! Ik woon in een land wat onbekend is voor de wereld waarin jij woont. Ik woon in Deuka, een land in het werelddeel: De regenboog. Er liggen vijf lande in De regenboog. Deuka, Laak, Snak, Orange en Selivve. Ik ben kroonprinses van Deuka. Mijn vader is koning. (Dûh!) In iedergeval, het leek of mijn deur uit zijn schanieren werd geslagen. “Wat?!’’ riep ik geïrriteerd naar de deur. “Tessa!’’ klonk de stem van mijn jongere zus Annise. Ze was 12 en wou verschrikkelijk veel op mij lijken. Erg vervelend! “Wat is er nou weer?’’ vroeg ik iets liever. “ Ik.. ikke…’’ Annise maakte haar zin niet af. Ik liep kwaad naar de deur en maakte die met een ruk open. Daar stond mijn zus als een bang vogeltje op de drempel. “Wat is er?’’ vroeg ik. “Ik heb.. Ik heb het niet expres gedaan!’’ zei ze eerst. Ik zuchtte. Ik schonk haar: mijn geduld raakt op blik toe. Ze keek naar de vloer. “Ik heb je make-up gebruikt en nu zitten de goud en de roze door elkaar!’’ Ze snikte hevig nadat ze het eruit had gegooid. Ik was kwaad dat geef ik toe, maar ik vond het wel zielig. Zo veel kon ze er nou ook niet aan doen dat zij geen make-up mocht. Ik mocht het ook pas een jaar en ik ben nu vijftien. “Geeft niet!’’ zei ik. Annise keek me blij aan. “Echt niet?’’ vroeg ze. “Echt niet!’’ zei ik. “Maar je moet me een ding beloven, dat je het vraagt of het mag dan ik je helpen! En….. Ik zou niks tegen mam en pap zeggen als jij wat pannenkoeken voor mij uit de keuken pikt!’’ Annise knikte blij en vloog meteen de trap af, op naar de keuken.

Even later zaten Annise en ik samen pannenkoeken met chocola te eten. Bij mij droop de chocola uit de pannenkoek! “Oh jee!’’ zei Annise toen er een druppel chocola op haar kussen kwam. Ik haalde mijn schouders op. “Maar dat was..!’’ stamelde mijn zusje. “Gaat er wel uit!’’ zuchtte ik. Uiteindelijk keek Annise er niet meer naar en at verder. “Waar is Sasja eigenlijk?’’ vroeg ze. Sasja was mijn zusje van 7 en echt strontvervelend. Maar toch ook heel lief. Ze bemoeide zich overal mee. ( En dan ook echt met alles!) en liet je nooit met rust. Maar ze was ook wel schattig dus. Alleen waarneer ze sliep natuurlijk. (haha). Ik at mijn laatste stuk pannenkoek en veegde mijn handen af. “Bedankt!’’ mompelde ik. Annise knikte en keek treurig naar haar kussen. Toen liep ze de kamer uit. Ik bleef staan en keek naar het kussen. En toen gebeurde het. Toen ik mijn ogen tot spleetjes kneep verdween de vlek.

Ik was heel snel de kamer uitgerend. Het was gewoon toeval! Gewoon toeval! Dit kon niet waar zijn! Ik was geen heks, geen fee! Ik liep weer terug naar de kamer. Onderweg hoopte ik vurig dat de vlek er nog lag. Ik kneep mijn ogen dicht en duwde de deur open. De vlek zat er weer. Ik haalde opgelucht adem en deed de deur dicht. Het was allemaal een illusie geweest. Dat hoopte ik dan maar.

De volgende dag werd ik wakker van een harde bonk op de deur. Ik vloog overeind in bed en keek verschrikt rond. Er werd nog een keer gebonsd. Terwijl ik even terug moest komen bij de realiteit, streek ik mij haar glad. “Binnen!’’ zei ik. Mijn zusje Sasja kwam binnen geschuifeld. Ik liet me zuchtend achterover in bed vallen en keek op de klok. kwart voor zeven! KWART VOOR ZEVEN! SASJA!!!!!
“Oooh!’’ kreunend kwam ik weer overeind. Mijn zusje stond aan het voeteneind. “Wat is er Sas?’’ vroeg ik half slapend, half boos. Sasja liep om mijn bed heen en kroop er toen in. “Er zit een monster in mijn bed!’’ fluisterde ze. Ik kon haar wel wurgen! Monsters bestaan niet. Oké reuzen, elfen en trollen vielen nu even af, want die bestonden hier wel. Maar monsters in bed? “Sasja!’’ zuchtte ik. Sasja keek me heel schattig aan. Ik smolt. “Wat is er?’’ vroeg ze toen met een heel klein stemmetje. Aaah!!
“Monsters bestaan niet!’’ zei ik zacht. Ze huilde bijna. ‘Maar natuurlijk mag je hier in bed slapen hoor!’’ Ze glimlachte tevreden en kroop toen weg onder de dekens. Ik heb daarna nog maar en kwartier geslapen ofzo. Zucht!

Later die dag moest ik naar prinsessenles. Ik had er dus helemaal geen zin in. Eerst kwam de kleedster altijd aanzetten met een korset. Die zette ze dan met stevige rukken vast om je middel en daarna kreeg je een lelijke hoepeljurk over je hoofd getrokken. Je haar werd opgestoken met een afschuwelijke speld en daarna moest je voor de zogenaamde “Beste lerares van het land’’ rondjes recht op lopen en thee drinken en netjes praten. Vreselijk! Nou vandaag werd ik weer helemaal klaar gemaakt. Ik liep happend naar adem naar de theekamer. Daar zat Zuur. Ze heet eigenlijk Zuurie ( haar voornaam) maar ik noem haar Zuur. Omdat ze altijd zo zuur kijkt. Maar ik vind dat haar ouders haar een toepasselijke naam hebben gegeven. Zuurie. Om je dood door te lachen!
Ik duwde de deur open en nam de kamer in me op. Wandkleed aan de muur, rood fluwelen stoelen en de groene sofa. En daar zat ze op. Zuurie. Zuurie had een groene jurk aan die zo te zien van zijde was. Ze had hele grote knoppen in haar oor van robijnen en haar haar zat in een knot. Haar puntige neus stak onder haar kleine ronde brilletje uit. Haar hemels blauwe ogen keken naar mijn jurk, waar een miezerig klein vlekje op zat. Misschien was het zelfs een pluisje! “Wat zit daar op je jurk?’’ kraste ze. Ik keek naar mijn jurk en testte haar uit. “Ik zie niks hoor!’’ zei ik. Zuuries wangen kleurden rood. “Daar onder je middel zit iets bruins!’’ zei Zuurie nog steeds beleefd. Ik keek en zag dat het een pluisje was en haalde het weg. “Het was een pluisje,’’ zei ik, “dat is toch niet erg?’’ Zuurie werd knalrood. “Ga maar op een stoel zitten dame. Ik plofte neer op de stoel en zakte er in weg. “Recht op!’’ kraste een stem. Ik ging recht op zitten een keek Zuurie uitdagend aan. “Wat is er?’’ vroeg ik beleefd toen ik haar bijna paarse hoofd zag. Zuurie antwoordde niet. “Wist u dat uw gezicht paars is gekleurd mevrouw? Dat hoort toch niet? Voelt u zich wel goed?’’ Zuurie brieste van woede. “DOE EENS NIET ZO BRUTAAL KIND! HEB JE GEEN MANIEREN GELEERD?’’ schreeuwde Zuurie. Ik kon nog maar net een lach onderdrukken. “Daarvoor zit ik toch hier!’’ grinnikte ik. “Om manieren te leren. Maar blijkbaar is het u nog niet gelukt!’’. Zuurie stond woest op en hief haar hand op. “PAS JIJ MAAR OP KIND! IK KRIJG JE NOG WEL!’’ ze had me uit de stoel getrokken en naar buiten geduwd. “nog half strompelend en lachend keek ik in het woedende gezicht van mijn vader.

Ik hield op met lachen en mijn vader greep me bij mijn arm. “Is het nou een keer genoeg met jouw spelletjes?’’ zei hij kwaad. Hij sleurde me mee naar de eetkamer waar hij me in een stoel duwde. “Ik heb een beetje genoeg van jouw Tessa! Je mag dan wel vijftien zijn, maar dat hoeft nog niet te zeggen dat je alles kunt doen wat je wilt! Dat mag pas als je zeventien bent.’’ Ik keek naar mijn schoenen, en kleurde dieprood. “Maar pap..’’ stamelde ik. Mijn vader aaide me over mijn bol. “Ik weet dat het niet leuk is om naar die lessen te gaan Tessa maar…’’ Mijn vader kon zijn zin niet meer afmaken. Ik was woedend. “Waarom moet ik er dan naar toen nou? Als je weet dat het zo stom is?’’ schreeuwde ik. Mijn vader legde zijn hand op mijn arm. “Tessie..’’ zei hij zachtjes. Shit, hij gebruikte mijn koosnaampje. Dan smolt ik altijd. “Je hoeft het nog maar even vol te houden!’’ zei hij. Het is bijna vakantie in het land en dan is het ook vakantie voor ons. Dus hou het nog even vol!’’ Ik had het hem vergeven, zo goed als ik was. Oooh, oh, oh, ik vergeef het hem altijd. En ik wil het niet eens!


Aantal keer bekeken: 5730
Waardering: 5.94 op 10
Geef een cijfer:

Alle rechten voorbehouden 2005-2020 - www.verhalenlezen.nl


Verhalen

Wilt u een verhaaltje lezen uit één van de onderstaande categorieën? Klik dan gewoon op een categorie en u komt op de pagina met de verhalen van deze bepaalde categorie.

Verhalen posten

Hebt u zelf een verhaaltje geschreven? Of een onvergetelijke blunder tegengekomen, of iets anders. En je wilt er anderen mee amuseren, lezen? Met verhalenlezen.nl kan dat geen probleem zijn. Klik hier om een verhaal te posten!


Statistieken

Totaal verhalen: 5185
Totaal categorieën: 10
Totaal 7 bezoekers online